• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAMJAHSpánková Apnoe - svaz nočních stíhačů
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    TRUPKIN: obyč
    TRUPKIN
    TRUPKIN --- ---
    pouzivate vyhradne destilku nebo tam lejete obyč?
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Bez tréninku se na 25 m kraula zadýchá každej....
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    WRNQ: souhlasím s tím ze kdo nechce s tím nic dělat nebude.., na druhou stranu je potřeba si uvědomit ze hodně věci proste nikdy s touto doživotní diagnozou proste nepůjde nebo ne jednoduše…me třeba na posílení plic a celkově dýchání pomáhá kondiční plavání pod vedením instruktorky, šlo to strašně pomalu, nebyl jsem schopný uplavat 25 metru kraul v kuse aniž bych se zadychal… po roce a kus je to úplně jiná liga.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Podle mě je prostě pro apnoe naprosto klíčové zhubnout. Kdo chce, hledá způsoby...atd. Já jsem prostě jen konstatovala, že je táta línej, protože pořád pije například pivo a neupravil si ani životosprávu.
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    Neříkám ze nedá, jde o to jestli to je jen o apnoe a nebo je tak souběh více věci ( poměrně běžné je v tomto bodě zhoršení srdeční a mozkové činnosti , zažívacího traktu a dalších …)
    Samozdrejmě je to vždy individuální , ale myslet si ze člověk který spi par měsíců s maskou najednou bude sportovat ačkoli to ani předním nedělal je asi zbytečně … na druhou stranu, ta maska je to minimum co proto člověk muže udělat..
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    I tak se ale zhubnout dá. Táta spí už několik měsíců s maskou, ale je prostě línej zhubnout.
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    FRANZIMOORE: ono tohle zrovna s tou obezitou nebo i nadvahou je docela začarovaný kruh…nebo spíš spirála - pokud má člověk apnoe a neví o tom tak se vlastně nikdy dobrě nevyspí nacož muže tělo reagovat vytvářením záloh, takže přibírá a projevy apnoe tím zhoršuje …
    FRANZIMOORE
    FRANZIMOORE --- ---
    RAMJAH: Zní to docela logicky
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    RAMJAH: zajimave ...

Je na pana Davida Biroczi z Malacek (nyni pracujici jako radiologicky technolog v NOU Bratislave)
    ktery k nam prisel studovat nedavno ze Slovenska telefon ?
    - urcite by se ho lide chteli zeptat na par otazek

... uz ted (spise zatim) to osobne nedoporucuji at se kazdy zamysli
    kdo by takovou studii mel delat a proc ..a jak!

zatim jen ve vterinach pri nahledu odhaduji:
    - nema opravneni sbirat a uchovavat citlive udaje
    - neni jasne sdeleno kdo je ze zakona spravce a kdo zpracovatel
    - studii nelze procist predem bez predesleho vyplneni

+ par otazek ze studie :
    21. Máte kromě OSA jiné zdravotní problémy?
    22. Jaký je Váš průměrný hrubý měsíční příjem?
    23. Jaký je Váš sociální status?
    dale chce vedet i pacientuv vek, vysku, vahu, vasi pojistovnu
    ..to asi nebude jen o nakladech spojenych s OSA...

dodatek:
    internet nebyl neni a nikdy nebude anonymni ani zadny student

..tak to jsem dnes zdrzel necekane cestou z toalety tak zatim dobrou a tesim se na ten telefon
    dik
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    Muj reportáž z FB:

Dobrý podvečer , obrátil se na mě jeden z lidí, jenž stránku sleduje s prosbou , jedna se o studenta ČVUT a poprosil o možnost zveřejnění svého přání a já rád vyhovím:

Dobrý den. Jsem studentem ČVUT, Fakulty biomedicínského inženýrství ve studijním oboru Systémová integrace procesů ve zdravotnictví. V rámci své diplomové práce se věnuji tématu financování obstrukční spánkové apnoe (OSA) v České republice.
    Pro správné vypracování a naplnění cílů diplomové práce je nevyhnutelné získat informace od respondentů z řad pacientů v České republice, a to pro výpočet nákladů na toto onemocnění z pacientovy perspektivy.
    Proto prosím ty z vás, kteří máte obstrukční spánková apnoe (OSA) a jste z České republiky, abyste dotazník vyplnili. Dotazník je zcela anonymní. Prosím, přečtěte si pečlivě krátký úvod před vyplněním.
    Dotazník není určen pro pacienty ze Slovenska a pro pacienty s jinou diagnózou než OSA!
    Po vypracování diplomové práce budete seznámeni s výsledky, které mohou být jistě zajímavé.
    Děkuji upřímně za spolupráci.

Dotazník nákladovosti syndromu obstrukční spánkové apnoe (OSA) z pacientské perspektivy v České republice.
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScPRNFKvIaxJTlK_0H_q6GiDq3LjH4WTv78DuqCYyHFLoRPRw/viewform?usp=pp_url
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    Odkaz na docela pěkně postavenou přednášku https://youtu.be/bEsS9zFntyk
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Ahoj, dnes mi FB nabídl tuto reklamu...Znáte?
    iBreeze Auto CPAP/APAP Machine (with mask) can auto-adjust to continuously deliver an optimum level of pressurized air. It comes with a humidifier, a 3.5” LCD & gives a great deal of data for treatment evaluation. – Wellue Health.
    https://getwellue.com/products/ibreeze-apap-machine?utm_source=facebook&utm_medium=%E5%8D%95%E5%8F%8C%E9%87%8D%E5%8F%A0%E5%8F%97%E4%BC%97
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    RAMJAH: Jako ja mam tesnost dobrou aspon podle hodnoceni z přístroje na internetu i kdyz teda taky celkem dost dotahuju. Spis je problém že si nepamatuju co se deje v noci 😀
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    SOJKA: už jsem to tu myslím psal, mě ze začátku špatně dolehala maska , musel jsem ji děsně utahovat a rano jsem měl pocit ze mi upadne obličej ale bylo to tím ze jsem měl delší vousy a tolik to netesnilo
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    RAMJAH: No tak snad si zvyknu, dik za odpověď
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    SOJKA: ja to měl takhle podobně , kolikrát jsem se v noci vzbudil a říkal jsem si kdo mi to sundal…jiná možnost než ja sám teda nebyla … jediný co to chce je čas , jak mi řekl doktor : neber to jako nutný zlo, ale jako kámošku co Ti vždycky zařídí klidnou noc …
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Jinak dotaz pro zkušené piloty.

Máte nějaký trik, jak vydržet s maskou celou noc? Ja po dvou měsících užívání se stále casteji budím s tím že maska je sundana a přístroj vypnuty.Na přístroji se ukazuje cas používání dve hodiny treba ale ja si fakt nepamatuji že bych si to sundal. Občas se v noci vzbudím a masku nasadím ale je to zřídka.
    HEDERAHELIX
    HEDERAHELIX --- ---
    U nás se stala divná věc. Už dva měsíce jsem chlapa nenachytala lapat po dechu, dokonce i chrápe výrazně méně. Naprosto netuším proč.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam