• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    V__MMáchův Industriál
    GODY
    GODY --- ---
    V__M: tak já si z Verony nejvíc pamatuju gulášek z koně. Holt Veronská specialita.... se sklenkou červeného, samozřejmě. Ale to je jiný příběh 😇
    V__M
    V__M --- ---
    KAERO: Já to tušil! No a u ocelárny parking zdarma a byl jsem jediný návštěvník. :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    V__M: ja ten "Juliin" balkon videl, a stoji to za houby. Davy turistu cuci na balkon ktery s Shakespearovou Julii nema zadnou souvislost. Tekouci zelezo je bezpochyby adrenalinovejsi a uprimnejsi zalezitost :)
    V__M
    V__M --- ---
    V únoru jsem byl ve Veroně. Viděl jsem slavný Juliin balkón? Ne. Ale viděl jsem moderní ocelárnu Acciaierie di Verona, která je od oné turistické atrakce jen 1,3km vzdušnou čarou daleko.

Fotky zde:

Acciaierie di Verona, Verona | Viktor Mácha - industrial photography
    https://www.viktormacha.com/galerie/acciaierie-di-verona-verona-467/

TALAGE
    TALAGE --- ---
    V__M: Mam to za prdeli a vubec jsem nevedel ze sundavaj i tuto cast :-O
    Nastesti jsem mel prilezitost si to kdysi projit.
    Chlapika je mi lito ...
    V__M
    V__M --- ---
    TALAGE: strašnej zločin. A to se vůbec nemluví o tom, že jim tam před měsícem během demolice zařval dělník, když na něj spadla přepalovaná traverza.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    Mno...

U konce závod 3
    https://youtu.be/Aijb01Gym7k
    WILL
    WILL --- ---
    V__M: Tvar cesty hodný religionisty!
    V__M
    V__M --- ---
    Takovýhle to bylo.

V__M
    V__M --- ---
    Přátelé, jsem zpět.

Na letiště v Belo Horizonte jsem dorazil přímo z kovárny.
    Co bylo viděno, nemůže být odviděno.

Vrátím se tam brzy.

V__M
    V__M --- ---
    Po skoro čtrnácti dnech v Brazílii už nevim, co je za den, nevim, co se děje doma, je mi všechno jedno a jen spěchám od odpichu k odpichu.

To, co se tady děje, nelze popsat slovy. Naprostá epifanie industriálu. Jestli máte rádi hutě, jeďte do Minas Gerais.

V__M
    V__M --- ---
    KAERO: no to samozřejmě nemůžou, čímž se dost věcí řeší
    KAERO
    KAERO --- ---
    V__M: mnojo, ale muzou nase zelezarny mit vlastni dostatecne velky les, kde stormy porostou dostatecne rychle?
    V__M
    V__M --- ---
    KAERO: V podstatě jo. :) Dost se tady tomu evropskému hydrogennímu šílenství smějou.
    KAERO
    KAERO --- ---
    TEAPACK: no ma to mouchy. ale vazne, produkce co2 z harvestoru bude asi vuci zelezarnam mala polozka?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    KAERO: jestli harvestory jezdí na bionaftu, tak rozhodně =D
    KAERO
    KAERO --- ---
    V__M: takze vlastne brazilske zelezarny jsou uhlikove neutralni, a to bez vyvoje novych technologii :)
    V__M
    V__M --- ---
    SPECZ: Brazilie nema zadne naleziste koksovatelneho uhli, takze pouziva uhli drevene. Skoro kazda zelezarna ma vlastni les, ktery tezi a rovnou sazi stromy nove - eukalypty. Ty behem sesti let vyrostou do potrebne vysky.

Takovy dost obnovitelny zdroj vlastne. :)

Mimochodem, 90% energie pochazi z vodnich elektaren.
    JON
    JON --- ---
    SPECZ: tipuju spis na "prebytek dreva a levne pracovni sily v okoli".
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    V__M: Provoz na dreveny uhli ma nejaky specialni vyhody, nebo je to z duvodu nedostatku kamennyho uhli v okoli ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam