• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAMJAHSpánková Apnoe - svaz nočních stíhačů
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    Muj reportáž z FB:

Dobrý podvečer , obrátil se na mě jeden z lidí, jenž stránku sleduje s prosbou , jedna se o studenta ČVUT a poprosil o možnost zveřejnění svého přání a já rád vyhovím:

Dobrý den. Jsem studentem ČVUT, Fakulty biomedicínského inženýrství ve studijním oboru Systémová integrace procesů ve zdravotnictví. V rámci své diplomové práce se věnuji tématu financování obstrukční spánkové apnoe (OSA) v České republice.
    Pro správné vypracování a naplnění cílů diplomové práce je nevyhnutelné získat informace od respondentů z řad pacientů v České republice, a to pro výpočet nákladů na toto onemocnění z pacientovy perspektivy.
    Proto prosím ty z vás, kteří máte obstrukční spánková apnoe (OSA) a jste z České republiky, abyste dotazník vyplnili. Dotazník je zcela anonymní. Prosím, přečtěte si pečlivě krátký úvod před vyplněním.
    Dotazník není určen pro pacienty ze Slovenska a pro pacienty s jinou diagnózou než OSA!
    Po vypracování diplomové práce budete seznámeni s výsledky, které mohou být jistě zajímavé.
    Děkuji upřímně za spolupráci.

Dotazník nákladovosti syndromu obstrukční spánkové apnoe (OSA) z pacientské perspektivy v České republice.
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScPRNFKvIaxJTlK_0H_q6GiDq3LjH4WTv78DuqCYyHFLoRPRw/viewform?usp=pp_url
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    Odkaz na docela pěkně postavenou přednášku https://youtu.be/bEsS9zFntyk
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Ahoj, dnes mi FB nabídl tuto reklamu...Znáte?
    iBreeze Auto CPAP/APAP Machine (with mask) can auto-adjust to continuously deliver an optimum level of pressurized air. It comes with a humidifier, a 3.5” LCD & gives a great deal of data for treatment evaluation. – Wellue Health.
    https://getwellue.com/products/ibreeze-apap-machine?utm_source=facebook&utm_medium=%E5%8D%95%E5%8F%8C%E9%87%8D%E5%8F%A0%E5%8F%97%E4%BC%97
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    RAMJAH: Jako ja mam tesnost dobrou aspon podle hodnoceni z přístroje na internetu i kdyz teda taky celkem dost dotahuju. Spis je problém že si nepamatuju co se deje v noci 😀
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    SOJKA: už jsem to tu myslím psal, mě ze začátku špatně dolehala maska , musel jsem ji děsně utahovat a rano jsem měl pocit ze mi upadne obličej ale bylo to tím ze jsem měl delší vousy a tolik to netesnilo
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    RAMJAH: No tak snad si zvyknu, dik za odpověď
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    SOJKA: ja to měl takhle podobně , kolikrát jsem se v noci vzbudil a říkal jsem si kdo mi to sundal…jiná možnost než ja sám teda nebyla … jediný co to chce je čas , jak mi řekl doktor : neber to jako nutný zlo, ale jako kámošku co Ti vždycky zařídí klidnou noc …
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Jinak dotaz pro zkušené piloty.

Máte nějaký trik, jak vydržet s maskou celou noc? Ja po dvou měsících užívání se stále casteji budím s tím že maska je sundana a přístroj vypnuty.Na přístroji se ukazuje cas používání dve hodiny treba ale ja si fakt nepamatuji že bych si to sundal. Občas se v noci vzbudím a masku nasadím ale je to zřídka.
    HEDERAHELIX
    HEDERAHELIX --- ---
    U nás se stala divná věc. Už dva měsíce jsem chlapa nenachytala lapat po dechu, dokonce i chrápe výrazně méně. Naprosto netuším proč.
    HEDERAHELIX
    HEDERAHELIX --- ---
    SOJKA: protože rychlé hubnutí je pro tělo docela šok a dost náročné
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    FRANZIMOORE: Já byl u doktora Jurikoviče na Bulovce. Čekací doba na spánek byla cca 2 měsíce a ještě čekání než mě vzal na vyšetření před spánkem. Jako doktor mi moc sympatický není a chybí mu dost empatie mi přijde ale účel to splnilo. Poté ještě čekání cca měsíc na resmed než to schválila pojišťovna.

Co se týče toho hubnutí tak to mi říkal že hubnuti trochu pomáhá ale musí se hubnout pomalu. Důvod neznám.
    FRANZIMOORE
    FRANZIMOORE --- ---
    Zdravím všechny. Chtěl bych vás poprosit o radu/doporučení

V minulosti jsme už problém s apnoe řešil, měl jsem nejdřív doma jakési zařízení na měření dechu, ze kterého jsem vyšel dost špatně, následně ve spánkové laboratoři (Dr. Trefný na Stodůlkách). Tam mě akorát dali prášek na spaní, pár hodin jsem se tam pokoušel o spánek a výsledek byl, že mi doktor řekl, že sice apnoe mám, ale ne dost na to, abych dostal ten Resmed či co.
    Přičemž žádné rady, co mám teda se svým spánkem dělat mi neposkytl.
    Následně se to docela zlepšilo i díky změně jídelníčku atd, ale poslední rok se mi to zhoršuje rapidně, skoro každý den se cítím vyčerpanej..

Chtěl bych spánkovou laboratoř navštívit znovu- můžete mi prosím nějakou v Praze doporučit? Ideálně takovou, kde nebudu muset dlouho čekat na příjem.
    A druhá prosba o radu- můžete doporučit cokoli, co aspoň trochu pomůže i bez dýchací mašinky? Nějaká dechová cvičení, různé jiné cviky, poloha při ležení, byliny.. zkrátka něco co můžu dělat sám- kromě hubnutí- to už dělám :D

Díky moc
    ANDULKASAFAROVA
    ANDULKASAFAROVA --- ---
    SOJKA: kazdopadne, rano dlouze vypnout, az se to zhasne a klidne nechat v zasuvce, nicemu by to vadit nemelo
    ANDULKASAFAROVA
    ANDULKASAFAROVA --- ---
    SOJKA: tak super :)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ANDULKASAFAROVA: díky za info už jsem tam volal včera a technik se mi měl ozvat, ale neozval. Kdyžtak info pro ostatní je to pak Kubal. Už jsem to vyřešil sám zjistil jsem že to bylo tím že jsem vždycky po ránu odpojil hadici, na hadici jsou ale kontakty a zřejmě funguje nejen jako výhřev ale i jako anténa. dneska jsem hadici nechal připojenou a ukazovalo mi to signál a a dnes se mi načetly data za celý minulý týden.
    ANDULKASAFAROVA
    ANDULKASAFAROVA --- ---
    SOJKA: zkus zavolat primo do Resmedu, tam Ti poradi, ohledne toho signalu... Tel: 244 471 299, sedej tam studovany technici a meli by Ti umet poradit :)
    ANDULKASAFAROVA
    ANDULKASAFAROVA --- ---
    SOJKA: Autoset necelých 40k
    ANDULKASAFAROVA
    ANDULKASAFAROVA --- ---
    SWATKA: mělo by to jít na pojišťovnu, pokud to máš zdiagnostikované a léčíš se s tim. Bývají na 10 let, pak máš nárok od pojišťovny na novou :)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    SWATKA: Doktor mi rikal ze to stoji asi 60k ale koukal sem ze to neni zas tak horky viz odkaz
    ResMed AirSense 10 AutoSet with Integrated Humidifier | cpapdirect.com
    https://www.cpapdirect.com/cpap-machines/resmed-airsense-10-autoset-with-integrated-humidifier
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    SWATKA: dostal jsem ho do zápůjčky od pojišťovny je to myslím na 7 let a jednou ročně ti přispívají 90% na novou masku a hadici
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam