• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne
    AMANT
    AMANT --- ---
    R_U_SIRIOUS: prosil bych nevykat a velky pismena me taky irutujou:)

    Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    AMANT: :-) Tak to jsi narozdíl ode mne minimálně bohatší o zkušenost s výchovou jedné holky, stejně jako zkušenost s rozdílnou ženou.
    V tomto smyslu se držím z hlediska kvantitativní zkušenosti stále ještě poněkud v pozadí: mám jednoho syna 12 let s jedinou manželkou. :-)
    Těšilo mě, Velký Vezíre. ;-)
    AMANT
    AMANT --- ---
    R_U_SIRIOUS: :)))) o oboji se pokusim uz asi tak 25 let. mam dve deti 17 kluka a 5 let holku a porad tomu taky nerozumim:) obe deti jsou s rozdilnymi zenami a jsem na ne fakt pysnej. i na jejich mamy.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    AMANT:
    Nerozumím, byl bys rád seznámen s teoretickou komplexní vizí některé konkrétní ženy? Anebo bys byl rád seznámen s teoretickou komplexní vizí netoxické maskulinity ze strany některé konkrétní ženy?
    AMANT
    AMANT --- ---
    R_U_SIRIOUS:na to pravim ja, ze to vnimas naprosto nikoliv v nesouladu k tematu klubu:))

    ale i tak bych rad byl seznamen byt jen s teoretickou komplexni vizi nektere konkretni zeny:)
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Rád bych se zeptal zdejšího nejvyššího toxikologa Amanta, jestli se mnou bude souhlasit ve stanovisku, že pro maskulinitu je toxické, když se o definici mužské identity pokoušejí ženy. Nechci tím konstatovat, že by ženy neměly mít ideální představy o mužství a sdílet je mezi sebou i s muži, ale jako muž bych si to raději vzal s rezervou jako idealizací podmíněné projekce a svou identitu na tom nestavěl a poskládal si to nějak po svém případně s podporou a dobrým vedením jiných netoxických mužů.

    Co na to praví toxikologie maskulinity?
    AMANT
    AMANT --- ---
    EKG: na zahradce nihilismu narkoticky voni kvet
    privrzenci okultismu chodeji sem privonet

    je moje v top5 alegorii:)
    AMANT
    AMANT --- ---
    EKG: tak zrovna tohle je afaik hodne vyjmecna hudba, toho pana zde muzeme uvadet jako extremni pripad netoxicke maskulinity a vlastne se to vztahuje i na toho Hutku:)
    EKG
    EKG --- ---
    AMANT: Jo, nebo je rozdrbat po celym okoli. Bohuzel jsem tuhle argumentaci slysel nejcasteji od lidi (vsech pohlavi), kteri meli problem respektovat osobni volbu jednotlivcu kolem sebe. Dokonce si mnozi z nich ani nevsimli, ze s nimi nekdo nesouhlasi.

    A ty hrdinske skutky nekdy...

    Master's Hammer - Kamna (Jaroslav Hutka cover)
    https://www.youtube.com/watch?v=Cf4dg7bimLE
    AMANT
    AMANT --- ---
    EKG: muze bejt. ale taky sou lidi, co do ty doby, nez uhorej, dokazou aspon utlumit naky ohne, co by jinak popalily spoustu jinejch lidi:)
    EKG
    EKG --- ---
    YMLADRIS: "Strach je jako cit v prstech. Nemas strach, sahas do ohne a uhoris."
    AMANT
    AMANT --- ---
    nebinarni
    AMANT
    AMANT --- ---
    YMLADRIS: jasne, strach je informace no.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    muj muz ma hlasku "strach neni nikdy od veci", vetsinou to rika v reakci na mnou vyjadreny strach. je to proste dalsi zdroj informaci, jde to primo z tela jako signal "vypada to, ze na tu situaci nejsem dostatecne vybavenej". druha vec pak je, co se s tim strachem udela

    napada me asociace s vychovou syna - rikat detem aby treba veci venku podnikaly tak pomaly aby si stihly vsimnout strachu, napr. strachu lezt jeste vys na strom nebo skocit nekam. je to proste rychlej snapshot "mam na to, nemam na to". kdyz nemam, musim se nejak podporit anebo to odlozit/nedelat
    AMANT
    AMANT --- ---
    NYA: ja sam sobe taky, ale nekdy mi to o toxickou chvili dyl trva;)

    to neni omlacovani, spis me zajimalo, jestli s tim prijde jako prvni nejaka zena a myslimze neprisla:)
    NYA
    NYA --- ---
    AMANT: ... s velkou slávou omlátím o hlavu? :) a proč by to někdo dělal?

    jinak já se sama sobě zasměju ráda (vlastně mám dojem, že sama sobě produkuju ty nejlepší vtipy). takže dík že jsi to rozmazal, docela jsem se nad tím zasmála :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DEADSLUT: ti povím, že takovýho chlapa bych taky chtěl, tda
    AMANT
    AMANT --- ---
    NYA:no to je ta pointa, ke ktery tu tajne mirim aneb "reknete mi co si myslite o ? a ja vam pak s velkou slavou..atd":D

    zajima me ten zenckej pohled na to, jak si predstavujou, ze chlapi moderne srovnaj svoji agresi s empatii a zaroven pro ne zustanou dostatecne atraktivni a dokazou vyvolat ten pocit bezpeci a urcitou scenerii budouci zajistene existence plus si dokazou asertivne a vstricne poradit v situaci, kdy nakupuje plinky a neni si jistej velikosti:))
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    LAKSHMANA: tak jako, já bych třeba obecně asi preferovala chlapa, kterej se nebojí přiznat, když ten strach má. Působí to na mě tak, že je se sebou dost srovnanej, aby to dokázal, a takovýhle sebevědomí mi připadá sexy. Víc sexy, než aby třeba buď před tou situací strkal hlavu do písku (bojí se lékaře - nepřizná to, na to vyšetření radši nepůjde, a máme medicínskej průser - true story z mého okolí. To bych mnohem radši nabídla, že tam zavolám za něj a doprovodím ho), nebo před tou emocí uhýbal a kompenzoval ji třeba zvýšenou agresivitou. Jako, bylo by ideální, aby neměl strach ze stejnejch věcí jako já, kdyby neměl strach třeba jít večer temnou uličkou nebo tak něco, tak by to pro mě bylo pohodlnější, no:))


    NYA: jo, mně ten strach přijde jako zajímavý téma - jak společensky (ne/přijatelnost týhle emoce, případný "tresty" za ni... někdy z něčeho strach máme myslím všichni, ale u žen mi připadá "společností přijímané" ho projevit nebo o něm mluvit), tak osobně (je to nepříjemná emoce, takže imho může způsobovat dost patologií okolo, protože něčemu nepříjemnýmu se chceme vyhnout... útěkem z tý situace? Nějaký kompenzační mechanismy, třeba zkoušet nahradit ten strach vztekem, protože to není tak "bezmocná" emoce? Nevim, jestli nejsem moc abstraktně rozvláčná... asi jo, protože ten aspekt "strach z čeho" hraje velkou roli...)
    NYA
    NYA --- ---
    AMANT: no počkej, jak to souvisí s tématem? :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam