• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    A jako správný boomer jsem zamířil na opačný konec. Tam jsou taky neuvěřitelné skvosty, co jsem neznal!
    Herbert Eimer - Klangstudie II
    Herbert Eimert: Klangstudie II (1952)
    https://www.youtube.com/watch?v=HTSed3Ybzhg
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    To je fakt neuvěřitelně komplexní záležitost. To muselo dát neuvěřitelnou práci. To bych se nebál označit za nějakou možná disertačku na nějaké umělecké škole.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Ale jak tím tak listuju, toho "nového" moc není. Ale i tak je a je dobré to prohledat asi všechno. Hodně je prostě syntéza starého.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak musím vzít zpět co jsem napsal. OMNIHASH mi linknul toto [OMNIHASH @ Ženy - čím vás štvou a proč je to jejich chyba - praktické ukázky] Na každou linku jde kliknout a jsou tam ukázky. Mám co dělat na hodně času. Něco je pořád "strašně stejné", ale jsou tam svosty, ze kterých mrazí a jsou hooodně jiné. Tak jen fakt moje neznalost.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    K debatě o soudobé hudbě a mladých.
    Mě se zdá, že chybí invence. Všechny druhy hudby tu byly už když jsme mladí byli my. S čím přišli dnes oni? Každý druh huby se kterým někdo přišel za našeho mládí byl totálně odlišný od jiného. Dnes už jen mírný pokrok v mezích zákona. Nevěřím, že už v hudbě bylo řečeno vše. Pořád se těším na něco z čeho si sednu na zadek jako kdysi.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    VON_GILOTINE: bych řekla, že teď už je to o level vejš
    Mikrovlnné trouby s grilem | Alza.cz
    https://www.alza.cz/mikrovlnne-trouby-s-grilem/18850447.htm
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    v tomto smeru doporucuji historii mikrovlnych trub, puvodne byly totiz urceny pro muze a mely mega nastaveni a schopnosti, pak se zjistilo ze je primarne pouzivaji manzelky a design se smrsknul na open a timer.

    historie technologie, hh
    MATT
    MATT --- ---
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    INDIAN: přečetl jsem první větu, dal jsme plus a nečetl dál, ze to je jasný.
    Pak jsme se tedy k tomu vrátil a nespletl jsem se.

    Jako ten první rok, dva roky, ok tři od narození prvního mohou být hardcore, ale je to jako kopec na trase, kterou šlapeš každej den na kole.
    Jak si tam jednou mrdneš vzadu větší kolečko, tak za tejden to uděláš zase. A pak se přistihneš, že jedeš na jedna jedna rychlosti pomalé chůze.
    Kousnout a šlapat.

    Pak si na to kolo dáš dětskou sedačku, hodíš tam dítě a užíváš si pohledy vrstevníků s pupkama v cyklodresíčkách, když je do toho kopce předjíždíš.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ATOMIKS: Asi zalezelo na kantorech. V mem pripade slo o konec devadesatek, a zrejme byli uz dost pouceni, ze do "programovatelnych kalkulacek" se dal nacpat alfanumericky text, tj. i tahaky. Ovsem to uz byly prave dost rozsirene ty graficke kalkulacky s priblizne ctvercovymi displayi, takze tu moji "nudli" nikdo nepodeziral. Pamet mela kilobajt.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    NJAL: když jsem měl grafický programovatelný casio, tak to bylo takový novum, že to nikoho vůbec nenapadlo jakkoliv kontrolovat. mělo to 400 znaků paměť, která se dala používat na taháky, tak jsem s tím psal písemky z matiky, fyziky i chemie. a učitelé se mi smáli, že bez toho neumím počítat .o)
    FIFI
    FIFI --- ---
    HOWKING: no jo...jenže ty ročníky narozené před 1900 zažily obě války... můj děda ročník 1895 se dožil 76 a to v dost špatné kondici, nucené práce v Německu po čas 2.světové a pak pochod smrti (kdy se vrátil domů a měl 40 kg i s postelí) udělalo své. A pak už jen furt komunisti, v jeho případě práce na "lepším" = aby na něj komunisti viděli -> musel se i s celou rodinou přestěhovat se do Prahy. Pak 68, že. Tak takhle si ten život nepředstavovali...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DEEFHA: Kdysi mi babička (narozená 1892 a dožila se skoro stovky) vyprávěla vtip ze své doby:
    Ptali se stoletého staříka, jak to, že je tak dlouho živ?
    "Málo jím, hodně spím, mezi dědky nechodím!"
    :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Jak děti nevím (jedno sice mám, ale nevlastní a nebyl jsem u něj hned od začátku, což prej je to nejhorší), ale životospráva dělá rozhodně hodně. To si docela myslím, že lidi dřív podceňovali ještě víc než dneska, a proto možná v pokročilm věku vypadali víc... pokročile :-)

    Taky bych se nebál občas změnit zaměstnavatele (pokud člověk není vlastním pánem), protože když jsem to udělal naposledy, tak jsem si polepšil jednak finančně, ale hlavně co se týče výraznýho snížení míry stresu (v předchozím zaměstnání jsem se po deseti letech dopracoval akorát tak ke kardiologovi a dvěma lékům na vysokej tlak a zrychlenej tep). To se taky dřív moc nenosilo - babička s dědou makali celej život v jedný fabrice a i můj otec byl trochu nesvůj, když po revoluci odešel od zaměstnavatele a začal makat na sebe (že mu to paradoxně moc nepomohlo, to jevěc druhá, holt ty devadesátky byly ohledně podnikání trošku divočejší, žejo).

    Ale hlavně jsem zjistil, že je dobrý bejt v kontaktu s mladšíma lidma. Jako třeba i výrazně mladšíma. V práci máme dost lidí mezi 20-30, což je teda docela zážitek si s nima občas někam vyrazit. Zvlášť ta spodní hranice už mi trochu uniká, když se občas o něčem baví, ale snažím se držet krok :-) Na oplátku za to, že mi poskytnou vhled do nový hudby, seriálů, her nebo i výrazů ("grabni si drink" mě tuhle na baru hodně pobavilo), ze sebe občas toho boomera vypustím a vykládám jim hrůzostrašný historky o tom, jak jsem zažil že neexistoval internet, mobilní telefony měly vytahovací anténu a pivo stálo deset korun. To poslední je moc netankuje, protože oni moc nekalej, ale jinak mi občas skoro nevěřej.

    Člověk by se prostě neměl cejtit na to, kolik mu je podle čísla. To je zbytečný omezování :-) Dneska je taková pěkná doba a možnosti, že do tý stovky klidně můžeme vydržet. A ani to nemusí bejt na LDN.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    Tyhle vymluvy na deti sou fenomenem dnesni zhejckany doby. Zatimco jakkoli predtim byla reprodukce prirozenou veci, tak dneska o tom lesany pisou blogysky a tvorej podcasty, jejich protejsky se zas vymlouvaj ze uz sou stary a utahany, ze uz na pivo nechodej protoze jim je pak druhej den spatne.

    Jako ja pochazim ze sarze 77, deti sem mel taky pozde a of ty doby co je mam, tak sem naopak fit nez kdyjindy, protoze mi doslo, ze pokud se tomu podam jako plno mejch vrstevniku, tak do 60 zhebnu na nakou civilizacni nemoc. Jinejma slovama sem se naucil bejt k sobe zodpovednejsi, shodil sem skoro 25kg, zacal sem o sebe pecovat nak tak vic (zradlo, pohyb, nesrani se s problemama, atp) a vysledek se dostavil …. Za par poslednich mesicu me semtam pozdravi s usmevem naka mlada holka, dopreju si semtam nakou nezdravou parbu (ted posledni vikend skoro 4 dni techno vcetne nocnich smen na baru).
    Na parby s kamosema jezdím s detma ktery berou taky svoje deti a proste si nemam nac stezovat

    Jinak nosim dlouhy vlasy uz 30 let, pravda, uz je nemam tak husty jako driv a jak je mam mastny tak semtam naka lysina vyleze, ale kouty porad nemam a sedina jentak semtam, nic extra
    Jinak sem akorat vyfasoval svoje prvni brejle na cteni (a kdyby me vobvodak neposlal preventivne k ocnimu, tak je taky nemam)

    Suma sumarum, za me, jak mi rikaval tata: jak si kdo ustele, tak si i lehne
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    TEKKIT: A přehnanou citlivost na některé zvuky případně na náhlé ticho
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    TEKKIT: Jojo, pozoruju, že věcí, které jsou mi, s odpuštěním, u prdele, přibývá. Tak doufám, že mi jednou nebude u prdele úplně všechno.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    NYKRUK: + získal skelnej prázdnej pohled a vrásky!
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    DOCKINEZ: Já jsem po dětech nejen zešedl, ale i přibral.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ACKO: Proste resej ekvivalent tehdejsi moznosti sehnani rifli z tuzexu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam