YMLADRIS: Lichotka vyjadrena projevenim zajmu? No to je pekne bludiste.
Kdybych studoval divadlo, tak bych mel asi po ruce spoustu terminologie, ktera se k te vhodnosti vztahuje. Tedy to je jedna stranka veci, nejake ty body za technicke provedeni a zaroven zasazeni do dynamiky deje. Tady se prakticky bavite vy dva a rozumite si, tedy jak tematicky, tak lidsky. Sdeleni je: "Delas to dobre." Preci jen je to takove pohlazeni po dusi, kdyz se najde nekdo, kdo sdili moje presvedceni, ze se to sakra da delat i "hezky". V tomto ohledu bych vam dal pusu obema;)
Ted je otazka, jak by se ta cela scena odehrala, kdyby misto komorniho prostredi cerstve zalozeneho klubu byla zasazena do obvykle internetoveho hadky na zivot a na smrt: "Myslim si totez, co ty, ale lip!" V baru houstne dym, prevazne tedy ze strelneho prachu, lavice letaji a tristi se na kusy, pianista nasadil Chopina a mlati do toho jako o zivot. Na scenu vstupuji Y+M, klapka, jedem. V takovem pripade by podobna lichotka mozna padla take, ale spise by se tykala obratneho uhybani pred kusy padajiciho stropu a presnosti strelby milostive pani.
Nicmene konkretni aspekt projeveni zajmu, to by mohl byt v tom druhem pripade skutecny orisek. Predstavme si to pro nazornost:
"Vykur mi ho."
"Tahni k plotne."
"Ukaz kozy."
"Skoda, ze jsi zadana:("
I kdyz ta "nase" lichotka vyhrava v inteligenci, obratnosti i charisme (divadlo jsem nehral, zato DrD mam celkem nastudovany), ve spolecnosti tech zjevne toxickych poznamek bude i tak pusobit trochu nepatricne. Ne kazda dama dokaze snadno odfiltrovat troli skreky a zamerit se ciste na rytirsky zpev.
Tldr, mame tu velmi nizky stupen agrese. To byvaji takovehle soul to soul interakce nejen snadno proveditelne, ale dokonce vitane.