• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne




    Jak obstát výzvám 21. století a sublimovat touhu po střetu do uspokojení jiných potřeb

    Pokud o mě nějaký muž má zájem, tak to bývá už většinou docela statečnej exemplář :)

    Vítejte u tématu, které se snad brzo nevyčerpá:)

    Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné.

    K založení tohoto klubu mě přivedlo (bohužel nikoliv první) setkání s opačným tématem, toxické maskulinity.
    Toxickou maskulinitu opisně vnímám jako něco, co je mužům někdy okolím, sobě navzájem i sobě samými vštěpováno například pomocí frází "kluci/chlapi/muži nikdy:
    Nebrečej, nevoněj se, netulej se k mámě, neprosej, neuhnou, neprebalujou deti, moc necuchaj ke kytkam a necumej na motyly, nevesej zaclony a nektery prej ani vyprany kalhotky wtf, v Sopranos mafiozove ani nepriznavali, ze lizou zencky, protoze kdyz jo, tak bys to urcite udelal i chlapovi cili ses jasna/y/ej %dosadte si ve vasi komunite oblibeny hanlivy vyraz pro gaye%"
    (davejte klidne do klubu dalsi priklady, co pravi chlapi nikdy nedelaj, rad doplnim a zasmeju se, nejspis uz jsem to delal;))

    Zaroven jsou udajne veci, co prej pravi chlapi vzdycky musej umet.

    Rad bych se ale nejdriv bavil o tom mechanismu NIKDY a zajimal by me vas pohled na soubor takovych zakazu jakozto prispevku k rozvoji chlapce v plnohodnotneho muže:)
    Domnivam se obecne, ze vychova pomoci zakazu neni dobra a minimalne polovina vyse zminenych "nikdy" vede k velke emocni frustraci jedince pripadne jeho okoli a naopak rozvoji cloveka brani.
    A v pripade, ze se takove imperativy jeste opiraji o jeho genderovou/pohlavni/sexualni roli, muze dojit k mylnym zaverum, zbytecne omezujicim jeho schopnost vstupovat do mezilidskych a /nebo partnerskych vztahu a udrzovat je (a pripadne je vcas ukoncit;))

    Nehledam uplakane prevonene muze pritulene k mame, co celou dobu prosej a pak stejne uhnou do posranych plinek a cumej radsi na motyly a uprimne doufam, ze takovy clovek neexistuje ani jeden!:))

    Chci se bavit o muzich, kteri se neboji priznat, ze maji emoce, davaji je okoli najevo, dokazi s nimi pracovat a zaroven v nich zeny neztrati opravneny pocit opory, duvery a spolehlivosti.
    Myslim, ze urcity strach z dojmu slabosstvi a z neho vyplyvajici ztrata vyse zminenych atributu muzstvi v ocich zen, je jeden z hlavnich duvodu, proc takovou vychovu mnozi muzi nakonec akceptuji a nektere vzorce chovani je pro ne i v dospelosti velmi tezke menit.

    Pojdme si o tom povidat z pohledu muzu, z pohledu na muze a i ze vsech jinych, ktere jsou vam vlastni nebo blizke.

    Prosim zadne 18+, pripadne jako spoiler s upozornenim.
    Omlouvam se za prechody do a z diakritiky, opravim. carky v souvetich uvitam, uz je moc neumim:)
    rozbalit záhlaví
    AMANT
    AMANT --- ---
    R_U_SIRIOUS: vole:D
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    YMLADRIS: Omlouvám se, pro aktuálně malíře pokojů a údržbáře je to moc dlouhý. Asi mi stačí horoskop. ;))
    STENNY
    STENNY --- ---
    YMLADRIS: To by leccos vysvětlovalo (sedí i typ z 16personalities), třeba časté kašlání na nepsané kulturní normy ohledně small talku a zdvořilých lží :)) Tahle typologie šla nějak mimo mě, nevěnoval jsem jí pozornost, mrknu se na ni víc. Dík.

    Dost mě pobavil i ten popis "sigma" vztahových preferencí, protože jeden z největších dealbreakerů u potenciální partnerky je pro mě taková ta snaha roztomile překážet a vystavovat na odiv svou bezmocnost.
    AMANT
    AMANT --- ---
    YMLADRIS: zajimavy:) me to vyslo vickrat no..mozna mam tech osobnosti vic, jednu internetovou, pak jednu vnejsi pro lidi, co potkavam a jednu vnitrni, ktera pak vychazi v tech testech;))
    ale ESFP celkem dle popisu sedi, navic byt jako Adele nebo Ygritte z GoT, to mi vubec nevadi:D
    XARGH
    XARGH --- ---
    YMLADRIS: chybi ti moznost od kazdeho kousek :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    YMLADRIS: tak vzdycky to bylo tak, ze chlap zahejba a je to v pohode, pokud to dela zenska, tak je prohnana devka. tyvle, nedokazu si predstavit, ze bych vlezl na partnerku s tim vedomim, ze mela v sobe predchozi vecer ciziho curaka.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

    chce-li partner(ka) mít sex ne jen s vámi, zraňuje vás to

    30 hlasy od 30 respondentů

    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    AMANT premyslela jsem o tech neverach a pro me by byl nejbolestivejsi ten bod s potratem. Mam kolem potratu docela issue, jsem rada ze jsem to nikdy nemusela resit (teda o jedno dite jsme prisli, ale samovolne a prave i tak to asi nikdy uz nezmizi ze mne), teda doufam ze uz to do ztraty plodnosti, ktera se jiz rysuje na horizontu, stihnu, ze to nebudeme muset resit...

    ... cili kdybych byla v pozici muže, ktery se srovnava s tim, že udělal dítě i když nechtěl neměl a teď je potřeba potrat, bylo by to pro mě těžký. O to zuřivější bych pak byla, až bych zjistila, že já jsem to nebyla.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    R_U_SIRIOUS: ad ten citát o tom, co chtějí sigmy od ženy. právě. moc to nezapadá zase do toho konvenčního obrazu, že muž potřebuje především aby ho žena obdivovala a podporovala. asi jak kterej
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    R_U_SIRIOUS: jo no ja bych chtela aby bylo zaprotokolovano, ze testy IMHO vesmes nefunguji. testy zpravidla testuji chovani, ktere nekdy byva situacni nebo nejak preucene. pravdivejsi byva pochopit ty jungovo kognitivni funkce ze kterych je ten system poskladanej, a to napriklad pres zkoumani svych vrozenych potreb. coz bohuzel nejde udelat za pul hodiny, takze proste jen tak rypam..
    (muzes byt INFJ, neznam te, ale taky nemusis). co reknes na tohle?
    [INFJ] INFJ: A Jungian Cognitive Function Analysis By SimulatedWorld
    https://www.typologycentral.com/forums/myers-briggs-type-profiles/68576-infj-jungian-cognitive-function-analysis-simulatedworld.html


    AMANT: nechcu tady z toho delat typologicky klub, ale ty mi prave takhle zdalky z projevu na nyxu prijdes jako SP (hráč, rychlej, jde do akce, moc se s tím nesere...), třeba ESFP. Čímž se dopouštím zásadního prohřešku (otypovávat lidi a ještě neznámý? velký špatný), ale zajímalo by mě, co bys řekl na tohle https://www.typologycentral.com/forums/myers-briggs-type-profiles/68502-esfp-jungian-cognitive-function-analysis-simulatedworld.html

    POZOR je to napsaný tak jako už poučeně a složitě, ale uvítám i základní dojem jo / ne, sedí, nesedí vůbec
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    YMLADRIS: Super. Tenhle test jsem si dělal poprvé, svůj "ofiko" profil si nepamatuju. Zopakuju si to po X letech. :)

    Můj toxikograf::)
    Personality type: Advocate (INFJ-A)
    Traits: Introverted – 71%, Intuitive – 62%, Feeling – 56%, Judging – 67%, Assertive – 69%
    Role: Diplomat
    Strategy: Confident Individualism
    ----
    Nevertheless, Sigma males will like it when a woman takes on this challenge. He appreciates it when a girl knows what she wants. He wouldn’t want to be together with a docile and dull woman who is easily dominated. No, she needs to be independent, self-sufficient and free-spirited. She should not care about superficial things like make-up or wearing the right brands. Instead, she should be unique on her own, and challenge and intrigue him. !!
    AMANT
    AMANT --- ---
    YMLADRIS: ja jsem ENFJ, to na "mimo" moc neni:))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    někde hluboko v tomto klubu byly debaty zhruba na téma že ženy chtějí peníze, status, .. nesměle jsem namítala, že asi jak kdo. tady je nějaký článek o sigma males - jsou mimo a vyhovuje jim to tak. typicky INTJ INTP. dobrá varianta pozitivní mužnosti

    7 Fascinating Personality Traits of the Sigma Male
    https://freshsaga.com/reach-your-full-potential/sigma-male-personality/
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    AMANT: nejoriginálnější viral na kafe/kavárnu, kterej jsem kdy četl...
    NYA
    NYA --- ---
    R_U_SIRIOUS: jaaj, to jsi mě rozesmál :))
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    AMANT: Jo, Nya bude bystrouška. A na tom bychom se mohli nakonec ujednotit. :-)
    AMANT
    AMANT --- ---
    R_U_SIRIOUS: tak Nya tam tu otazku zachytila "pri zpetnym pohledu mam nekdy pocit, ze to vnimaj jako znamku slabosti, ze "si to necham libit", ze mi nekdo obrousil samicku, ze to nekdo muze vnimat jako nejakou znamku nejistoty, ze si nesezenu zadnou jinou:)"
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    AMANT: A co bys tedy chtěl k tomu slyšet víc? Že nevěra je podvod a svinstvo? Ano, pro mě ano. V tom smyslu, že když žena / muž vleze s někým do postele a je tam opravdu tělesný styk, protějšek ve vztahu o tom nemá ani tucha, že se to děje, a dělá se, že se neděje nic. Tak máš svatosvatou pravdu.
    Ale pokud se někdo zeptá, heleď, chci to zkusit s někým dalším, rád/a bych...jak to vnímáš? Jak by ti bylo, kdybych...a ze sluchátka se ozve: Ale prosím, beze všeho. Tak v takové chvíli nelze nikomu nic vyčítat.
    Ta potíž imho nespočívá v tom aktu samotném, pokud ehm, to tedy někomu vážně nevadí ta multičetnost, ale v tom zapření a lžích...
    NYA
    NYA --- ---
    AMANT: sorry :))
    AMANT
    AMANT --- ---
    R_U_SIRIOUS: a kdy ti kdo co v zivote zaruci? nikdo nikdy nic. a i kdyz ti na ty tvoje otazky nekdo odpovi ani, tak ti nezaruci, ze pak pred soudem nebude vypovidat, ze rikal ne..a tak dale. proste je mozny tvrdit, ze mozna nekdy nekdo nekdo snad neco delal nebo nedelal. to je UPLNE o nicem, takovy informace nebo uvahy, slovni ekvilibristika poutoveho vyznamu.
    sry ale tyhle relativizace vedou akorat tak do prdele a tam ja nejdu, aspon ne dobrovolne.


    NYA: me fascinuje ten predpoklad, ze je tu iks ruznejch naprosto rovnocennejch variant jak zit v paru nebo vic lidech a jak tak pocit, rodit a vychovavat deti. jo, jakoze bych mel pocitat s tim, ze se treba s nekym dam dohromady a budeme si vypravet, jestli si jako hodlame nebo nehodlame zahejbat a ze to vlastne zahejbani neni, kdyz si lidi predtim neprisahaj vernost a ze kdybysme byli tri a ruzne se stridali, tak by to vlastne bylo jeste lepsi a dneska je to naprosto bezny...

    ale o tom jsem vlastne vubec, ale fakt VUBEC VUBEC VUBEC VUBECmluvit nechtel. VUBEC!!!
    ja mluvim o nevere, zahejbani, neboli PODVADENI NEKOHO. a jaksi ze samotneho vyznamu korene tech slov uz vyplyva, ze to neni neco, co bylo predem odsouhlaseno jako jedna z moznosti chovani v tom vztahu, nebo ze by nebylo predem domluveno, ze se jedna o PODVADENI, tak ja nevim, proc do toho tematu FURT s prominutim serete nejaky nemonogamni koncepty!!!
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    AMANT: Tak jasný, ale i tak ti ten společný kulturní základ prostě nezaručí, že ti náhodou některá nebo někdo z ničeho nic nevlepí facana...když si nejsem jistej, tak se zeptám, a pak se i podle toho rozhoduju:

    Můžu vám podržet ty dveře?
    Bude vám vadit, když si sundám to sako?
    Nechcete někam odvézt?
    Můžu vám pomoct s tou taškou, máte to těžký?

    No, ale to je můj postoj, a taky mi to prostě nezaručí, že nepřiběhne někdo jinej a nedá mi do tlamy. Pak už jsme ale v úplně jiném poli, a od toho je pak taky nějaká přiléhavá adekvátní reakce - fight, flight nebo freeze. Já bych tedy docela zkoprněl. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam