• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    MAKROUSEK: Ukážu jí výběr a ona si vybere :) Nechápu, že mě Amanita nenapadla na první dobrou. Inu pondělí.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FRK_R23: Jojo, je to bez povidani, takze dobry. Chuchel je taky super, jenom ta nova Creaks je spis pro dospely, takovej sokoban, stejna obtiznost.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    MAKROUSEK: Dohráli jsme Machinárium a to mělo velkej úspěch. Amanita asi vykoupim komplet, to baví i mě :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Dobré ráno všem, díky za zapojení. Moje předběžné cíle s tímto klubem

- volná diskuse o čemkoliv souvisejícím
    - recenze/zkušenosti: napište věk dítěte ev. jeho zkušenost (pětileté dítě poprvé versus už rok hraje je rozdíl) BUDU RADA ZA TAG #hra DIKY
    - dotazy, kdo ví odpoví (děcko zaujaly tower defense hry, co mam sehnat dal)
    - ...

Obecně znám tři typy rodičů
    1. nehrají, mají z kontaktu dítě plus hry obavy, mají strategii že to jednou přijde ale oni to nebudou urychlovat a mediovat = ok, pro ty tento klib není
    2. i by děcko nějak, typicky "smysluplně" podpořili, ale hernímu světu nerozumí. zde se můžou zeptat a třeba to nějak opatrně zkoušet = klub pro ně. Buďte na ně hodní.
    3. hard core herní rodina = těším se na vaše zkušenosti a tipy

Disclaimer: U nás doma hraje především otec a syn (8), já jsem hrávala s malým dítětem, ale teď už jsem dost mimo (Mámo s tebou to prostě není zábavné!!), obecně hrám nerozumím, můžu se dopouštět nepravdivých sdělení, partner kdyžtak opraví, nejsem hráč, jsem popularizátor
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FRK_R23: Samorost. A nebo, pokud umi cisla, zkuste Matemaga, aspon se nauci matematiku ;-)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Nemáte radši někdo tip na adventuru pro menší? Dceři je pět a co jsme zatim zkoušeli, tak adventury ji baví nejvíc :) Na déčku ji hrozně bavila Anča a Pepík :) Asi by ani nevadilo, kdyby to nebylo česky, stejně u toho zatim sedim s ní.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Prckovi je sedm a nejvic ho momentalne bavi Roblox (protoze tam je ten socialni rozmer, povida si s kamarady pres Discord nebo Whatsapp a pritom vsichni hrajou jednu hru) a jako single playerovka Friday Night Funking (a vsechny mody). Jinak samozrejme sem tam neco zapari na Switchi, jenomze treba ten novej Wario mel za den hotovej Story Mode.

Jo a taky ho hodne bavi chodit do skoly, jezdit na chalupu a blbnout s detma na hristi ;-).
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    KOC256: ehm tak to je tu trochu offtopic tema ne? Já se venuji sportum celej život protože mě to baví a to hraju celej život, a kluka táhnu ke sportu taky, ale znám lidi co je to sportovat nebaví a hry v životě nehráli, takže bych tohle viděl na slepý předsudek.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KOC256: Neni lepší z tohohle hned nedělat jedinou náplň života? Jako chápeš, že lze s prckem hrát hry a taky chodit ven?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MIC: tohle!! - "na počítači častokrát není jen vlož placku a hraješ, ale řešíš spoustu debilních cajků okolo"
    byl to presne otcuv argument, proc mi tehdy poridit pocitac a ne konzoli
    to stejny hry - chces zkouset mody, etc...? casto musis prijit na to jak a kam nakopirovat, jak rozbalit archiv, zjistit jak funguje adresarova struktura a jak v ni najit to co hledas, etc...
    naprosto neskutecne to rozsiri pocitacovou gramotnost nad ramec beznyho uzivatele

nicmene v ramci KOC256 mel taky otec do urcityho veku pravidlo "tady je kuchynska minutka, delej a hraj co chces, az zazvoni, tak to vypnes a pujdes delat zase neco jinyho"
    ale i bez PC jsem se prirode a sportu stejne nevenoval, i kdyz me k tomu rodice zkouseli motivovat, protoze to me nezajimalo nikdy :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Není lepší děti od tohoto držet co nejdále a rozvíjet vztah například k pobytu venku, k přírodě či sportu?
    MIC
    MIC --- ---
    ELECTRICKOTA: my jsme dostali starší xbox360 darem a zarazilo mě, jak chudá je nabídka her na týhle platformě. Střílečky, sporty, auta, víc stříleček. A divný hopsačky.
    Mladej má rád vlaky a her s touhle tématikou je 0. Na PC je mnohem širší škála žánrů a velký množštví her zdarma, takže vyzkoušet, zjistit že je to moc těžký nebo divný a zapomenout se na konzoli dělá poněkud dráž :-)
    PC je imho lepší i protože ať chce nebo nechce to dítě přijde do styku s velikou spoustou písmen a navíc na počítači častokrát není jen vlož placku a hraješ, ale řešíš spoustu debilních cajků okolo, takže se pařánek postupně naučí pracovat s pc lépe než maminka a tatínek už pak jednoho dne nebude muset řešit nic :-)

Např. Epicgames.com dávají každý týden hru nebo dvě zdarma a čas od času se vyskytne luxusní kousek i pro omladinu.
    Kupodivu řadu zábavných věcí jsme našli na microsoft storu... od Robloxu až po World of Tanks

A co mladej říkal, tak nejskvělejší společná pařba byl World of Warcraft. Teď mají 1-20 levelů zdarma a škálování světa, takže se můžeme podívat na půlku Azerothu, zkoušet různý profese, hledat cestu podle mapy a tak vůbec :-)
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    tak to rozstřelím, kluk od svých 4ech hraje u mě na PC Flatouty(auta s bouračkama) a jde mu to až nebezpečně dobře. Na vánoce jsem mu koupil nový Xbox, tak uvidíme jak mu to půjde s gamepadem, někdo nějaké zkušenosti a tipy na hry pro děti na téhle platformě(nikdy jsem konzole neměl takže moc se neorientuju).
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam