• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne
    AMANT
    AMANT --- ---
    R_U_SIRIOUS: kamos mel na chalupe kraliky a stado ovci s beranem. ja u toho tenkrat nebyl, ale prej se jedna z ovci zasekla hlavou v jednom kotci ty kralikarny (asi tam vyzirala naky seno) a kluci, co tam tenkrat byli na vikend, ze ji pudou vyprostit, akce trvala par vterin, priritil se beran, kluky rozehnal a nazorne vsem, vcetne ty povetrny ovce, zasekly v ty kralikarne, demonstroval, kdoze tady ma jediny pravo se parit..:)) takze takovyhle vyzkumy jde fakt delat jen s privazanejma plemenikama a samicema navolno:))

    (navic ty cisla nejsou "vsecko je naopak" - Ovečky vyhledávaly „outsidery“, trávily v jejich blízkosti mnohem více času a čistě numericky se s nimi pářily dvojnásobně (co to je? jakoze alfaberan se udela driv?:))) delší dobu. Celá čtvrtina všech oveček si s dominantním samcem dokonce ani nic nezačala. Ostatní se pářily s oběma berany.)
    ale zajimavy to urcite je no. proste, jak ma samicka volbu, je promiskuitni!:)))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    zajimavost

    LENNOX
    LENNOX --- ---
    R_U_SIRIOUS: ono to i dava smysl. proc by ovce vyhledavaly dominantni samce, kteri by mj. mohli byt sice zdatnejsi ochranci stada, ale potencialne take nebezpecnejsi a hur kontrolovatelni, a propagovaly jejich geny, kdyz zodpovednost za stado davno prevzal clovek.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Je libo trochu populárně naučné zoologie? :-)
    :: OSEL.CZ :: - Ovce preferují styk s méně dominantními berany
    https://www.osel.cz/11684-ovce-preferuji-styk-s-mene-dominantnimi-berany.html

    Jak myslíte, že to dopadlo?

    Chovaly se ovečky způsobně a dávaly přednost tomu nejsilnějšímu a nejváženějšímu? Vyhledávaly a preferovaly spojení s dominantním samcem, aby v souladu s teorií měly silné a zdatné potomky?

    Ó nikoliv. Když to vědátoři všechno sečetli a podtrhli, opak se ukázal být pravdou. Ovečky vyhledávaly „outsidery“, trávily v jejich blízkosti mnohem více času a čistě numericky se s nimi pářily dvojnásobně delší dobu. Celá čtvrtina všech oveček si s dominantním samcem dokonce ani nic nezačala. Ostatní se pářily s oběma berany. Skóre ale jednoznačně patřilo outsiderům. Podle vědců jde o chování, které je evolučně výhodné a že ho mají samičky vrozené. Také ale poznamenávají, že to na ně dělalo dojem, že si samičky „něžnější“ přístup ze strany méně dominantních samců, jakoby „užívaly“. Takže kdo ví, jestli on za tou „kódovaností“ není jen obyčejný „chtíč“ a snaha si to užít. Ale nakonec, proč ne, nejen cesty Páně, i ty evoluční mohou být nevyzpytatelné.

    Závěr

    Mohli by se mexičtí s uruguayskými vědci, kteří na výzkumu rovněž participovali, ve svých závěrech o preferenci méně dominantních samců mýlit? Nejspíš ne, a pokud by to platilo pro obratlovce obecně, plynulo by z toho poučení: I když nejsme zrovna alfa, netřeba házet flintu do žita předčasně.
    AMANT
    AMANT --- ---
    XARGH: zasloužíš si odpočinout od psaní tady.
    AMANT
    AMANT --- ---
    XARGH: achachacha. Ne.
    XARGH
    XARGH --- ---
    EKG: zaslouzim si validni argumenty!
    EKG
    EKG --- ---
    XARGH: Vic si nezaslouzis.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZUULUU: do ruska?
    XARGH
    XARGH --- ---
    EKG: ono je dobre nalinkovany. ze ti ho nyx "nepredzvejka"
    , za to nemuzu. ad hominem, na vic nemas?
    EKG
    EKG --- ---
    ZUULUU: Nene, ja ziju tady. Vy jste za kanalem;)
    EKG
    EKG --- ---
    XARGH: Spatne nalinkovany video? To taky neni vtip.
    EKG
    EKG --- ---
    XARGH: Still kokot.
    XARGH
    XARGH --- ---
    ...ktere nesnasim. Go Yoko, go! :D
    XARGH
    XARGH --- ---
    EKG:o faux pas slo rozhodne. znamena to "překročení nepsaných společenských pravidel" a je jedno, jestli se zeptas na barvu spodniho pradla postaka nebo gamerky. :)
    jinak o misogynii mezi gamery vubec nepochybuju, ale je to takove, incelovsky zatrpkle. kazdy kolektiv spise ziska, kdyz se k necemu prida nejaka holka. pokud nejde o Beatles, hehe
    EKG
    EKG --- ---
    XARGH: Ani faux-pas, ani vtip. Proste kokot.
    XARGH
    XARGH --- ---
    EKG: hele my nevime, co je zac, ja si jen tipuju, ze nejde o nejake schopeauerovske monstrum :) ale o pubertaka, co se snazi sve faux-pas nazvat vtipem
    EKG
    EKG --- ---
    XARGH: Ale ona z nej nic nedela. Dyt to je kokot.
    XARGH
    XARGH --- ---
    EKG:tss. nic o me nevys prasatko.
    pouzity termin misogynist naprosto nevhodny. grilovani se mi libilo, tohle byla technicka poznamka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam