• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne
    AMANT
    AMANT --- ---
    R_U_SIRIOUS: jako hadanka nebo otevreny dotaznik nebo jak to myslis?
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Tady se asi nedá vytvořit anketa, kam by se doplnil nějaký text jako odpověď, že? Napadla mě taková doplňovačka, ale bylo by potřeba, aby se odpovědi zobrazily až po doplnění...
    EKG
    EKG --- ---
    YMLADRIS: Jo vlastne, pro to jsem nedavno vyvinul oznaceni: "nizko a pomalu".
    EKG
    EKG --- ---
    YMLADRIS: Ani mi nemluv. Dobrymi umysly dlazdi lide cestu do pekla. Bohuzel obvykle ne pro sebe.
    EKG
    EKG --- ---
    ZUULUU: Spravne! Manstream ... z Hradu ven!
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    EKG: nó podle me zeny v tomto maji maslo na hlave taky. jde tam o to pachani dobra, maminka vi nejlip co je pro tebe dobry, snaha donutit dite aby se chovalo nejak a tudiz matka se pak mohla citit jako uspesna matka, a pod ...
    EKG
    EKG --- ---
    YMLADRIS: batole v manstreamove rodině, ale to je vyborny preklep;)

    Manstream - neustaly proud vynucene, normalizovane maskulinity.
    AMANT
    AMANT --- ---
    YMLADRIS: jj, to utlumovani ve 2-3 letech, to je sileny, to delala matka meho prvorozeneho. ale ono to se to u nich nejak dedi, takova malomestska drezura. jeji segra ma dve dcery 16 a 19 let a chova se k nim tak, ze kdyby se tak chovala ke zviratum, tak ji bud pojdou, a/nebo ji zavrou. se nemuzou dockat, az vypadnou po stredni. docela se divim, ze uz nebydlej s nakym "pritelem" od 15. otec v tom ma taky roli...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    AMANT: ono se to málo ví, že to není jen vzdělávání, ale celková filosofie "co děti potřebují". já ve svým punk stylu jsem si z toho vzala co se mi líbilo, čili to co teď napíšu asi úplně 100% nemusí tak být v monte učebnici. Takže co dítě (člověk) potřebuje

    - stanovovat si samo cíle (u dětí jsou vyloženě senzitivní období, např. ho zaujme lézt po schodech a týden v tahu lze po schodech. úkol rodiče - poskytnout schody)
    - zkoumat včetně destrukce (batolatům se dělá "yes space" tj prostor kde nemají co zničit a můžou tam dělat cokoliv je napadne. versus český zavírání do ohrádek, uvazování do židliček nebo neustálá snaha dvouleťáka "vychovat" ani na něco nesahal, něco nedělal)
    - být ve flow (ponořit se do nějaký činnosti, např. trhání, přelívání, házení, čmárání, .. úkol rodiče: nějak to umožnit a NEPRUDIT, tj neradit, nechválit, neotravovat, .. netáhnout to někam protože ty se nudíš, nebo ho chceš rozvíjet, vychovávat, .. stav flow je hrozně cennej
    - být kompetentnní (některý děti milujou ten pocit že JÁ jsem zalil květinu!!! JÁ jsem se nakrmil lžičkou!!! úkol rodiče - umožnit to konstruktivně tak aby ti nejeblo z následného úklidu, a neomezovat děcko na hraní ve smyslu mačkání tlačítek na tupé FischerPrize hračce která ovšem negeneruje mess takže je velice oblíbená)
    - atd.

    K čemu to má být. Dítě (člověk), kterej má naplněný potřeby, nemá takovou frustraci a bezmoc, jednak se líp rozvíjí a druhak se s ním mnohem líp funguje, nejsou vzteklý scény kvůli každý prkotine (vztek bývá z přetížení, z bezmoci, .. batole v manstreamove rodině se vlastne citi jako se dospeli citi ted v lockdownu. ma uz predstavivost ale NESMI NIC DELAT, za vsechno je POJEB, ma furt akorat poslouchat...)

    monte nejde ovladnout tak ze nakoupis par monte hracek, chce to spis trochu do hloubky pochopit ty principy a pak experimentovat na vlastnim decku, co vlastne chce ono

    osli mustek na krizi muzstvi: mozna kdyby chlapci byli od detstvi vedeni monte stylem, jsou treba nekde jinde :)
    EKG
    EKG --- ---
    ZUULUU: Jo, alergie na jabka se obvykle utvari az v dospelosti;)))
    EKG
    EKG --- ---
    NYA: Na to nemusis byt ani lecitelka, abys zjistila, ze si lidi pro pomoc neprijdou, dokud neni skoro pozde. Tedy skoro pozde na to, jim zachranit zivot. Na predejiti skodam na zdravi (vztazich, rodine, kariere...) bylo obvykle pozde uz pred lety.

    I zazraky maji sve meze. Mezi nejvetsi je pak obvykle pacient.
    EKG
    EKG --- ---
    YMLADRIS: A to jeste jenom u tech, kteri na ni jdou.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    R_U_SIRIOUS: právě. takže není v ničem výhodný ten narativ podporovat například debilníma poznámkama, smajl nesmajl
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    YMLADRIS: Není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu. To si nemusíš tolik sypat popel na hlavu, koneckonců byl tam smajl, takže i jako vtipná hypotéza dobrý.

    Tohle bude asi trochu důvod, proč mě určitý šovinistický kecy iritujou. Jako hoši, hoši, uvědomujete si, jakou máme pověst? Chcete sex, a my víme, že to chcete, tak zaplaťte. Čímkoliv, třeba barterem. Nejhorší mi na tom přijde, že holka ze svýho těla musí udělat kus zboží, zatímco se musí bát oslovení na ulici, aby jí nějakej dobyvatel náhodou neohnul ve křoví. Konečným důsledkem pak je, že z potěšení se vytratí vzájemnost, spoluprožívání, dobrovolnost, něha, roz_hraní...
    AMANT
    AMANT --- ---
    YMLADRIS: v cem je to prostredi specificky? teda jestli se to smi prozradit zdarma mimo seminar;) sestrenky dcery chodej do montessori zakladky, ale vubec jsem nevedel, ze to ma/muze mit i nejakej protikus pak doma:) nebo to neni (jen) doplnek pro vzdelavani timhle programem?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    R_U_SIRIOUS: jo asi jsem to psat nemela, protoze je to hnusny stereotyp. vim z vypovedi nekterych tech zen, ze odpor manzela "nechat si vkecavat diru do hlavy nejakym poblblym seminarem" byl az treba tak vyrazny, ze zeny to resily tak, ze si od muzu prali jako darek pod stromecek, aby se kurva na to video koukli, a zacali je podporovat ve vytvareni domaciho monte prostredi a prestali prudit proc maji jist salatovou okurku lzickou (batole experimentovalo s krajenim na realnem ukolu)

    tj ze to neni tak ze muz nechce jit na zivy seminar, ale na video koukne bez problemu. na zivy seminar jit nechce, na video koukne s vetsi ochotou, ale casto i tak to musi zena vyobchodovat za neco jinyho = tak ten sex mi tam naskocil jako takova univerzalni mena, ano jednalo se o debilni poznamku z moji strany

    AMANT
    AMANT --- ---
    neco pro nedelni zasmati a zamysleni, moje oblibene video.
    vyhrocena hadka dvou muzu ohledne toho, ci by to byla vina, kdyby ridic srazil behajiciho pana se nakonec vysvetli tim, ze meli starost hlavne jeden o druheho.

    jsou tam dva zajimavy momenty - evidentne to vygraduje v momente pouziti nadavky "banchot" z obou stran, coz je v bengalstine "sisterfucker", asi je to pro oba celkem ultimatni a dal uz je jen nasili, prijde mi, ze se oba pak zklidnej..
    a pak padne jeste rejpanec, ze chodi behat jako zencka, z cehoz je jogger dost rozpacitej a konci to pak rozloucenim zcela v britskym stylu:)
    Bloody bastard! Blastard!
    https://www.youtube.com/watch?v=YftUO04r85Q
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    delaly jsme s kamoskou takovou vzdelavaci firmu na montessori a bylo dost tezky dostat muze na kurz Montessori pro muze, i kdyz na video doma se i nekdy koukli, mozna vymenou za sex :) nevim
    YMLADRIS: Jakpak tě napadlo tohle? Jakože když neznáme motivaci muže, dosaďme sex? Nic ve zlým, jen se ptám. Toho smajla jsem zavnímal.
    Mně přijde pravděpodobnější, že muži měli zrovna za úkol zlikvidovat diverzanta na motorce, tak místo semináře zaujali pozice v nepřehledný zatáčce. :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    NYA: to mi asociuje ze terapie je u tretiny klientu bez efektu, tretina kratkodobe zlepseni, tretina skutecny posun. udajne, nepamatuju si odkud to mam
    NYA
    NYA --- ---
    Od mužských kruhů k neviditelným průvodcům a léčení aury rukama. Haha, super :)
    Kdyby byli všichni takoví speciálně obdaření léčitelé a šamani, kolik si jich to o sobě myslí, tak by ten svět už snad byl i vyléčenej :)

    S Ayahuascou mi to přijde ošemetný. Nějaký pozitivní výsledky určitě má, zažila jsem na vlastní kůži. Ale přijde mi, že ti lidi si neuvědomujou, že ty výsledky nejsou trvalý. A pak je tam ten fenomén, že lidi, co tu ayahuascu pijou hodně, zpravidla ujedou do nějakých přesvědčení, která mají pak třeba jenom oni sami. V amazonii je to oka samej čaroděj, co posílá démony na jiný čaroděje.. tak mi povězte, kde je ten zázačnej healing, když to pak dopadá takhle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam