• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HOWKING: Nápodobně, takhle jsem to měl s Didaktikem, kterého mi rodiče pořídili těsně po revoluci. Kazeťák sice byl, ale věčně v opravě, takže jsem měl sešit a do něj si všechno hezky zapisoval :-) Takhle zpětně musím říct, že jsem se díky tomu docela naučil optimalizovat kód (na délku, ne nutně na výkon), abych toho musel opisovat co nejméně :-D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    IQ151 jsem měl ze školy půjčené i domů. Bohužel bez kazeťáku a tak všechny hry, kterými jsem bavil kámoše jsem do toho musel nejdřív napsat :D (a nevypnout :D)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: jj, karel je legenda, i na iq byl, plus nekolik her....

    Hry pro IQ151, Komenium n.p., Praha, 1986

    https://vyhuleny.net/texty/slinty/hry_pro_iq151.pdf
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: Moje první setkání s tuzemskou výpočetní technikou byl až Ondra. Tolik netopil, ale jinak to byla typická znouzectnost té doby, brutálně ořezaný klon Spectra s monochromatickým grafickými výstupem. Ale Karel na něm šlapal dobře :,-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Vitalecityn :) a odpoledne se netahlo...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RAINBOF: sklepni ucebna plna iqecek... :) rad vzpominam naten bizar. v zime ty nebohy pocitace celou studenou ucebnu vytopily behem par minut tak, ze se dalo jit do tricek. modul pascal, basic ci grafik, kterym se po 45minutach pocitani dala nakreslit sinusoida. plus tv merkur :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Kulaty bakelitovy tlacitka co se zadrhavaly. Byly na zvonkach, vypinacich na chodbach ve vytazich. A dokonce byl pc iq151 co z toho mel udelanou klavesnici...

    A pak ty pravlastni sklepni vypinace co se tocily.
    ABAP
    ABAP --- ---
    Ženu štve, pokud občas použiju již zastaralá, jí neznámá slova.

    Třeba hlasatelka, manekýna, staniol, margarín, monočlánek.
    Jediné, které ji pobavilo bylo staré pojmenování malých psíků paniček - lizpič.

    Zvláštní pocit, použít slovo po cirka 35 letech. Maně jsem si na to vzpoměl a úplně mě to odbouralo, nemohl jsem se přestat smát.
    Je to takový satori, jak rána pěstí. Jako tuhle když před lety v hospodě pustili "Keeper of the seven keys" na který jsem už dávno zapoměl.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    HOWKING: zažívala jsem předsudečný násilí za socíku. A jakože nejsi náhodou vědec? Víš asi jak je statisticky významnej výzkum na N = 1? Hergot jo, můžeš z toho udělat kazuistiku no, ale to se myslím u vás nedělá :D
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    IKI: Jsi si tím jistá? Stanice Mladých techniků se přestěhovala na Julisku mnohem dřív, než byl vynalezen internet.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HOWKING: to rozhodně není pravda. Celej komunismus ti byl stavěnej na štvalo lidí proti sobě. Praha vs. Brno, města vs. vesnice, základka proti základce. Jít jako malej smrad na jižák nebo do Nuslí bylo dost vošajslich. Akorát tu reálně nebyli barevný, tak se ten hejt směřoval jinam. Ty jediný, co jsme měli - cikány - sme rozhodně nešetřili.
    IKI
    IKI --- ---
    GLOBETROTTER: Tam jsem poprvé viděla internet.
    Zelený písmenka na maličkým monitoru..
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    SATOO: Ale neee, u nas je vsechno cajk.

    Covid Mešuge Cup
    https://www.facebook.com/groups/499056704095919
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    No asi tohle téma možná opustíme. Ale je aspoň vidět, že i bomers jsou v názorech stejně roztříštění jako generace po nich. Ale to je prostě novodobý nešvar. Za komančů jsme měli na výšce jak černocha, tak afgánce, tak vietnamce a ani nás nenapadlo že se nějak odlišují. Ano bylo to exotické, ale bavili jsme se normálně. Taky si pamatuju, že nám učitelka na gymplu povídala příběh, jak měli kdysi jednoho studenta co se na sraz po letech vrátil jako ženská a taky nás nenapadlo se nad tím pohoršovat - prostě jsem chápali, že to tak měl a nějak to vyřešil(a). Takže všechna ta rasistická tupost a homofobie přišla až pak.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    BIMBAS: No a to me naopak totalne sere. Je tady urcita hlasita skupina cernejch lidi, kteri prosazuji nepouzivani slova black v negativnim kontextu. Nevim, jak je to s black hole (pokud to nebyl preklep a nechtel jsi napsat black hoe), ale treba strasne broji proti pouzivani slova blacklist, nebo dokonce v IT zajety oznaceni master a slave. To mi prijde uz jako do extremu dohnana precitlivelost.

    Ale je potreba si uvedomit, ze my existujeme v uplne jinym kontextu nez Americani, odkud tohle vetsinou jde. V Americe je zrejme rasismus a barevna diskriminace opravdu problem.
    N_I
    N_I --- ---
    dobrý, pokud je tu sraz boomerů aka jsem bílý heterosexuální muž po rozvodu, vlastně tragéd kerej pluje skoro sám životem a kterej žehrá po roku 1987, o sámošce bez banánů, který se bojí migrace a roku 2021.říká negr a k tomu hahaha..a tahá do toho boomerství....skvělý...

    všemu bude šéfovat bonzák a fízl ufo a svět bude na chvíli zase krásnej....bílej!

    já si du k tomu otevřít dobrého piva ...nejsem rasista ale a pálim do píče...fuck off jako to dela nase vrchni...


    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Já slyšel, že Němci mají problém s pojmem černý pasažér (schwarzer Passagier). Ale možná hoax. Jako chápu pozici černochů, že černá barva velmi často značí negativní hodnoty (a nemusí to být nutně spojeno s rasizmem - třeba takový černokněžník jako výraz určitě vznikl v oblastech, kde o rasách neměli ani potuchy) a chápu pozici homosexuálů, že chtějí žít normálně, ale obě skupiny to vzaly špatným koncem - násilím jak lingvistickým (černoši), tak mravním (gaypartade etc. - nemyslím, že oplzlosti na veřejnosti získají sympatie)
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    BIMBAS: Ja ti nevim, jestli je tohle o boomerstvi. Spoustu lidi treba takovy to soucasny vlnobiti kolem lgbt rozrusuje, ale podle me je to spis o tom, ze se s tema lidme nesetkavaji a nevi, co maji cekat. "Ty vole, von je na kluky? Bude mi sahat na zadek? Bude tady behat v ruzovym natelniku?" A pak, kdyz ses s nima v praci, nebo se bavis v ramci nejaky komunity, tak proste neni co resit. Nejsou to vegani, aby ti hned pri seznameni rekli "Ja jsem Honza a jsem gay."
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    INDIAN: dalsi vec je, pracujeme s globalizovany svetem, internetem, v nadnarodnich korporacich, kde jsou nasimi kolegy lide z celyho sveta. jako muzu si myslet, ze XY je curak, ale to ze je nekdo curak nema nic spolecnyho s barvou kuze, vyznanim nebo sexualitou.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    VYHULENY_UFO: ja osobne teda ignoruju jakejkoli diktat at uz je to z toho nebo onoho tabora... stava se ze me dabluv advokat jakmile mi nekdo jeho nazor cpe jako fakt... nevim jestli to souvisi s vekem nebo ne, ale mozna ze nase generace ktera proplula komunismem, divokym kapitalismem devadesatek a opetovnou normalizaci je asi pripravena na vsechno a dovede bejt mozna trochu nad veci .. ale mozna se mejlim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam