• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEFotky našich biků
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    STEMBUS: koukam, ze dneska uz se nedelaji rychly prevody, spis naopak 11x53 ;-)
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    PSYSBEE: ja si sedal na kus kartonu a chvili se vrtel abych to tam vyrazil -- jinak souhlas, sedlo je zaklad...
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    STEMBUS: nějaký tipy bych měl, dořešíme v poště :-)
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    PSYSBEE: jasný :) nutno říct, že to máš hezky vymyšlený, krom těch barev, který jsou fakt otřesný (to neber zle, jen prostě každýmu chutná něco jinýho žejo :)) si mi taky připomněl že sem chtěl prozkoumat jestli tu tvojí vidli můžu zvednout ze 120mm na 140mm (mam pocit že někde sem četl že ten float rhythm 34 jde až do 160 (extrem jasný)) samo sebou. Spíš me to zajímá na zkoušku vidět zda a jaký rozdíl tam je a jeslti to bude na úkor něčeho...

s tím sedlem to zkusím dík - myslím, že mít prdel v bavlnce je důležitý :)

btw chystáme se teď s bandou a dětma na týden do suchdola nad lužnicí - ty si z JČ vid - je tam někde něco zajímavýho (klidně malýho lokálního) co by stálo za náštěvu, ideálně teda i s dětma(klidně nakej pumptrack), ale kdyžtak je holt necháme doma :D
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    STEMBUS: ad univerzál - hele nestěžuju si, dát na to užší gumy, tak to lítá jako klasický HT .. ale to bych svý zelený karkuli neudělal, přeci jen s tím chci občas dát i trochu přísnější věci (teď v září mě čeká každoroční víkend s partou enduro-alkoholíků na Trutnov Trails), kde každá desetina palce na prdeli navíc se bude hodit..
    Pár fotek univerzálna zde - https://www.bike-forum.cz/foto/detail/69039-merida-big-trail-600-hardtrail-nejen-na-traily

malej hint ad sedlo - hele sedni si na ostro do líný pěny s metrem v ruce, pak vstaň a rychle si změř střed-střed ďolíků co tam zůstanou.. Dostaneš tak rozteč sedacích kostí a od toho už pak můžeš odvíjet hledání toho pravýho ideálu pro tebe - většina výrobců lepších sedel totiž už dneska rozteče sedacích kostí u svých sedel udává a vybrat správnou šířku sedla je minimálně polovina úspěchu a spokojený prdele.. :-)
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    PSYSBEE: jojo mám je skoro za barákem :)

PSYSBEE: je to větší univerzál oproti tomu cos vybral ty asi, zároveň já jsem taky o dost větší lama, takže pro mě ideální jako "první" kolo :) trošku sem se na začátku pral s nastavením výšky posedu (rám je XLko), ještě sem si nakonec o 5mm zvedal představec oproti fabrice ale zdá se, že už dobrý a záda mi po 30km nechcípaj :) ještě uvažuju, že bych možná pořídil jinčí sedlo, pač prdel mi furt ještě chcípá občas, ale snažím se to vomačkat a zvykat si - na plínu mám si myslím času dost (do důchodu :)) zbytek komponent pro můj účel fajn a rozhodně limity jsou spíš ve mě a mém skillu než v komponentech - takže za mě s výběrem a po cca 500km zatím velká spokojenost :)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    STEMBUS: jinak s bikem spokojenost??
    (jak jsme to onehdá řešili v poště, že si taky přemýšlel jít cestou hardtraila jako já, ale nakonec si zvolil klasičtější řešení v podobě právě tohohle Grand Canyona..)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    STEMBUS: Šemberské stezky? :-)
    BATY
    BATY --- ---
    STEMBUS: Tak alespoň se ti neprášilo :)
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    Canyon - Grand Canyon 8 2021 - foto ze dneška, měl sem skvělý nápad se jet projet :D

KR_TEK
    KR_TEK --- ---
    KR_TEK: ještě doplním, že pláště jsou aktuálně wtb by way 40 a dozadu jsem dal zaplétané dt swiss kolo, protože defaultní fulcrum jsem z lesa pravidelně vozil ve tvaru osmičky 😀
    KR_TEK
    KR_TEK --- ---
    Merida Silex 700 i s nitro nádržema ;))

COYOT
    COYOT --- ---
    A do 3tice stavba .. Cannodale Synapse 2012..karbon.. na takový ty suchý cesty a počasí jak teď , jezdí se na tom božsky .. bez pedálů 7,95kg… ještě vymenit 2x10 105 páky za 2x11 ultegra a budu spokojenej :)

PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    SMOKY: souhlas, ev. zkus DISSECTORa v EXO+ ..
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    PSYSBEE: Tak sem toho Rekona vcera zas dvakrat riznul, asi tam narvu to DHR
    JDAG
    JDAG --- ---
    TREK X-Caliber 7 - mám třetím rokem. Rám 19,5', kola 29' Velmi spokojen. Když se zadaří, tak za rok najedu maximálně do 3000 km a na to mi to kolo stačí. Řetěz mažu keramikou C3 Muc-off. Je dražší, ale když se to udělá podle návodu, tak s tím problém nemám.
    Oproti původnímu vyměněno: převody XT, 2x10, pláště xr3, pedály - platformy. Letos budu měnit určitě střed a kliky. Zbytek je původní.

PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    Sorry za velikost, každopádně za poslední měsíce nový One Up 210mm, DSD Runt 170/180 mm, který oficiálně neexistuje

COYOT
    COYOT --- ---
    PSYSBEE: Tak primárně slouží na xc a přesuny do práce , mám tam dual Pika, takže do práce a na to xc 130 a když cestou potkám nejakj trail , jako že par jich tu je, tak 160 a už se na tom dá prasit pěkně .. ale musí bejt sucho .. v zadní stavbě je málo mista na nějaký to DHR alespoň ve 2,3… takže tam je ardent no a to nebrzdí … teleskop má jen 100, což je taky jen z nouze , ale byl doma .. tak lepší než pevná sedlovka … prostor na tuzing je… ale vlastně sem to sestavil z dílu co zbyly po tunnigu Trance a pak Reigna , takže ve výsledku super kolo :) a oproti Reignu to má od dost nižší provozní náklady
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    COYOT: malý Thorovo kladivo.. :-D .. na nějaký prasárny bez nutnosti většího tlumiče asi ideál, co? :-)
    COYOT
    COYOT --- ---
    NS Bikes Eccentric 27,5

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam