• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne
    AMANT
    AMANT --- ---
    ZUULUU: dyk jo, proto rikam, ze je to pruvodce a ne vudce.
    AMANT
    AMANT --- ---
    HONZAL: jo to je pravda, neni to stejna mnozina, prilis jsem se rozkrocil a asocioval si o par kapitol jinde:)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    AMANT: jo, to je neduh vsech veci, ktery jsou mimo system. Zadny kontrolni prvky. Na druhou stranu muzskej kruh nema suplovat psychoterapii, ta je pro hodne rozbity lidi. Tohle bych vnimal spis jako seberozvojovou zalezitost, ktera mozna muze i nejak fungovat (dynamika skupiny, nepovede to guru typ ale nekdo, kdo tam svou osobnost vnaset bude co nejmin a spis sestavi program).
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    zbrusu nová anoushka shankar..
    třeba sem dodá trochu tradičních hodnot :D
    feministky z nového alba asi nebudou nadšené tak jako já..

    Sister Susannah - song by Anoushka Shankar | Spotify
    https://open.spotify.com/...utm_source=copy-link&context=spotify%3Aplaylist%3A37i9dQZEVXbftPkaSnGY6s
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    AMANT: Tak nějak, ano. Terapeut tedy k následování nevyzývá, maximálně tak k následování sebe sama. Ne terapeuta. :)
    AMANT
    AMANT --- ---
    R_U_SIRIOUS: no to pak je ten "guru" zejo:)) co ho mas nasledovat. ale to terapeut nechce ne? ten ti tak nejak, vzletne receno, pomaha se rozejit a podpira te. a otazky, co z tvyho povidani vyplynou, zase klade tobe, aby sis na ne odpovedel sam. aspon takhle naivne si to predstavuju, ta predstava se mi fakt libi, jakoze mi to prijde funkcni a prinosny, ale musi to bejt fakt narocny a vycerpavajici.
    clovek vlastne tak trochu vyslycha sam sebe, aniz by vedel, co spachal a napovida mu u toho nekdo, koho predtim v zivote nevidel a pred kym by ve svym vlastnim zajmu nemel nic skryvat:))) zajimavy dilema:D
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    AMANT: Pokud se někdo jako psychoterapeut snaží cokoliv radit, tak pryč od něj.
    AMANT
    AMANT --- ---
    HONZAL: jo. me na tom vadi ta samozvanost no. ta nevim odkud se berouci pycha, ze se dokazu vyznat sam v sobe a diky tomu muzu radit druhejm. nevyznam a kdo tvrdi, ze jo, tak imho keca.
    vzdyt i u ty "klasicky" gaucovy psychoterapie ty na civilistech praktikujici terapeuti podstupujou v podstate nekonecnej proces poznavani I sebe sama a chodej si na ty gauce sobe navzajem, ne?:) a zakladem takovyho poznavani je pokora a ne ze si dam na net inzerat na seance za dva litry, protoze sem se kdysi po houbovym caji poradne procejtil a pak sem si objednal naky smesi z amazonie a ted budu obluzovat naky nestastniky, co se se svejma trablema motaj v kruhu..fakt se mi to protivi.

    takhle radit si muzu s blizkejma lidma, o kterejch neco vim, jak pises, znam ten jejich "pribeh". a taky pokud o to stojej.
    a ani tak se necejtim jako nakej guru, co jim bude delat vyklady jejich pocitu. spis se snazim jim bejt oporou, aby ty neprijemny pocity zvladali a kdyz se jim z toho podlamujou kolena, tak at se oprou o me, od toho jsem tady...ale jinak pokud nekdo sprada nejaky konstrukty o vyznamu tvejch pocitu a vyvozuje z nich zavery, co je dle nej pro tebe nejlepsi, tak mi to prijde spis jako manipulace a laskani jeho ega, nez hojeni tvoji duse...

    dtto ty ruzny evropsky lamove, to je taky tyjatr.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    AMANT: no on je to vlastne dobrej priklad toho, ze ne vsechno mimo mainstream je spatne. Ikdyz ty psychedelika uz pomalu zase zacinaji dostavat zpet do medicinskyho prostredi. Tim chci asi rict, ze vselijaky alternativni seminare muzou obsahovat zajimavy prvky, prestoze jeste stoji mimo hlavni proud.

    Jinak vase vytky tady uvedeny chapu, krome techna mam i celkem bohaty zkusenosti s alternativama i z tyhle oblasti a je to samozrejme vselijaky tim, ze ty "guruove" byvaj vetsinou samozvany a nemusi projit nejakejma supervizema, jako psycholog.

    YMLADRIS: ja bych sel i fyzicky, protoze bych vedel, ze to vedes ty, znam te a nebylo by to kupovani zajice v pytli. Ale kamarad nevi, co maj delat se svou 3 letou holkou, co ma zachvaty vzteku, ale kdyz sem mu doporucil ten tvuj seminar, tak se najednou tvaril, ze zadny rady nepotrebuje.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HONZAL: no super, dik moc :)

    ale fyzicky bys tam asi nešel, imo. bývá tam tak 3:20 poměr muži ženy, nebo i 0:30
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    YMLADRIS: tezko rict, ale asi to tak bude. Ja to tak mam, ze si radsi veci dohledam nejak sam. Ale tvuj seminar o vychove sem dal celej a bylo to prinosny. ;-))
    AMANT
    AMANT --- ---
    HONZAL: no ne ta poznamka je naprosto legitimni, psychedelika bez pruvodce behem dospivani, to jako neni pro kazdyho. kor pro takhle mlady lidi, ktery si tou konzumaci chtej neco resit..
    za sebe muzu rict, ze jsem se do drog nijak zbrkle nehnal, chtel jsem si teda zahulit jeste pred 15. narozkama, coz se mi teda povedlo, ale jinak jsme na stredni byli celkem hodny. zvrtlo se to vic az ve ctvrtaku, to uz jsem ochutnal kdeco.
    ale dycky sem si rikal chlapce, jednou ti bude padesat a co pak s tebou bude rodina delat, kdyz budes troska? navic v tech 50 tu budes chtit bejt dalsich 40 let. ja sice rad plochu trochu sikmejsi, ale mejdlem si podrazky mazat nebudu:))

    ale tech 50 mi jeste neni no, takze kdovi....:))
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    AMANT: mam kocovinu, sem podrazdenej . Czechtekky jsem nasvtevoval od 2000 a nic podobnyho sem nikde nezazil. Koncept je super, taky sem tam zazil ruzny "iniciace".

    YMLADRIS: jako jo, zrovna me se na tom technu rozhodne dycha lip, nez na nejakym seminari. Sem se asi jenom nejak trigroval u tech posudku.
    AMANT
    AMANT --- ---
    INK_FLO: mozna jsi mi to kdysi rikal, nebos to uz nekde psal, ta skola instinktu preziti mi neco rika. nebo je mi to povedomy, jak jsem vyrustal ve velkomeste;)) ale trochu me to desi, ja si hned predstavil petiletyho vydesenyho kluka sikanovanyho dedou, doufam, ze mel i nejaky chvile, kdy si moh trochu vydechnout a nekdo ho obejmul:)


    YMLADRIS: za mejch mladejch let to bylo stejne jak s tema samanama na doporuceni od kamosu no, ktery te tam treba poprve vzali sebou. ale kdyz vidim lidi 15-17 plny az po rysku necim, co teda psychedelika nejsou ani omylem, tak bych nekdy nejradsi ty mestaky zavolal:))) na druhou stranu, kdyby jejich problem sel vyresit zavolanim mestaku, tak vlastne zadnej problem nemaj:) to proste ma svoje priciny, proc nektery lidi vyhledavaj treba drogy, urcity mista, urcity situace, urcity divny nebo rovnou nebezpecny lidi...

    nikdy uplne nemuzu tusit, pred cim utikaj, nebo co hledaj. takze je ani neodsuzuju, ale nekdy z nich mam pocit takovyho zmaru, ze musim utlumit empatii, abych se z toho sam nepos*al. muzu si myslet, co chci, muzou mi lizt na nervy, muzu se treba dostat do nejaky individualniho sporu nebo konfliktu, ale obecne je vyhanet nebudu. ja myslim, ze jsou radi, ze maj nekde chvili misto, odkud je nekdo nebo neco nezene pryc. a rad jim pomuzu nebo se rozdelim, kdyz si reknou. ono kolikrat z takovyho vyndance o 10 let mladsiho, cucak jeden, vyleze neco fakt zajimavyho nebo vtipnyho a strasne ti to ty z urcityho pohledu dost nestastny lidi priblizi a zlidsti. a ty se jim. takovejch prolomenejch ledu bylo, kdyz najednou zjistis, ze naproti je taky vlastne clovek, co chce chapat a ne se hadat...:)

    (to je spis jeste dodatek k vlaknu, nez nejaky sdeleni tobe;))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HONZAL: napadlo me k tomu, nakolik hraje roli, ze na teku neni zadnej guru kterej to sefuje a rika ti jak se mas zmenit. ano, je to nebezpecny zcela realne, ale je v tom i ten prvek ze je ti (snad) jasny ze fakt tam neni ucitelka, vychovatelka, organizátor semináře, měšťáci, prostě nikdo a je to na tobě, nevim no

    versus na nějaký akci kde teda všichni jdou přes žhavý uhlí nebo channelujou kdovíco něco, tak co zbývá, děláš to taky, nebudeš to sabotovat (a typ co to táhne může být problematickej, protože pak neumí podpořit lidi kteří se v tom začnou topit - je moc optimista)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    AMANT: jo určitě s průvodcem, já jsem jezdil za borcem, kterýho v Ekvádoru učil na šamana od mala jeho děda (btw. to byl zajímavej výchovnej styl, kdy se je děda víceméně neustále snažil zlikvidovat. Hodil je do vody a kdo si vzpomene, jak plavat, tak přežije. Zavedl ho v noci do pralesa a utekl. Když se ráno vrátil do vesnice, tak měli ostatní příkaz ho ignorovat, aby si nespoléhal na pochvalu zvnějšku a naučil se ocenit sám atd.). Našel si ženu Češku (potkal jí doma v lese :-)), mají spolu děcka. Z peněz, co tu za to kasírovali, tak zkupovali prales, aby ho nevykáceli +založili školu pro pralesní děcka. Letos už ale nepřijedou, asi už tam zůstanou napořád.
    AMANT
    AMANT --- ---
    HONZAL: no ja sem to neorganizoval, ja sem se akorat podepsal pod tu smlouvu s pronajimatelem, se kterym jsme to jeste s asi trema dalsima klukama vyjednavali.
    velky party ani moc nevyhledavam, ale cztk byl proste tradice a asi nejen pro me jeden z vrcholu celyho roku.
    a nemusis se bat, z nekterejch tech lidi taky moc dobrej pocit nemam. mezi ´98 a ´03 se tak vyrazne zmenila skladba navstevniku u nas, ze mi z toho bylo az chvilema smutno, kdyz jsem po delsi dobe prijel na nejaky masovejsi carodejnice.
    ale to nema s MYM dobrym pocitem z techna nic moc spolecnyho.ja nevim, jestli znas tenhle koncept, ale za me jsou frycka asi nejbliz ty idei, ktera je mi hrozne sympaticka a lakava.
    Temporary Autonomous Zone - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Temporary_Autonomous_Zone

    podstate tvy "vyhrady" rozumim, ale zodpovednej se za ne necejtim. ja byl taky mladej nezralej floutek, kterymu neco v zivote chybelo a hledal jsem to vsude mozne.
    a jeden z tech zakladnich kamenu do dospelyho zivota a i uvedomeni si nejaky hodnoty sebe sama a ostatnich, stotozneni se s lidskou rovnosti a pospolitosti, to mi dalo prave to techno, ty psychedelika a ta hudba tech lidi, co jsou neustale vyjety.
    uz je to pres 20 let a doted to byl jeden z mych nejsilnejsich zazitku, neco jako druhej vlastni porod a nikdy na to nezapomenu!:)

    jasne, i tak mam zivot plnej problemu, to uz tak bejva, at uz se clovek narodi kudykoliv kamkoliv;)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HONZAL: je soucasti muzstvi opatrnost vuci kurzum cehokoliv? muz si proste jede to svoje DIY? myslim ted i kurzy jak stlouct zahradni kulnu, nebo jak zachazet s batoletem.

    (delaly jsme s kamoskou takovou vzdelavaci firmu na montessori a bylo dost tezky dostat muze na kurz Montessori pro muze, i kdyz na video doma se i nekdy koukli, mozna vymenou za sex :) nevim. Ale jit na kurz mezi nejaky magory co moc prozivaji vychovu ditete? (Nicmene kdyz uz dosli a dve hodiny poslouchali jak milujeme aktivni taty a jak muzou diteti obohatit nenáročně dětstvi, tak to byl pro ne samozrejme power up a mohutny ovace pro nas)

    Anebo jestli muzum obecne nevadi se od nekoho ucit, v principu, ale jsou totalne vydeptani tim feminizovanym skolstvim, jakakoliv skola je retraumatizuje (nekdo jim zas chce cosi vykladat z hiterarchicke pozice) tak se tomu fakt vyhybaji
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Mikochodem Amante si tu psal, ze si organizoval Paroubtekk 2005. Nechci ti kazit dobrej pocit, ale tyhle parties, kde mlady nezraly fliutci berou psychedelika a poslouchaj "hudbu" od lidi, co jsou neustale vyjety, jsou rekl bych mnohem nebezpecnejsi pro psychickej vyvoj, nez nejaky seminare Jana Bilyho.
    AMANT
    AMANT --- ---
    INK_FLO: jinak na tu ayahuascu jsem snad neslysel jeste zadny "stiznosti":)) ale taky jsem neslysel, ze by to nekdo mastil doma v kuchyni, prej to chce fakt pruvodce, nvm, ma to naky fyzicky faze, ktery by me o samote poprve nejspis znejistely, naky to dost silny zvraceni? ale to chapu jako mechanickou reakci tela, ze si z toho vezme tu substanci a zbytek je lepsi odhodit jako vyvrzek, nez to nechat projit traktem:)
    bily parniky sem zatim videl jen na vltave, obcas si doma davam sam trochu hub nebo kyseliny, pomaha mi to trochu se postourat na dne, aby tam nic extra nevyhnilo:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam