Tak já to zkusím, a kdyžtak posloužím jako špatný příklad, OK? Je to taková verze 0.1, jsem připraven pracovat na dalších iteracích. Současně se omlouvám se, že se tam vztahuju k JVMlokově postavě, ale snad v rámci naznačeného a jak máme setting vytvořený spíš jen rámcově, tak se mi zatím nechce být v té historii nějak direktivní.
Ferdinand Weissenberg
Kvalitní chirurg s mírně komplikovanou osobní minulostí, o které zachovává důsledné mlčení, a nadstandardními profesními úspěchy, které ale nikdo nikdy nedocenil (zřejmě i proto, že se vždy stranil akademické sféry a neusiloval o hodnostní postup). Při práci schopný improvizace a netečný k suboptimálním pracovním podmínkám. Vysoce funkční alkoholik, který střídavě hledá smysl života a smiřuje se s tím, že nic takového není. Pacifista nikoli z apriorního přesvědčení, ale na základě racionální a zkušeností podepřené úvahy.
Koncept: od přírody nadaný chirurg
Problem: alkoholik bez jasného smyslu života
Nedávná historie: (i) Do armády před lety vstoupil hlavně proto, že to byla nejsnazší cesta k uplatnění jeho schopností, která současně nevyžadovala prakticky žádnou iniciativu. Od té doby sloužil u stejného útvaru, pod stejným velitelem a mimo operační sál jen sledoval tu stejnou sekvenci naučených rutin. Před několika ... byl k jeho útvaru místo konformního plukovníka MUDr. Jiřího Nováka, kvalifikací ortopeda a založením vulgárního a dobromyslného antivojáka, přidělen záhadný velící důstojník UNDr. Taker, o kterém se sice určitého neví, ale o to víc traduje. O jeho záhadném výzkumu, údajné plíživé šikaně podřízených, i tradovaném dávném bojovém nasazení. (iii) Ferdinand ale při vší skromnosti ví, že už tak napjatý provoz nemocnice se bez něj v nejbližší době neobejde.
Ostatní aspekty: přizpůsobivý mentálně i fyzicky, empatický introvert, pokora hraničící s nedostatkem sebevědomí
Vztahy: Nekonfliktní a připravený se v případě vyhroceného nepřátelství uzavřít hloub do sebe. Vůči ženám bez iniciativy, ale připravený podlehnout.
Dovednosti: chirurgie +4, vůle +3, fyzická odolnost +3, empatie +2, vojenský dril +2, obecná medicína +2, boj beze zbraně +1, jazyky +1, nenápadnost +1, diagnostika +1
Triky: (i) umí operovat bez profesionálního vybavení, pokud bojuje o život pacienta; (ii) při výkonu lékařského povolání ignoruje opilost; (iii) při vhodných podmínkách umí využít jakoukoli dovednost k sehnání alkoholu