• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESOLUTŽlučník - žlučové kameny, kolika, léčba, operace, zkušenosti, rady, prevence atd..
    Vítejte ve žlučníkové diskuzi!
    Zpočátku to vypadalo, že ani nevznikne, jelikož převažovaly ve hlasování o založení klubu mínusy.
    Proč klub vznikl.. Ač jsem to léta netušil, či zcela ignoroval, tak je pro náš život tento orgán hruškovitého tvaru velmi důležitý. A velké množství z nás si už zažilo, jak moc může žlučník, či jeho obsah, člověka potrápit. Kruté bolesti, nemožnost cokoliv sníst bez potíží atd..
    Tímto Vás prosím o sdílení Vašich příběhů a zážitků se žlučníkem. Ať už se to týká žlučníkových kolik, diety, operací, detoxu, prevence atd.. Prostě - pojďme si pomáhat sdílením našich zkušeností a udělat tak život žlučníkářů snesitelnějším. Pojďme spolu hledat řešení.



    Doporučená literatura :
    - Játra a žlučník ve zdraví a v nemoci - MUDr. Zdeňka Marešová
    - Zachraňte své střevo - i játra, žlučník a pankreas - Igor Bukovský (druhé vydání rok 2020)

    Zde anketa - prosím o její vyplnění : [JDAG @ Žlučník - žlučové kameny, kolika, léčba, operace, zkušenosti, rady, prevence atd..]
    rozbalit záhlaví
    JDAG
    JDAG --- ---
    JANEK_MAD: Žlučník je malý orgán pod játry, který uchovává žluč. Žluč je tekutá látka, která pomáhá tělu trávit tuky. Žlučník je normálně umístěn v pravém horním kvadrantu břicha, pod játry. Existuje však stav, který se nazývá dvakrát ohnutý žlučník, při kterém je žlučník umístěn tak, že má dva ohýbky. To může způsobit, že se žlučník bude hůře svírat a může zvýšit riziko zánětu žlučníku.

    Dvakrát ohnutý žlučník je vrozená vada, což znamená, že je přítomen při narození. Příčina není zcela známa, ale předpokládá se, že je způsobena genetickými faktory.

    Dvakrát ohnutý žlučník často nezpůsobuje žádné příznaky. V některých případech však může způsobit bolest v břiše, nevolnost a zvracení. Pokud máte tyto příznaky, je důležité navštívit lékaře.

    Lékař může diagnostikovat dvakrát ohnutý žlučník pomocí ultrazvukového vyšetření nebo rentgenového vyšetření břicha. Pokud je žlučník zánětlivý, lékař může předepsat léky proti bolesti a antibiotika. V některých případech může být nutné odstranit žlučník (kolecistektomie).

    Dvakrát ohnutý žlučník není vážný stav, ale je důležité vědět o něm, abyste mohli vyhledat lékařskou pomoc, pokud máte nějaké příznaky.
    JANEK_MAD
    JANEK_MAD --- ---
    Zdravím, nevíte někdo co znamená pojem dvakrát ohnutý žlučník?
    Nemůžu se toho dogooglit. K obvodnimu mám jít se zprávou až v pondělí, aby mi tu zprávu ze sona vysvětlil.
    Díky
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Máte někdo zkušenosti s výtažky z černé ředkve? Narazil jsem na několik výrobců a hlavně na poměrně dost pozitivní recenze. Údajně velmi účinně rozpouští žlučníkové kameny. V knize od MUDr. Zdeňky Marešové (viz. záhlaví) je též jednou z doporučovaných rostlin - jak černá ředkev, tak i bílá a ředkvičky. Saláty i šťávy. Vyzkouším na rozpouštění/ředění mého žlučníkového blátíčka..
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    VERONIKA22: Ajj.. Věřím, ale s tím nechci nic mít..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    RESOLUT: toto na žlučník funguje snad stejně jako kouzelná hůlka https://www.prozdravi.cz/zdravi/energy-regalen-30-ml.html
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    VERONIKA22: A máš prosím nějaké konkrétní tipy na tinktury, které používáš?
    HANZO
    HANZO --- ---
    CORNELA: tím jsem chtěl říct, že velký kámen je v pohodě protože se do zlucovodu nevejde ;-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    VERONIKA22: Patolog? Nebo Jack Rozparovač? :-D
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    mně když je ouvej tak používám bylinné tinktury přímo na žlučník a do 3 týdnů skáču jako kamzík. Už jsem to takto řešila asi 4x v životě a za doktorem bych vlastně ani nikdy nešla. Většinou chodím na někým alternativním kdo do lidí vidí
    HANZO
    HANZO --- ---
    Mam jeden velký kámen a obcas silné bolesti kolem jater a jinak asi nic. Tak velký kámen prý ničemu nevadí.
    MONROE
    MONROE --- ---
    ZBYNEK: Mela jsem planovanou po utz, kde jsem mela pry kamenolom. Zadny problemy ale. Az po, no.
    Delali obe veci laparo, pod slepakem absces.

    Se slepakem jsem mela x problemu.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MONROE: To se dá říct při plánované, ne při akutní operaci... A záleží i na tom, jestli se to dělá klasicky, nebo laparoskopicky
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    CUKI: Tak az tam budes zeptej se na tu bolest kolem slepaku! :)
    MONROE
    MONROE --- ---
    CUKI: Musis rict. :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    MONROE: takovej wishlist, aby mi tam pak ještě něco zbylo :-D

    RESOLUT: no ona ani neobjedná všechno strašně bagatelizuje od té doby co zjistila že jsem vegetarián. Když jsem ji řekl že když mě bylo špatně strávil jsem tejden na piškotech a pak jsem si k tomu dusil rejži a tofu a mrkev tak od ní zaznělo že tofu určitě neee, ale když jsem se zeptal proč, tak z ní vypadlo že vlastně neví co je to tofu...
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    CUKI: Hm, to mi připomíná mou situaci před třemi léty u obvoďáka :/ Měl jsem jasné ( z dnešního pohledu) žlučníkové záchvaty, ale nejvíc se to projevovalo bolestí na zádech spíše uprostřed a zároveň vepředu na hrudi naproti. No, tak se to řešilo jako potíže se skoliózou (mám, ale fakt malý úhel). Od té doby jsem dost cvičil na páteř a poslední rok už bez bolestí. Tedy do několika po sobě jdoucích mnohem silnějších záchvatů, kde už jsem musel sám hledat a na dr. se nespoléhat. Po příchodu k tomu samému obvoďákovi s tím, že jsem nejspíš prodělal žlučníkové záchvaty to ani neřešil on, jen sestřička-odběr krve a objednání na ultrazvuk, kde se jakési potíže potvrdily, kameny ne "jen" blátíčko. Nicméně mě to silně omezuje už měsíc v běžném životě .. Tedy, už hledám jiného obvodního..
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ja, si pri vydelani zlucniku rekla, ze chci i slepak. :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    TOM_HOST: To je možná mnou. Já se jen snažil popsat všechny příznaky co by teoreticky mohli mít něco společnýho, třeba to jsou dvě odlišné věci (možná i pravděpodobněji jsou)
    CORNELA: Zkusím se k němu objednat, ty ho znáš nějak víc?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam