• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIOLASušené maso
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    BUNDA: Přesně, já už to taky stáhnul na 7-8 dní max
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JAKOUBEK: panenka byla u mě po deseti dnech skoro kamenná, takže je asi fakt možné, že to šlo tak rychle..
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Visu zdar. Jen drobný dotaz spíše kontrolního charakteru. Po týdnu ve vakuu se solí a cukrem jsem pověsil takovou menší panenku (367g)... na garnýž v síťce, pokojová teplota. Nevím, zda máme doma tak suchý vzduch nebo průvan, ale úbytek váhy je cca 10% denně, takže jsem po čtyřech dnech na 60% původní váhy, což se mi zdá nějaké rychlé. Vydržet nebo ukončit sušení? Jde spíš o případný čas, který maso na vzduchu potřebuje nebo zda je snížení hmotnosti hlavní (jediný?) ukazatel. Aby se mi pak ve vakuu v lednici nezkazilo.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Klobasa vypada skvele. Budu muset prubnout v susicce bez strivka :)

    Tasty Rice Cooker Recipes that are Awesome • Taste Show
    https://youtu.be/w-gT-Xwlrso?t=249
    NOHME
    NOHME --- ---
    Sem na to krapet zapomel. Ale dá se
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    NOHME: Vodítko ke konzumaci je 30% úbytku váhy při sušení.
    NOHME
    NOHME --- ---
    Z 3,56kg je 1,23kg
    NOHME
    NOHME --- ---
    Včera jsem rozbalil po cca14dnech. Kanec kyta s vyndanou kosti z prostřed..

    SIOLA
    SIOLA --- ---
    Btw jak jsem to rozbalil z fáče, tak jsem se málem lekl, jak to bylo černý :D
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    Kýta z mladého býčka
    bez koření
    ve visu 10 dní

    SIOLA
    SIOLA --- ---
    Opět panenka, no jo je nejrychlejš...:D
    koření: pepř, paprika, chilli

    APPU
    APPU --- ---
    Tak akorát sušim podle tohoto receptu
    Sušené hovězí maso " Jerky ", které zvládnete i doma! Dried meat Jerky
    https://www.youtube.com/watch?v=aOSU4oBVDZM&ab_channel=MistrM%C3%A1lek

    Jednoduchý a musim říct, že to voní nádherně
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    Zkoušel někde vyrábět salám Nduja?
    viz. https://www.greatbritishchefs.com/recipes/homemade-nduja-recipe
    Řeším, jestli by to šlo něchat zrát v průvanu jako maso...
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ANDYNESTA: Aha, ono je to dělané z toho mletého. tak to jo. já jsem si dost dobře nedokázal představit vykrajování k "kusu" masa :)
    ANDYNESTA
    ANDYNESTA --- ---
    KARLOSK: Pred. Jako cukrovy. Vyvalet a delat tvary. Po by bylo zbytecne osklivyho odpadu
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ANDYNESTA: zajímalo by mě jak probíhalo vyhrajování. před nebo až po sušení?
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    ANDYNESTA: Nádhera!😋
    ANDYNESTA
    ANDYNESTA --- ---
    Taky jsem si neco nasusil misto cukrovy pro rodinu a kamose. Neni to uplne vsechno nafoceny. Ale bylo to par veceru 😂

    SIOLA
    SIOLA --- ---
    Tak jsem nasušil nějaké dárečky :-)
    Panenka, pepř drcený, drcené hořčičné semínko. Příště zkusím chilli a zázvor jak psal kolega Paleontolog níže.

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SIOLA: takový koření jsem dal prvně na panenku. nevím jestli holka přeschla, asi jo, ale to hrubý koření bylo teda za trest. je toho podlě me příliš, z chuti masa nic nemám, protože žvejkám hrubý kusy koření.
    takže jsem šel cestou mletýho pepře, česnekovýho pojiva (drcenej česnek + sůl + voda), cukru a sojovky, mírně chilli, všechno smíchaný na hustej lák, kterým maso namašluju
    teď mám další 2x1 kg, tak už přemýšlím, jakou směs udělám. asi sladký chilli se zázvorem. napadla mě i nějaká masala z indickýho okruhu chutí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam