• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    AMANT:

    Staropramen pivni tabor vareni
    https://www.youtube.com/watch?v=QIgG1WsFSPY
    AMANT
    AMANT --- ---
    INK_FLO: boze, chlapark!.)) to je i reklamy na pivo ne?:))

    ale ten web to je extraburt, zakladatel je antonio kolacek:)) kvalitni buddhismus ulitej ve svycarsky bance!
    EKG
    EKG --- ---
    INK_FLO: Taky mam pocit, ze existujou lepsi skoly magie.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    V tom článku to myslím zmínili a ochomejtlo se to i tady. Na ezo trhu je už delší dobu jeden segment - různý mužský kruhy, který se zaměřujou na probouzení nějakýho "deep" mužství (tzn. ani před tím neutíkat a ve strachu ze své toxicity se stát zženštilým, ani to nepřekompenzovávat vnějšíma znakama alá velký auto velký tělo). Tzn. že se to motá kolem potřeby najít ve svým životě duchovní aspekt. Nemůžu si pomoct, ale když na něco takovýho narazím, tak přesto, že racionálně chápu, o co jim jde a příjde mi to fajn, tak primární reakce je odpor a hrůza - možná ta forma a způsob podání, nevím....asociuje mi to nějakej chlapark, circle jerk atd. Možná tím jak je to organizovaný a placený, tak to vyvolává představy nějakýho pionýrskýho tábora.

    Imho podobnej efekt může mít víkend v lese/na horách s pár kámošema, akorát tam není nějakej life-kouč, kterej bude večer u ohně vyzývat ostatní, aby sdíleli své pocity a pronášet životní moudra. Nebo úplně nejlíp vyrazit na ten víkend sám.

    Cesta divého muže
    https://seminare.maitrea.cz/webinar/cesta-diveho-muze
    AMANT
    AMANT --- ---
    TUILE:
    KRYTON: Blahopřeju, pane, záhy se rozpomenete na všechno a budete přesvědčen, že umíte hrát na kytaru.
    LISTER: (Užasle) Umim hrát na kytaru! Jsem virtuóz. Hrábnu do strun a to dřevo zazpívá jako mariňák v bordelu po třech letech na moři.
    KOCOUR: To je dost možný, ale dohoda je dohoda.
    LISTER: Já vim, já vim. Když si chci zabrnkat, musím si oblíct skafandr a hrát venku. Burani.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    AMANT: Přesně! Problémem není selhávání feminizovaného školství nebo přetížené matky, ale pro výchovu kluka toxická nepřítomnost muže. Jako ale stereotypní mindset vydělej peníze, vrať se a buď na mě hodnej a hlavně si před spaním umyj nohy, tomu moc nepřidá. K tomu školství se teď ani raději nebudu vyjadřovat.
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    TUILE:
    YMLADRIS: u nás kapely, punkovou nebo grunge kapelu měl jednu chvíli okolo mě skoro každej, jak tyhle žánry na talent moc nároků nekladly :) Ale přemýšlím, jestli cokoliv z toho dneska ještě aspoň marginálně frčí, nebo jaký jsou ty aktuální ekvivalenty... Těch pár dětí, co jsem učila, byť jsou chytrý a přemýšlivý, tak pokud nedělaj nějakej organizovanej sport, mluví převážně o tiktok čelendžích... (může videjko s hafem followers dostatečně suplovat/poskytnout ten pocit "něco dokázat"?)
    TUILE
    TUILE --- ---
    YMLADRIS: to hrani na kytaru mi trha rodidla do ted.

    jinak za nas si kluci hrali s diabolem, s fireshow, s hakisakem, jezdili na skejtu...
    takze nejaky (asi sportovni?) uspechy v tom jakej novej tricek kdo zvladne jako prvni.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TUILE: jo, to je super. kolik deti je ale ve skautu (dnes 60 000) a kolik z nich je vedoucich. ale jako jo, souhlasim
    TUILE
    TUILE --- ---
    YMLADRIS: chodila sem do skauta. v 16+ se z deti stavali vedouci, kteri tem detem organizovali cas.
    tabor se stavel na zeleny louce (typka, latryna, polni kuchyne...), chata na zimu se opravovala vlastnima silama (vcetne vymen zatepleni, tramu..., jo u toho byli pravda i starsi). vylety, zimni prechody, hrani na kytaru...

    za me toho ti kluci dokazali fakt hodne!
    AMANT
    AMANT --- ---
    YMLADRIS: treba i dokazal, ale ne na tom poli veci, o kterych by si myslel, ze zaujmou divky:) coz vede k tom minecraftu potom a nerdstvi:))
    AMANT
    AMANT --- ---
    EKG: s tou druhou vetou uplne 100% nesouhlasim, ale myslimze v kazdy generaci je urcitej pocet lidi, ktery se do valky pripadne "zenou". prikladem budiz treba bejvala jugoska, kdy po tom nektery lidi vylozene dychtili se ucastnit valecnyho konfliktu a sli do toho, treba byvali chuligani czrveny zvezdy belehrad..
    Željko Ražnatović – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDeljko_Ra%C5%BEnatovi%C4%87
    EKG
    EKG --- ---
    YMLADRIS: Minecraft!!!
    EKG
    EKG --- ---
    ZUULUU: Snazis se nam opatrne sdelit, ze vsechny ty emocni veletoce, co predvadite denodenne a v nedeli a o svatcich jeste jednou tolik, jsou jeste nic v porovnanim s tim, co si tahame pod kapotou my? Vite co, dejte mi tu sekeru a ukazte mi nejakou vhodnou bitvu. Mozna jsem zbabelec, ze si vybiram mensi nebezpeci...

    Tak jasne, chlapum staci zamavat pred nosem vlasti a povinnosti, a uz se zenou do armady jak blby. Radsi bojovat, nez se trapit nejakym moralnim tentononcem. Nakonec se ukaze, ze vsechny ty valky nemaji nic moc spolecnyho s ekonomikou, to jen chlapi nevydrzej sami se sebou.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    laicky z pohledu ženy: pokud vezmu ten nejprimitivnější program pro ženu "být atraktivní" a pro muže "něco dokázat", tak co tak asi v dnešní kultuře může kluk puberťák dokázat? Odmaturovat. Má zakázaný vydělávat svoje peníze, prosazovat svoje nápady, zkoušet si věci, podnikat výpady do světa, nemůže bydlet sám. Nemůže si stanovovat svoje challenge a buď failnout nebo uspět.

    Nebo může? Co může dělat? Sporty? Matematická olympiáda? Organizovaný dospělýma.

    Versus dívka - ať je na tom jakkoliv (finančně, sociálně, intelektuálně, energeticky, ...) může nějak experimentovat s tou atraktivitou. Oblíknout se, jít tancovat. Zjišťovat co funguje, co nefunguje. I když je to celý těžký mj skrz toxickou maskulinitu, je jí naprosto jasný že je její úspěchy i problémy souvisí s tím, že je žena, a postupně se její ženství tříbí.

    Zatímco puberťák čeká na tzv opravdový život a mezitím se snaží dělat dojem na spolužačky když zatím jaksi absolutně nic nedokázal

    Prosím o kritiku :-)
    AMANT
    AMANT --- ---
    R_U_SIRIOUS: podle me to souvisi s tim "ritualizovanym prechodem" do dospelosti a muzstvi:) kdy te jako zasvecuje otec plus jeho blizky kamosi do toho sveta.. a ten otec dneska dost casto absentuje nebo ve svy roli nejak selhava.

    plus je nejakej koncept, ze lnes k matce od detstvi a je to pro tebe urcitej symbol dokonalosti a neselhani, jak tam pro tebe v pripade potreby vzdycky je.
    a pak jak do toho tvyho sveta vic a vic zasahuje ten otec, kterej "odchazi" a neni tam furt pro tebe, tak ten ti zprostredkuje tu zkusenost, ze dospeli jsou i nekdy ne tam, kde "jsou potreba" pripadne bys je v idelnim pripade chtel mit, tak to prej te smiri s tim, ze proste lidi i nekdy selhavaji:)
    mozna to plati i pro single rodice opacnyho pohlavi, proste kdyz je nekdo na dite nebo deti sam.

    no a moznaze kdyz tyhle dve zdravy pulky absorbovany nemas, tak se nedokazes vnitrne smirit ani s nejakym svym budoucim (domnelym?) selhanim a tim padem se tomu snazis predchazet tou prehnanosti, potlacovanim ruznejch emoci a prozitku a taky!!! ruznejch imho pozitivnich vzorcu chovani v socialnich interakcich.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    AMANT:
    Doslova:
    "společnost, která feminizovala chlapce tím, že jim odpírala potřebné obřady a rituály, aby si uvědomili své pravé já jako muži"

    Já bych si to přeložil trochu jako nemožnost nastavení společnosti pro uplatnění osobních potřeb mužů. Vzpomněl jsem si na někdejší seriálek "Chlapci a chlapi", kde však tím jako rituálním "převozníkem" mezi klukem a dospělým mužem bývala pouze vojenská služba. To společnost tak chtěla. Bojovalo se přece za mír. :-)
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    ZUULUU: Díky. Trochu mám podezření, že na tom nejsou v průměru ženy o moc líp. Možná jenom ale máte více a naléhavějšiho toho pocitového materiálu. Nevím.

    Muži ale víceméně vychovávaní ženami, matkami a učitelkami, proč to jakoby schází? Selhávají ženy při výchově kluků?
    AMANT
    AMANT --- ---
    a jak vnimate tohle?
    "society that feminized boys by denying them the necessary rites and rituals to realize their true selves as men"
    AMANT
    AMANT --- ---
    R_U_SIRIOUS: to get in touch (sem si teda pomoh slovnikem;)) je opisem rozpoznat a porozumet..neodmitat a neutikat pred nima, jak pise ZUULUU
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam