• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Kdyby pro mne pohodlnost byla argument, tak nikdy v životě nemůžu holdovat vinylu nebo mít full-size pistoli jako daily carry :)
    LUCCASH
    LUCCASH --- ---
    LEXIK: souhlas, ale díky tomu se mi stalo, že jsem PIN potřeboval a uplně se mi vykouřil z hlavy. (:
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    Tak hlavně když mám platební kartu v mobilu jištěnou např. přes "FACE ID" ... nemusím pak nikdy zadávat PIN na terminálu .. což je opravdu rychlé a pohodlné při placení .. ;-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DOCKINEZ: mně to nefunguje, jsem boomer a mám mobil bez NFC :)

    ale telefon mám víc po ruce než kartu.

    zkoušel jsem i dat proste kartu za obal mobilu, ale kvůli stínění čipu zbytkem mobilu to nešlo a neměl jsem kde to poladit
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HOWKING: Paranoidní nejsem, rád zkouším nové věci :-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    V tom je výhoda toho NFC v mobilu. Mobil neodpoví, dokud nepotvrdíš. Karta odpoví hned.
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOWKING: Tak tak, neni nasi povinnosti nejak urychlovat nebo ulehcovat nastup nejake formy brave new world :-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DOCKINEZ: Spolehlivý to je tak, že sebou kartu vůbec netahám. Když zapomenu mobil (a to se stane 2x do roka) tak jsem v háji. To že týpek měl sebou ještě i kartu přikládám tomu, že asi něco v mobilu "ladil" a nebyl si jistý, že to bude funkční.
    DEEFHA: Do čipu bych nešel (nenačipoval jsem ani psa), jsem v tomhle paranoidní. NFC se dá přečíst i na 100m když máš techniku. Nebojím se toho, že by mi díky tomu někdo vybílil účet, ale toho, že budu díky tomu dobře trasovatelný. Není problém pro toho, kdo má zájem vybavit většinu futer v veřejných budovách NFC čtečkami.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    NJAL: O2 jsem dával pryč při +/- 480000, a dodnes ji potkávám (koupil ji ode mě klučina ze servisu, pro manželku)
    NJAL
    NJAL --- ---
    DOCKINEZ: Ja nemam velky rocni najezd, takze do ctvrtmiliontin memu autu (O2 pred faceliftem) zbyva jeste peknych 7 let, pokud vyrazne najezd nezvysim.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    DOCKINEZ: "velký hloupý MPV bez šmatlacího displeje a podobnejch zbytečnejch pičovin, co jednoho akorát otravují" se jmenuje Dacia Logan MCV 1.generace ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LONESTAR: Doufám, že ještě chvíli vydrží.

    Ale jakmile budu muset začít kromě manželky a dvojice velkých čokle vozit ještě děcka, tak už budu potřebovat něco většího. Ideální by byla kombinace "velký hloupý MPV bez šmatlacího displeje a podobnejch zbytečnejch pičovin, co jednoho akorát otravují". Ale to už se nedělá, takže smůla.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    DOCKINEZ: čtvrt mega je dobře zajeté auto :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Na jinou notéčku. Kdopak měl včera kulatý čtvrtmiliontiny? :)

    btw už teď mám psycho z koupě novýho vozu. Jednak je všechno (až na výjimky typu T-classe, který je ale zase moc malý) hnusný jak prdel, jednak já chci autem jezdit a ne si s ním povídat nebo aby mi dokonce odmlouvalo. Ach jo :)

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    E2E4: Peněženku mám v náprsní kapse bundy, tj. víc po ruce než mobil, kterej nosím v zadní kapse džínů. Sáhnu a mám.

    Hele, já fakt nerozporuju, že to může fungovat a že _vám_ to funguje. Jen jak jsem byl nahlodán to zkusit, tak teď pod dojmem včerejší příhody moje nahlodání zmizelo.

    Každopádně tady jsme v boomer klubu, tak good for you a enjoy :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DOCKINEZ: mobil máš víc po ruce, protože ho vytahujes pořád..
    LUCCASH
    LUCCASH --- ---
    DOCKINEZ: mám iPhone a platím s ním už roky. Kartu už prakticky nepoužívám. Dokonce s ním lze vybrat z bankomatu. Ještě se mi nikdy nestalo, že by to nešlo. Tolik za mě :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DEEFHA: Já mám relativně novej mobil (iPhone 13), takže bych si tam kartu mohl natáhnout, ale moje noční můra je právě to, že to nebude spolehlivý. A jak se včera ukázalo, úplně spolehlivý to není. A tahat s sebou furt jako záložní plán cash je vopruz, to už míň místa v peněžence zabere platební karta.

    Jasně, můžu se utěšovat, že týpek měl třeba nějakou mršbu a ne telefon, že MNĚ se to přece nestane... ale představa, že bych byl odkázanej na tel a selhalo to je... hrozně nepříjemná.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DOCKINEZ: No, moje hodinky ani mobil NFC neměly, takže jsem tomu nikdy nemohl přijít na chuť. Ale co jsem si teď pořídil novej mobil, tak si to nemůžu vynachválit. Mobil mám pořád v kapse, takže je rychlejší ho použít než vytahovat kartu z peněženky, kterou mám v kapse v batohu na zádech. Hodinky by asi byly ještě praktičtější, ale zatím jsem spokojený s tím modelem, který mám a měnit kvůli NFC ho nebudu. Spíš přemýšlím o implantaci platebního čipu do ruky, ale tam mě zatím odrazuje pořizovací cena. Nicméně pomaličku to klesá...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Heh, včera v Makru se týpek před náma snaží platit kartou v mobilu, zkouší to snad 10x, ani hovno. Nakonec musí stejně tu kartu vytáhnout.

    Boomer dotaz - jakej má smysl mít kartu v telefonu, když s sebou stejně budu tahat fyzickou kartu jako záložní řešení?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam