• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIOLASušené maso
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Tak jsem pohřbil 3 kusy

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    tady prosim klasicky suseni bez nitratovejch soli... https://www.youtube.com/watch?v=3SNoryubiwU&ab_channel=FoodInsider holt taliani no
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    POHODAVOLE: ja sem to mel tak ve zrarne, kde sem zlikvidoval vsechny pavuciny a pod, ale na par kusech co byly ve strevech a zevne popepreny, tak se tam udelaly z niceho nic pavucinky takovy obaleny a vevnitr byli naky zmrdi pak a ja to musel vyhazet. pravda, ze to byly velky kusy, co tam byly cca 5 mesicu. taky nevim jak se tam ty brouks mohli dostat
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SIOLA: je to libovy valecek, takze kyta dle google :)
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    POHODAVOLE: Co máš za hovězí?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KURE: urcite ne, je to fotka hned po poveseni. Je tam mlety pepr a pavuciny jsem se snazil zlikvidovat :)
    KURE
    KURE --- ---
    POHODAVOLE: nelezou na to nejaký hmyzácí?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Ja uz jedu bucek, peceni a hovezi :)

    SIOLA
    SIOLA --- ---
    BUNDA: U Bundů se budou teda mít :)))
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    BUNDA: Osobně si myslím, že u sušení masa koření méňě je více :))
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DEVIL: jo tenhle kousek je placatější, ta druhá bude kulatější. Je slanější, ale méně než Jerky a je tam více chuť sušeného česneku.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    omg to se smrsklo, jak takovej lovecacek. ale cejtim z toho teda tezkyho slanecka...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Tak po 13 dnech ochutnávka :)

    NAVRY
    NAVRY --- ---
    Technickej dotaz - vídám, že před marinováním se na maso nejdřív nasype suchá část, a teprv pak se naleje sojovka a spol. Proč? aby to nezůstalo v hmoždíři?
    Přijde mi, že by bylo lepší marinádu udělat komplet zvlášť, aby se všechno pěkně a rovnoměrně promíchalo, a třeba aby se rozpustil med, a až nakonec nalejt do masa. Nebo je jinej důvod?
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    KELDA: V kuchyni u ventilačky :)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Tohle je můj krasavec, začínali jsme lehce přes kilo...
    A je jen potreny sojovkou.

    KELDA
    KELDA --- ---
    SIOLA: kde si susil?
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    SIOLA: Obaleno v hořčičném semínku (trochu podrceno), pepři a sušeném česneku, 28 dní sušeno, potom v lednici ve vakuu, okrajováno, potom zase vakuováno....
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    SIOLA: Střed chutnal nejlíp...
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    Nějaká ta pečeně....:-)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam