• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne




    Jak obstát výzvám 21. století a sublimovat touhu po střetu do uspokojení jiných potřeb

    Pokud o mě nějaký muž má zájem, tak to bývá už většinou docela statečnej exemplář :)

    Vítejte u tématu, které se snad brzo nevyčerpá:)

    Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné.

    K založení tohoto klubu mě přivedlo (bohužel nikoliv první) setkání s opačným tématem, toxické maskulinity.
    Toxickou maskulinitu opisně vnímám jako něco, co je mužům někdy okolím, sobě navzájem i sobě samými vštěpováno například pomocí frází "kluci/chlapi/muži nikdy:
    Nebrečej, nevoněj se, netulej se k mámě, neprosej, neuhnou, neprebalujou deti, moc necuchaj ke kytkam a necumej na motyly, nevesej zaclony a nektery prej ani vyprany kalhotky wtf, v Sopranos mafiozove ani nepriznavali, ze lizou zencky, protoze kdyz jo, tak bys to urcite udelal i chlapovi cili ses jasna/y/ej %dosadte si ve vasi komunite oblibeny hanlivy vyraz pro gaye%"
    (davejte klidne do klubu dalsi priklady, co pravi chlapi nikdy nedelaj, rad doplnim a zasmeju se, nejspis uz jsem to delal;))

    Zaroven jsou udajne veci, co prej pravi chlapi vzdycky musej umet.

    Rad bych se ale nejdriv bavil o tom mechanismu NIKDY a zajimal by me vas pohled na soubor takovych zakazu jakozto prispevku k rozvoji chlapce v plnohodnotneho muže:)
    Domnivam se obecne, ze vychova pomoci zakazu neni dobra a minimalne polovina vyse zminenych "nikdy" vede k velke emocni frustraci jedince pripadne jeho okoli a naopak rozvoji cloveka brani.
    A v pripade, ze se takove imperativy jeste opiraji o jeho genderovou/pohlavni/sexualni roli, muze dojit k mylnym zaverum, zbytecne omezujicim jeho schopnost vstupovat do mezilidskych a /nebo partnerskych vztahu a udrzovat je (a pripadne je vcas ukoncit;))

    Nehledam uplakane prevonene muze pritulene k mame, co celou dobu prosej a pak stejne uhnou do posranych plinek a cumej radsi na motyly a uprimne doufam, ze takovy clovek neexistuje ani jeden!:))

    Chci se bavit o muzich, kteri se neboji priznat, ze maji emoce, davaji je okoli najevo, dokazi s nimi pracovat a zaroven v nich zeny neztrati opravneny pocit opory, duvery a spolehlivosti.
    Myslim, ze urcity strach z dojmu slabosstvi a z neho vyplyvajici ztrata vyse zminenych atributu muzstvi v ocich zen, je jeden z hlavnich duvodu, proc takovou vychovu mnozi muzi nakonec akceptuji a nektere vzorce chovani je pro ne i v dospelosti velmi tezke menit.

    Pojdme si o tom povidat z pohledu muzu, z pohledu na muze a i ze vsech jinych, ktere jsou vam vlastni nebo blizke.

    Prosim zadne 18+, pripadne jako spoiler s upozornenim.
    Omlouvam se za prechody do a z diakritiky, opravim. carky v souvetich uvitam, uz je moc neumim:)
    rozbalit záhlaví
    XARGH
    XARGH --- ---
    EKG:o faux pas slo rozhodne. znamena to "překročení nepsaných společenských pravidel" a je jedno, jestli se zeptas na barvu spodniho pradla postaka nebo gamerky. :)
    jinak o misogynii mezi gamery vubec nepochybuju, ale je to takove, incelovsky zatrpkle. kazdy kolektiv spise ziska, kdyz se k necemu prida nejaka holka. pokud nejde o Beatles, hehe
    EKG
    EKG --- ---
    XARGH: Ani faux-pas, ani vtip. Proste kokot.
    XARGH
    XARGH --- ---
    EKG: hele my nevime, co je zac, ja si jen tipuju, ze nejde o nejake schopeauerovske monstrum :) ale o pubertaka, co se snazi sve faux-pas nazvat vtipem
    EKG
    EKG --- ---
    XARGH: Ale ona z nej nic nedela. Dyt to je kokot.
    XARGH
    XARGH --- ---
    EKG:tss. nic o me nevys prasatko.
    pouzity termin misogynist naprosto nevhodny. grilovani se mi libilo, tohle byla technicka poznamka.
    EKG
    EKG --- ---
    XARGH: Hele, pubertaku, nauc se vyjmenovana slova. A hned pak si nastuduj definici vtipu.
    XARGH
    XARGH --- ---
    AMANT: Holka se IMO mili. nejakej pubertak se ji zepta na dnesni barvu kalhotek a ona z nej dela mysogynistu :D
    AMANT
    AMANT --- ---
    aaaaaa:DDDD to sem se zase jednou nasmal blbovi:)))
    TROLL MAKES GROSS COMMENT AND I CLAP BACK
    https://www.youtube.com/watch?v=iXRSsreMR2E
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    YMLADRIS: Vidíš, já to měl tak, že mi je jedno, pokud to není znakem problémů v našem vztahu. Jakmile to ale přejde tuhle rovinu, tak to beru jako problém. Ale moje zkušenost až na jednu vyjímku, byla věrnost partnerek. Volnější vztahy neřeším.
    AMANT
    AMANT --- ---
    pri pravidelne objektivni kontrole internetu, zda se nekdo nekde nemyli jsem narazil na tohle
    [AMANT @ Co vas sere??? Kdo vas sere ??? Aneb...1) ja 2) ja 3) ja 4) ti ostatni]

    ten krokodyl je symbol nesahej na holky co si to neprejou, jinak cvak.
    bude to moje prvni kerka viditelna v kalhotech a triku, dam si to zespodu na predlokti silnejsi ruky:-)
    NYA
    NYA --- ---
    No hlavně děti se chovají kompetentně, pokud nejsou se svýma matkama, a když se ocitnou v jejich přítomnosti, promění se v bezmocná embrya.
    Já ji úplně chápu
    AMANT
    AMANT --- ---
    neimplikuje..a neimplukuje uz vubec ne:)))
    AMANT
    AMANT --- ---
    YMLADRIS: tu kamosku uplne chapu:) ty ostatni nezna odmala a toleruje jim leccos, ale u toho svyho ma na 99% predpoklady hotovy, pac ho zna od seminka:) kovarova kobyla no. coz nikterak neimplukuje, ze kovarova kobyla jinak neprospiva!:)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    STENNY: ad spolubojovnice, chápu

    ad učitelka, nic dalšího bohužel už nevím. bylo to jen krátké setkání právě v semináři teorie typů, kde lidi znají svůj typ a rozebírají spolu různý věci za účelem OMG lidi jsou fakt různí

    tak uvidíš jak to budeš mít s případnou dcerou, od kolika let už budeš zuřit že schválně předstírá bezmoc aby tě manipulovala :)
    STENNY
    STENNY --- ---
    YMLADRIS: Já to vnímám spíš na úrovni komunikace a celkového vztažení se k protějšku. Je pro mě naprosto OK, pokud mi partnerka řekne: "Jsem orvaná z práce, můžeš uvařit večeři a obejmout mě?", "S tímhle nevím jak hnout, pomohl bys mi?" nebo něco podobného, řekněme kauzálně a jasně definovaného. Včetně věcí jako "přišel listopad, začly mi podzimní deprese a do dubna to lepší nebude" nebo "zlomila jsem si nohu." Ale chvíli, kdy je bezmoc vůči světu obecná charakteristika dané osoby, tak mi s ní nebývá dobře. Je pravda, že se to může časem a událostmi měnit.
    Jeden kamarád glosoval, že definující požadavek pro mě není "žena," ale "spolubojovnice," a asi měl pravdu.

    Touché, i pro mě je schopnost říct si o pomoc naučená dovednost, dost trvalo, než to začalo být subjektivně OK.

    Co se týká učitelky a syna, přijde mi to fascinující a rád bych se dozvěděl víc ohledně toho, jak to vnímá, klidně pošta (pokud už to jde moc do soukroma, respektuju).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    STENNY: jeste k te bezmocnosti. jo to vnimam u INT* jako vyraznou vec, pozadavek nezavislosti - u sebe i u partner/ky. je to urcite fajn se sparovat s nejakymi free spirited protejsky..

    nicmene co tak pozoruju, nekdy byvaji potize, kdyz se zmeni zivotni situace. dokud je par bezdetny, funguje to treba skvele, oba si jedou nezavislost a volnost. pak se ale narodi dite nebo druhe dite a partnerka najednou je treba na dně. jednak v jeji nezavisle povaze je to tezky i pro ni (nebyla zvykla se doprošovat, byt zavisla, ...) a on je zvykly, ze jeho zena ho neobtezuje svou neschopnosti a bezmocnosti.. a opravdu tezko se mu adaptuje na to, ze to dela ted. to jsme si prece nedomluvili.

    ted se mi k tomu vybavila vtipna znama INTJ. pracuje jako ucitelka v MŠ. rikala ze na deti v MŠ je naprosto mateřská, má nekonečnou trpělivost, vhled do jejich potřeb atd. Ale nedává "bezmocnost" svého nyní již devítiletého syna, naprosto ji točí tím že není schopný a nezávislý. Rozebíraly jsme, v jakém věku se jí to tedy přesně přepne, smála se, že to jí nikdy takhle nenapadlo ...

    a pak je tam ještě jeden aspekt, pokud přímo sám ten INT* je v nějakým smyslu bezmocný vůči něčemu, tak je pro ně dost těžký nechat si pomoct. je to úplně does not compute. Jiná INTJ kámoška: vy furt bragujete o těch vašich terapeutech jak je to super ... pro mě je nepředstavitelná představa že bych chodila na terapii, jako WTF?
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    YMLADRIS: Btw. kdysi jsem zkoušel hodit svý selfíčko do tohoto tady: [AETHER @ Jung - život, dílo, souvislosti, přesahy, ...], a vylezlo mi z toho stroje toto: R_U_SIRIOUS: :-) (-:

    Krásné odpoledne přeju! Dám si konečně tu kávu.
    AMANT
    AMANT --- ---
    R_U_SIRIOUS: vole:D
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    STENNY: je kolem toho (MBTI) byznys za miliardy, je to ruzne zjednodusovany a popularizovany, muze to cloveka zavest blbe, plus jsou ruzny debunking studie ze je to cely blbost, ale imho nejakej vysvetlovaci potencial to ma. mi osobne se libi tyto popisy

    [INTJ] INTJ: A Jungian Cognitive Function Analysis By SimulatedWorld
    https://www.typologycentral.com/forums/myers-briggs-type-profiles/68572-intj-jungian-cognitive-function-analysis-simulatedworld.html

    [INTP] INTP: A Jungian Cognitive Function Analysis By SimulatedWorld
    https://www.typologycentral.com/forums/myers-briggs-type-profiles/68571-intp-jungian-cognitive-function-analysis-simulatedworld.html

    ale muze to cely byt na dyl, nez z te typologie clovek vyrazi neco prinosneho pro zivot, nevim no
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    YMLADRIS: Omlouvám se, pro aktuálně malíře pokojů a údržbáře je to moc dlouhý. Asi mi stačí horoskop. ;))
    STENNY
    STENNY --- ---
    YMLADRIS: To by leccos vysvětlovalo (sedí i typ z 16personalities), třeba časté kašlání na nepsané kulturní normy ohledně small talku a zdvořilých lží :)) Tahle typologie šla nějak mimo mě, nevěnoval jsem jí pozornost, mrknu se na ni víc. Dík.

    Dost mě pobavil i ten popis "sigma" vztahových preferencí, protože jeden z největších dealbreakerů u potenciální partnerky je pro mě taková ta snaha roztomile překážet a vystavovat na odiv svou bezmocnost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam