#hraTříletý oblibuje níže
zmíněné Duplo vláčky, souhlasím, že ty starší verze byly lepší, on to má na letitém iPadu 3. generace, kde k nějakým updatům došlo, ale pořád to jde. Obecně hry od Lega, první Lego City například, jsou zábavné a hratelné od nízkého věku.
Sedmi a devítiletí hrají především na Switchi, momentálně hlavně nějakou Zeldu (asi Breath of the Wild), Splatoon, samo takové ty klasiky jako Mario Kart. Minecraft na Switch tu máme, ale ještě se to nějak nerozjelo (to přitáhnou jako téma ze školy, předpokládám).
Jako kuriozitu můžu doplnit, že asi před rokem si prostřední syn (ten nyní sedmiletý) našel moji starou PS3 a Motor Storm Pacific Rift a jednu dobu to hrozně dával.
Domácí politika je taková, že obrazovky pouze o víkendu (a v pátek večer), leckdy ani během prázdnin, pokud mají nějaký celodenní program. Já s nimi nehraju, protože mě to jednak nebaví, jednak oni radši hrají singlplayer, případě po netu (Splatoon) nebo multiplayer spolu.
Na iPadech jsme jim před časem pořídili přístup na Skidos,
https://skidos.com – takový ty běžný populární typy her jsou prokládaný různým počítáním příkladů a podobně. Myšlenka dobrá, provedení slabší (fůra technických problémů), ale i po nějakém roce dvou to pořád občas hrají.
Asi jsem nějaký
čtvrtý typ, moc mě to nebaví (na telefonu mám doslova jednu hru a na konzoli bych hrál akorát CoD, kdybych na to měl čas :-]). Žena by s dětmi hrála spíš deskovky, klidně i elektronicky, ale s tříleťákem v dosahu to moc nejde. Na druhou stranu se toho nějak nebojím, nemyslím, že by to děti kazilo (nebo teda na druhou stranu nějak extra rozvíjelo), neřekl bych, že tomu vysloveně nerozumím, i když nejsem hardcore gamer a nikdy jsem nebyl (ovšem žena bývala WoW expert, než jsme začali hrát world of parenting craft).