• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    V__MMáchův Industriál
    HANSCV
    HANSCV --- ---
    TEAPACK: mohlo by jeste koupit ten areal ma druhe strane zony kde recyklovali pneumatiky a uz to tam lezi ladem par let
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    V__M: tak aspoň že nexen nám na tom žateckym letišti zůstane ... =/ byť bych tam raději měl ty původní úly a dráhu...
    V__M
    V__M --- ---
    TEAPACK: Ano, gumárenský závod Mitas v Praze do konce roku opouští areál, výroba relokována do Itálie.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    TOOMIX: z průmyslu má podobné vyhlídky akorát gumárenství... pneumatiky budeme potřebovat ještě dlouho po tom, co se objeví první gravitační generátory =)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    V__M: pořád jsem vděčný za to, že můj zaměstnavatel dělá automatizaci v potravinářství a ne třeba v těžkém průmyslu nebo automotive. Krávy dojí pořád, pivo se bude pít také furt, poptávka po cukru je také trvalá, z dlouhodobého hlediska to je vysoceodolný obor před různými krizemi a tak.
    V__M
    V__M --- ---
    Dnes byla definitivně ukončena výroba válců ve Vítkovicích.

Na vině válka, pád dolaru, Trumpova cla, drahé energie v Evropě a levný čínský import.

Fotky: https://www.viktormacha.com/galerie/vitkovicke-slevarny-ostrava-174/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    V__M: o to spíš se zkusím zeptat u nás.
    V__M
    V__M --- ---
    TOOMIX: Já to znám, sám každý rok část nákladu dělám právě pro firmy s touhle delší zadní stranou na logo. No hádej, kolik už jsem jich udělal pro české firmy?
    NULA
    Každý rok NULA.
    Všechno jde do zahraničí.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    V__M: tohle se dělá tak, že se koupí nějaký "normální" kalendář a dá se k tomu takové prodloužené pozadí a dolů firemní logo. Ale kdysi jsme vydávali náš vlastní kalendář - každý rok se vyhlásilo téma, na konci září byla uzávěrka, hlasování o nejlepší fotky a pak se to zadávalo do výroby. Téma byly květiny, mosty, cesty, Hradec Králové černobíle a tak. U zákazníků to mělo velký úspěch, ale bohužel to asi před 5 lety zrušili. Naštěstí je po tom ale u nás zaměstnanců poptávka, tak snad se to brzy obnoví, u zákazníků se to taky moc líbilo.

Na druhou stranu, zvířata v ocelárně nevypadají zle...

V__M
    V__M --- ---
    TOOMIX: Případně si můžu půjčit nějaká zvířata ze ZOO a nafotit je v hutích..
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    V__M: jak to čtu, tak úplná tragédie. Sice děláme potravinářství, ale snad zajdu za naší PR/HR, abychom dávali příští rok našim zákazníkům kalendář z Tvých fotek než nějaká zvířata ze zoo.
    V__M
    V__M --- ---
    ADELHAIDA: Nemůže. Je to tim, že tam vládne dementní česká mentalita.
    To je jako když jsem přijel na jaře do ŽĎASu na jedno focení velkého odlitku, zavolá si mě pan výrobní ředitel, že se mnou chce mluvit.
    "Tak pane Mácha, my jsme se tady s kolegy bavili o Vaší práci, kterou obdivujeme a roky sledujeme a dohodli jsme se, že bychom Vás chtěli nějak podpořit. Protože prosto v tom, co děláte, vidíme smysl. Pojďte tady vedle za panem ekonomickým ředitelem a s ním domluvíte detaily. "

Jsem najednou vyšší o metr, sotva projdu dveřmi, dojat k slzám, že konečně, KONEČNĚ něco. Tam už sedí ve své krásně vyzdobené kanceláři ekonomický ředitel, nabízí mi místo a kávu a...
    "Pane Mácha, je to pro nás opravdu ctí, že jste nás po takové době opět navštívil. Já Vás samozřejmě sleduji a je to obdivuhodný kus práce. No a my jsme se tady s kolegy domluvili, že ...

že....

že....

Už to vidím - podnikový kalendář, výzdoba chodeb mými fotografiemi, sponzoring, KNIHA!, všechno.

Že Vám budeme na Linkedinu sdílet Vaše příspěvky.

Tma, sucho v ústech, nenávist ke všemu českému.

Dodnes nesdíleli ani jeden. Ale je to jedno, protože mají doslova 1000x méně sledujících.

No a v tomhle já tu žiju.

Viktor Mácha is a steel mill hunter - Buymeacoffee
    https://buymeacoffee.com/viktormacha
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    V__M: To může bejt i tím, že už je září a budget vyčerpanej. Možná po novým roce by to šlo.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    V__M:
    Bejt to pexeso za 6 mega, asi by to šlo. Ale co si kdo ukradne z pouhých šedesáti tisíc?
    V__M
    V__M --- ---
    Rumunsko na vlně dekarbonizace (nebo deindustrializace?).

Po nedávném zastavení všech výrobních linek v železárnách Liberty Galati přichází další studená sprcha. ArcelorMittal v západní části země právě ohlásil ukončení výroby a propouštění v ocelárně Hunedoara.

Chtěli jsme zelenou Evropu, tady jí máme.
    V__M
    V__M --- ---
    Ocelářská Unie se základním kapitálem 41 milionů Kč, která se mnou chce navázat spolupráci, NEMÁ 60 litrů na vytištění firemního pexesa s mými fotografiemi.

Nenávidim tohle zasraný český škudlení. Fakt ať už ty hutě všechny zavřou a je klid.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    V__M: aha, tak to je skoda, teda. Doufam, ze tam nekoho osviti a pusti te. Nebo se stanes jeste slavnejsim a budou hrabat prstickem :D
    V__M
    V__M --- ---
    FRENNET: VSZ asi nikdy, protože jejich vlastník (US Steel) patří k nejparanoidnějším podníkům na světě a i přes 12 let zkoušení to absolutně není možné.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    V__M: to jsem se chtela zeptat, kdy se zjevis v ex-VSZ. Litas po svete a jeden mega podnik "hned za rohem" a ty nic. A je to tu.
    Bratranek tam dela u pece, a prej se xavrit nechystaji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam