LAKSHMANA: není to černobílý a je to otázka míry :)
jasně, že když mi bylo 20, tak mě sbalil týpek, co se nebál skákat z x metrů do vodopádu nebo co to tam bylo a vyprávěl jak jezdili na motorkách do německa jezdit na dálnici v protisměru (jo, taky se jeden z kamarádů jednou už nevrátil).
teď bych to už brala spíš jako projev sebedestruktivity a už by mě to neoslovilo.
a může to mít druhej extrém, jako někdo, kdo se bojí napsat do auditka, a když už napíše, tak dostane čoud a už znova nenapíše.
takže jasně, nejvíc mi bude imponovat muž, kterej je odvážnej (tím prokazuje, že mě ochrání a bude mi oporou, když se budu něčeho bát já, žejo. jsou to věci, který nás determinujou už asi z doby, kdy naši předkové byli ješě primáti).
ale pokud bude znát svoje limity a občas řekne "tak do tohohle já nejdu", tak to můžu normálně respektovat a nijak se tím neshodí.
pak máš ale taky různý typy strachů (podle toho, z čeho ten strach je). jestli je to strach z nějakýho nebezpečí, ze zodpovědnosti, z nepohodlí, z neznáma, sám ze sebe, ze ženský (nebo z nějaký její části).
a to by bylo na dlouhý vyprávění
pokud jde o muže, o který bych měla nebo neměla projevit zájem, tak v tom mám asi subjektivní posun. nejsem žádná submisivní putička, tak mi přijde, že pokud o mě nějaký muž má zájem, tak to bývá už většinou docela statečnej exeplář :)
suma sumárum, strach a jeho potlačování/zvládání/integrování je fakt velký téma. těžko ho uchopit takhle v jednom postu