CUKI: ok. To by jsem dal asi do té možnosti "jiná odpověď". Těch bude myslím celkem dost. To samé bude ten můj příběh, který časem napíšu..
Ale mám to tedy celkem podobně. Bolesti v podžebří, nemůžu česnek a asi ani luštěniny (oboje miluju). Ale na ultrazvuku po několika záchvatech potvrzeno sludge - blátíčko, zvýšený bilirubin.
No. Zrovna jsem dočetl knihu Andreas Moritz - Úžasná očista jater a žlučníku. Je to tak napůl ezo, ale inspirace se tam jistě najít dá. Nicméně, on tvrdí, že žlučové kameny vznikají i v žlučových cestách v játrech a že je není možné žádnou zobrazovací metodou najít a tím pádem problémy nevyřeší ani odoperování žlučníku. Nevím, co si o tom myslet, hledám další info. Ale reference lidí po operaci by tomu nasvědčovali, protože určité procento má stále podobné potíže, dokonce i záchvaty. Nicméně pokud je to pravda, mohla by to být také Tvá příčina.
Potom jsou k zvážení další možné faktory vzniku kamenů a sludge (tedy mimo vlivu stravy), které by měl člověk zvážit. Nedostatek pohybu, nedostatečný pitný režim, alkohol, stres.