• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    HOWKING: Tak treba trap.
    HOWKING: Jsou tzv. bangery, ktere ti basama odfouknou pokryvku hlavy.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HOWKING: podle mě se v současný hudbě neorientuješ. Vzniká toho tuna. Já víc jedu experimentální hudbu, ale je toho k poslechu od mladých spoustu. Zajeď si třeba na Creepie Teepie fest co poslouchají lidi, kterým je 20+. Ba mě dokonce překvapuje, že aranže popových hvězd vstřebali dobrý věci za posledních 20 let. Koukni se co píše třeba Pavel Klusák, nebo se jukni co teď píše o Hudbě Hroch ve svých knížkách. Když se vidím s mladými, tak mi doporučí skvělou současnou hudbu jako Black Midi.

Za mě už starší třeba tohle mě uhranulo a český koncert byl skvělý. Včetně sólo akce Black Pus na sedmičce.

Já spíš jako boomer ztrácím schopnost sledovat soundcloudy a různý platformy. Je obrovský množství hudby ale propagace se platí jen špičce ledovce. Jsme v období transformace průmyslu a furt se hledá způsob jak nemít hudbu jen jako koníček.

Lightning Bolt - The Metal East / Blow To The Head / USA Is A Psycho - Live at Le Guess Who? 2019
    https://youtu.be/eqcfL21YUB4
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    HOWKING: já si takhle občas něco složim sám, volume doprava, pecka, neasi, hlavně, že to bouchá!

a druhej den si rád pokorně poslechnu rádio [něco na yt, whatever :] :D
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    HOWKING: tak to je mi líto

seš oficiálně starej
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOWKING: Imho je chyba v tom hledani "nirvany z neceho noveho" :-) Pro me (priklad) je takovy Exodus - Metal Command (origo verze z roku 1985) porad stejne skvely, jako kdyz se ke me dostal v roce 1989. Ale asi to je tim, ze jsem se stal a pak uz zustal metalakem a nejaky acid jazz se mi ani neukaze na radaru.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    HOWKING: , jazz, r'n'r, hippies, hard rock, punk, heavy metal, new wave, synth, techno, tekkno, atd. - to vzdycky ta starsi generace hejtila,

no teď je to rap a trap, a ukňučený cosi, a mně je jasný, že na tohle! už jsem starej :D

ale furt se mezi tim klube něco, co ty třeba ani nemůžeš zachytit, sestimsmir

ale pravdu máš, jasně, v hudbě už bylo všechno vymyšlený! ;P
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOWKING: Kazdopadne ja nejsem vyznavac nejakeho nasilneho pseudopokroku, aby se mohlo odskrtnout, ze se zase nekam pokrocilo. V oblasti hudby jsem v mnou oblibenych zanrech s novinkama spokojen.
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOWKING: Imho bez dalsich technickych zmen na poli hudby nejspis nic noveho (ve smyslu odlisneho) nebude. Ale muzes zkusit vynalezt ultrazvukove housle a hrat sonaty pro psy ;-)
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOWKING: Black/Viking/folkmetalista je spokojenej. I dnesni veci se daj poslouchat.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    my jsme meli jako jediný na našem maloměstě Didaktik M
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    VYHULENY_UFO: žlutý ďábel :-) my je měli taky. PMD85 byl lepší, ale do školy se nám nedostal, měly ho často doma děti prominentních rodičů. v té době jsem u kamaráda z emigrantem v rodině viděl i ZX spektrum a něm pařil svůj první letecký simulátor....
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    INDIAN: My měli kroužek programování přímo ve škole, s PMD85 a asi tuctem IQ 151; vymysleli jsme s kamarádem v Basicu prográmek, který IQ 151 tak rozpálil, že se na tom daly ohřívat párky. Museli jsme to správně načasovat, abychom ten hrneček zvládli přesunovat z jedné krabičky na druhou dřív než se přehřála.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    Ja chodil u nas v Tabore do klubu na krouzek programovani na Atari 130/800XE, kde se mj. nachazely i Commodore 64, PMD-85 a taky oranzovy kamna IQ 151 spolecne s jednojehlickovou tiskarnou BT100 alias splasenej hrebik
    Bouzel sem prostredky na porizeni nemel (resp. rodice nebyli moc svolni), ale vim ze se shanenim zas takovej problem nebyl, uz diky prave znamostem z klubu, tak sem i potencionalne mel moznost poznat kolegy z vypocetniho oddeleni z fabriky kde delali rodice... Na ucnanku se mel dost spoluzaku majic Didaktik Guma anebo zmineny Atari
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HOWKING: Já jsem za základce chodil na "počítačový kroužek" do DDM (měli tam místnost plnou Ondrů, hehe...) a tam jsme všichni přesně věděli, co má kdo doma, kde bydlí, jestli je ochotný kopírovat kazety jen tak a nebo jestli za to bude něco chtít... Ostatně v městě o cca deseti tisících obyvatel to takhle fungovalo se vším, jen teda ne všechno šlo přes DDM :-) Potřeboval jsi koupit garáž nebo opravit bojler - zašlo se do hospody nebo se zeptalo chlapů v práci... Každej věděl něco. Takovej biologickej internet :-D
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOWKING: Byly ruzny kluby elektroniky pri Svazarmu a pyjonyrskych domech.
    LACIF
    LACIF --- ---
    ….od ty doby, co se tam nekouří, jsem se nesundal v knajpe…
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Tak když vidím moje rodinný důchodce a jejich týdenní balík šmakulád od pěti různých doktorů, tak zrovna oni by potřebovali nějakej centrální lékařskej registr jako prase drbání.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ACKO: Moje matka platila Telekomu za to, že jsme nebyli v telefonním seznamu. Co kdyby to někdo zneužil, že...
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    (>ლ)
    ACKO
    ACKO --- ---
    HAR4NT: to lze i kvalifikovaným odhadem při troše životní zkušenosti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam