• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    HOWKING: , jazz, r'n'r, hippies, hard rock, punk, heavy metal, new wave, synth, techno, tekkno, atd. - to vzdycky ta starsi generace hejtila,

    no teď je to rap a trap, a ukňučený cosi, a mně je jasný, že na tohle! už jsem starej :D

    ale furt se mezi tim klube něco, co ty třeba ani nemůžeš zachytit, sestimsmir

    ale pravdu máš, jasně, v hudbě už bylo všechno vymyšlený! ;P
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOWKING: Kazdopadne ja nejsem vyznavac nejakeho nasilneho pseudopokroku, aby se mohlo odskrtnout, ze se zase nekam pokrocilo. V oblasti hudby jsem v mnou oblibenych zanrech s novinkama spokojen.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    VYHULENY_UFO: Mám pocit, že i to už za nás (v devadesátkách) bylo. (vím co je dubstep)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HOWKING: napada me dubstep. to jsou takovy ty pisnicky, ktery zneji jako intro k filmu nebo pocitacovy hre, ty furt cekas, kdy se to poradne rozjede, abys mohl zacit parit a v te chvili pisnicka skonci.
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOWKING: Imho bez dalsich technickych zmen na poli hudby nejspis nic noveho (ve smyslu odlisneho) nebude. Ale muzes zkusit vynalezt ultrazvukove housle a hrat sonaty pro psy ;-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    NJAL: A co jsou dnešní věci? Všechny styly, co se dnes hrají existovaly už před 30-ti lety.
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOWKING: Black/Viking/folkmetalista je spokojenej. I dnesni veci se daj poslouchat.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Každá generace vymyslela nějakou svoji hudbu. Co vymyslela ta dnešní? Nějak mě nic nenapadá, kromě toho, že vše co bylo ztrivializovala až do stupidity.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    my jsme meli jako jediný na našem maloměstě Didaktik M
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    VYHULENY_UFO: žlutý ďábel :-) my je měli taky. PMD85 byl lepší, ale do školy se nám nedostal, měly ho často doma děti prominentních rodičů. v té době jsem u kamaráda z emigrantem v rodině viděl i ZX spektrum a něm pařil svůj první letecký simulátor....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAGUMI: my meli ve skole laborku s iq151 v suterenni mistnosti. pres leto priserny vedro, v zime po zapnuti pocitacu do 10minut vsichni v trickach.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    INDIAN: My měli kroužek programování přímo ve škole, s PMD85 a asi tuctem IQ 151; vymysleli jsme s kamarádem v Basicu prográmek, který IQ 151 tak rozpálil, že se na tom daly ohřívat párky. Museli jsme to správně načasovat, abychom ten hrneček zvládli přesunovat z jedné krabičky na druhou dřív než se přehřála.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: plus hru jmenem Xonix
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nekdy v roce 1985 dostal otec do sveho gymnazialniho kabinetu matematiky a fyziky (fotr mel matfyz a ucil ma-fy) iq 151 s kazetakem a televizi znacky merkur. topilo to, pipalo, ale fungovalo. nekdy kolem roku 88-89 dostali na gymplu do kancelare reditele PP06... ta uz mela nemecky hovorici msdos 3.0, turbopascal a jednu z prvnich verzi t602.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    INDIAN: IQ151 mi půjčili z gymplu i domů :) Možná i ředitelka, co mi ho půjčila mi asi pak dala i to echo o tom Sharpu. Je to mlha. Bylo mi 16. Nějak to mám z té doby už dost rozmazané.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Jo asi jsem se to dozvěděl v astronomickém kroužku. Nevybavuju si to, ale přijde mi to povědomé :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Jo, do Atari klubu jsem chodil, ale to až po té, co jsem Atarko měl. Tam jsem to asi nezjistil.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    Ja chodil u nas v Tabore do klubu na krouzek programovani na Atari 130/800XE, kde se mj. nachazely i Commodore 64, PMD-85 a taky oranzovy kamna IQ 151 spolecne s jednojehlickovou tiskarnou BT100 alias splasenej hrebik
    Bouzel sem prostredky na porizeni nemel (resp. rodice nebyli moc svolni), ale vim ze se shanenim zas takovej problem nebyl, uz diky prave znamostem z klubu, tak sem i potencionalne mel moznost poznat kolegy z vypocetniho oddeleni z fabriky kde delali rodice... Na ucnanku se mel dost spoluzaku majic Didaktik Guma anebo zmineny Atari
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HOWKING: Já jsem za základce chodil na "počítačový kroužek" do DDM (měli tam místnost plnou Ondrů, hehe...) a tam jsme všichni přesně věděli, co má kdo doma, kde bydlí, jestli je ochotný kopírovat kazety jen tak a nebo jestli za to bude něco chtít... Ostatně v městě o cca deseti tisících obyvatel to takhle fungovalo se vším, jen teda ne všechno šlo přes DDM :-) Potřeboval jsi koupit garáž nebo opravit bojler - zašlo se do hospody nebo se zeptalo chlapů v práci... Každej věděl něco. Takovej biologickej internet :-D
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOWKING: Byly ruzny kluby elektroniky pri Svazarmu a pyjonyrskych domech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam