• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.

    Jsme Husákovy děti.


    Ano Boomers na "západě" jsou mnohem starší, ale u nás se tento pojem zažíval právě pro lidi narozené v době populační exploze tlačené normalizací.
    https://www.czso.cz/documents
    rozbalit záhlaví
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    DEEFHA: Clovek nemuze byt nikdy dost hodnej. At si 'realisti' rikaji co chteji.

    SATOO: Zajimava otazka. Cloud me zivi, takze si nestezuju. Spotify a Netflix jsou skvely. Zadny drbani se s mp3. Office jsem nepouzil uz kolik let. Ale fotky mam odlity na nekolika discich a v supliku. Co me na cloudu zarazi je, ze to sezere takovy neuveritelny energie navic... z toho nas ani elektromobilita nevyseka.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SATOO: Hele proč ne, každý zboží má svýho kupce. U bejkáren tohohle typu mě spíš vždycky mrzí, že jsem na něco takovýho nepřišel sám, byl bych v balíku :-) Ale já prostě neumím vojebávat lidi, to je můj celoživotní problém. Babička mi vždycky říkávala: Ty jsi tak moc hodnej, až jsi spíš blbej :-D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SATOO: To je znak doby - nesmyslné služby tvoří dost velkou část ekonomiky.
    ABAP
    ABAP --- ---
    VYHULENY_UFO --- --- 10:13:01 28.8.2021 Virtualizace a cloud jsou sice blízké, ovšem rozdílné záležitosti.
    U dat v cloudu a elektronických licencí je rizikjo ztráty přístupu a nejsou rovnoprávné s fyzickými nosiči, el. podpis není roven podpisu na papíru. Pokud koupím knihu, CD či datový nosič, lze je volně zdědit, prodat, darovat . Licence, elektronické knihy a přístupy k datům se nedědí, prodej a darování často nejsou legálně možné, el. podpisu vyprší platnost a pak jej nelze ověřit a uznat.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SATOO: Tyve. Boomeři to vymysleli. Ne? Nebo si snad myslíš, že tuhle civilizaci tvoří ta neschopná jelita po nás? Ti mají problém i (jen) s tím identifikovat své pohlaví :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ABAP: kdyz sem nekdy v roce 1999 nebo 2000 videl poprve workstation od vmware, taky sem si rikal, k cemu to muze byt dobry, virtualizovat pocitac na pomalym pocitaci...
    ABAP
    ABAP --- ---
    SATOO --- --- 7:54:27 28.8.2021 - Ano a týká se to i firemních dat. Osobně jsem si to překřtil na čoud. To je to, kde v cloudu data a licence nakonec skončí. Ať již technickou chybou, nebo ukončením činnosti či podpory. Přístup třípísmenkových agentur je jen bonus navíc. Korporace pro kterou externě dělám se rozhodla migrovat data všech firemních klientů na cloud Microsoftu. V půlce procesu vedení zjistilo, kde ta data fyzicky budou a migrovalo se hezky zase zpátky. Bývalé vedení jednoho klienta stojí před soudem za financování terorismu. Platili IS za to, že nechá jejich cementárny v Iráku na pokoji a provalilo se to.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SATOO: Ne.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SATOO: nekdy mam. pocit, ze mladez oznacuje slovem boomer vsechny lidi, kteri pamatuji svet bez internetu. .
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    THEFLON: to von jeste nevi ze vyslal A ona rozumi A nicmene udela A1, a nasledne x ktery neni v seznamu moznosti takze se to vlastne nikdo nedozvi.
    THEFLON
    THEFLON --- ---
    SATOO: A seš si jistý, že to není AI vyslaná z budoucnosti v těle humanoida, aby ti pomohla zachránit svět??? To co popisuješ je totiž nanejvíc podezřelé. 😄 Takovou schopnost porozumění nemá ani Siri 😲
    NTSHADOW
    NTSHADOW --- ---
    SATOO: A hlavně pokud se ten papír co z toho vylezl smotal do ruličky a zapadl za skříň, vidim to jak dneska. Meli jsme fax na lednici a po dvouch papirech za lednici se tahala telefonni linka do obyvaku aby se pro papiry mohlo...
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DEEFHA: moje žena je o 12 let mladší a ten rozdíl ve zkušenost, kulturních apod. je dost poznat. hlavně filmy, míň už hudba (no naučil jsem ji poslouchat pozdní bathory, a therion, ale jinak jí klasická metla nic neříká a to poslouchá system of a down nebo nightwish, nemluvě o mé lásce k industriálu, tu nesdílí vůbec), ale už vůbec ne knihy. pohyblivé obrázky pod 2000 jí přijdou předpotopní, ale knížky jsme četli stejné. docela mě to jako formálního boomera léčí z nostalgie.


    SATOO: já to beru tak, že v českých poměrech jsou boomeři i husákovy děti, jako GenX se teda necítím. na západě to bylo jiný kafe, my jsme pár let za opicema :)
    ABAP
    ABAP --- ---
    Co fax, to jsou devadesátky. V první práci jsme ještě podkládali píchačky děrnýma štítkama a starší kolegyně z IT byly zvyklé v práci chodit zásadně v bílých pláštích.
    ABAP
    ABAP --- ---
    Je časté, že krapet mladší partnerka dnes nerozumí třeba rusky. Často už nerozumí ani slovensky.
    Že se neřešily značky oblečení, protože prostě v obchodech nebyly. Možná jen ten, kdo měl tetičku v rajchu, anebo vyšmelil bony. Za delší vlasy, případně vystříhané kolem uší dle DM, nebo rifle ve škole třídní důtka a rodiče k řediteli.
    Děti odmítají chápat, že za mládí rodičů nebyl internet a mobily, často ani telefon v domě.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SATOO: Tak to jo. Já měl největší rozdíl u partnerky pět let a i to už bylo znát.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JOPS: No jasně, ale víš o co jde :-)
    JOPS
    JOPS --- ---
    DEEFHA: nemyslim si, ze by musela byt vyrazne mladsi, pokud to vezmu horem a dolem, tak fax jsem samozrejme videl, ale v akci NIKDY :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SATOO: Ty máš nějak výrazně mladší ženu?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: ja kdyz vidim ten text psacim strojem, tak jsem si vzpomnel na sireni samizdatu pomoci tzv cyklostylu. napsat text psacim strojem na blanu a pak kopirovat...
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: A šířilo se to samizdatem, např. zde na straně 5 :-)
    http://zxm.cz/zxm/1989-10.pdf
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam