• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    zajimavost. vnitřní motivace k úsilí, když hra baví. Syn a muž mají od začátku října puštěný cookie clickr, ze začátku je to taková sranda, postupně se to mění na trochu víc strategickou hru (jestli to dobře chápu). peče to koláčky a hráč může průběžně ovlivňovat a zefektivňovat ten proces. Muž mi dnes říkal, že si myslí, že syn o té hře přečetl stovky stránek textu, když jsem se ptala na míru komplexity, uvedl jako příklad toto https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2591407770 , s tím že zřejmě četl i několik dalších.

Zatímco když s ním otevřu knížku (je v domácí škole), je schopen se válet po zemi a tvrdit že čtení ho nesmírně unavuje a prostě není schopen přečíst víc než odstavec, ... :) čili tolik k tomu proč má význam podporovat zájmy dětí.

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SCHWAB: ne to ne. Prehistorika 2 jsem taky hrál, k tomu Raptor, Crystal Caves, Descent, MDK, Atomix, Pushover, The Incredible Machine, Stunts, Ski or die, Skate or die, Summer Challenge, Winter Challenge, Command & Conquer, Z, Warcraft 2 a kdovi co ještě :)
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    TOOMIX: na Prehistorica a Dynu jsi byl už moc velkej? :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KULHY: první PC jsem dostal v 9 letech, takže jsem hrál Doom 2, Duke Nukem 3D, Wolfenstein 3D a Wormse
    KULHY
    KULHY --- ---
    GHOSTSTALKER: Jo, ta explicita toho nasili je dneska uplne jinde, to je fakt a proto je dobry vest tu diskusi.
    KULHY
    KULHY --- ---
    R_G: Jasne, nutit te nemuzu, to se vi :)
    R_G
    R_G --- ---
    KULHY: Chápu že by tě zajímalo, ale já nic dalšího uvádět nebudu, tak mě z toho vynech.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Líbí se mi představa že společné hraní otec plus syn se dá provozovat i skrz pubertu. je v tom takový rovnostářství protože tou dobou předpokládám synové jsou v těch hrách zkušenější než otcové a může to být takový zajímavý bonding. když jdou spolu na ryby nebo na horoostenu je otec asi pořád ten vedoucí prvek
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KULHY: Tak mezi 8. a 10. rokem. Ale nesrovnaval bych to s dnesni dobou - treba posledniho Dooma nebo Wolf bych v tom veku asi nemusel, vzhledem k tomu, ze ta krev/nasili uz nejsou jen rozmazane barevne pixely...
    KULHY
    KULHY --- ---
    V kolika jste se jako maly potkali s nejakou brutalitou ve hrach?

My meli prvni PC (286) doma kdyz mi bylo 7. A tekl bych ze Wolfenstein3D domu prisel nekdy kratce po tom, takze cca 9 let hadam. Podle toho to i resim doma, minimalne do tech 7, 8, 9 budu aktivne resit co konzumuji. Pak bych chtel aledpon zustat v obraze a diskusi co hrajou.
    KULHY
    KULHY --- ---
    R_G: Bylo by fajn jit u toho doporuceni na hrani s detmi trochu do hloubky. Jaky deti to s tebou hrajou? Co se jim na tom libi? Co tam vidis ty za kvality?
    KULHY
    KULHY --- ---
    LOJZEE: A jo urcite jsem v 10 letech uz hral neco vyrazne brutalnejsiho nez je Huntdown.
    KULHY
    KULHY --- ---
    LOJZEE: Jasny, jako ofiko varovani mi to ale prijde vhod. Ja s klukama co maj 3 a 5 jedu 7+ obsah, takze netvrdim ze 16+ obsah mas hrat az v 16. Taky je dost dulezity jestli to jako rodic nejak moderujes a podobne. Tady v tomhle klubu mi prijde, ze resime spis deti do 10 let.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    KULHY: to mne teda ne, kdyz si pamatuju, co jsem mel v 16ti uz za sebou, tak arkadova strilecka by byla to nejmensi :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    R_G: Kolik mu je? Huntdown je super hra, ale rating od 16 mi u toho dava smysl. Ne ze bych sam striktne ratingy dodrzoval, ale vzdy me zajima jak to rodice resi.
    R_G
    R_G --- ---
    Save 50% on HUNTDOWN on Steam
    https://store.steampowered.com/app/598550/HUNTDOWN/

Arkáda hratelná na PC ovladači ve dvou: taková "automatová" klasika v roce 2021. Syn moc spokojený.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    D2:R zkusíme gamepad a nebo jinou classicu. Zatím kombinace akci a úkolů dává zabrat. Nicméně DoE Down :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    PSYCHOZ: jaký máte gamepad prosím?
    PSYCHOZ
    PSYCHOZ --- ---
    tak ja taky prihodim - se synatorem (cerstve 5) jsme zacali parit nekdy behem druheho lockdownu. vse na PC s kontrolerama, vetsinou lokalni multiplayer (splitscreen)

Lego Worlds - sandbox ala minecraft, nicmene podstatne jednodussi

Untitled Goose Game - stealth puzzle, vetsinou jen chodime po meste a trolime obyvatele

BattleBlock: Theater - puzzle platformer, spolecne jedeme co-op kampan + sam si stavi levely ve vestavenem editoru

Donut County - fyzikalni puzzle, super na nauceneni s kontrolerem

Journey platformer adventure s super vizualy a skvele udelanym online multiplayerem

Push Me Pull You - tezko rict, to chce videt :)

#hra
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam