• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

Web (hlašte chyby, pište texty): hry.amentum.cz

Skvělá game-based "škola" (nutno umět anglicky): recess.gg/explore
    rozbalit záhlaví
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    YMLADRIS: Správný postup právě že neexistuje, vždycky je to o tom co zrovna funguje a vyhovuje vám všem(rodičům i dětem).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    kdyz byl malej a mela jsem pocit, ze moc sedi, vzala jsem ho na nejakou aktivitu, ven, nebo tak

.. a podobne vlastne postupuju i dal, dbam na to, aby bylo k dispozici dost jinych zajimavych veci. sedi hodne, ale pripada mi vyhodnejsi kdyz obrazovka neni regulovana komodita (myslim si, ze kdyz bychom zacali regulovat, zakazovat, budou strasny boje, za ktery mi to nestoji). nevim ale zda to je spravny postup, jen to tak delame (ma 8)
    SCOONK
    SCOONK --- ---
    REFLEX: Moje děti (holka 5 let, kluk 6,5 roku) začali cca před rokem. Mají limit 1 hodinu týdně, pokud nemají průšvih a mají splněné povinnosti - motivačně to máme postavené tak, že hry jsou za odměnu pro rozumné a zodpovědné děti. Dcera obléká jednorožce v telefonu a skládá si puzzle nebo vybarvuje omalovánky. Syn hraje Minecraft nebo Mashinky. V reálu ten limit málokdy vyčerpají, protože na hry prostě nezbyde čas přes jiné aktivity mimo počítač/telefon. Syn ještě chodí na kroužek programování, kde používají Scratch Jr. na tabletu.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    REFLEX: Hele to si musíš nastavit ty, já mám 4letýho a na tabletu hraje už asi rok - má přísný limit 3h/den. Reálně hodinu, a ne každý den. Nesmí to být jeho jediný zájem. Samozřejmě ve chvíli kdy se u toho vzteká nebo si vymýšlí že chce (stupidní hry, a že jich je plný store :( ) tak má smůlu a jdeme si hrát spolu(blbý když potřebuju pracovat, tak hold pustím pohádku).
    Když chce může si zahrát i na PC, a k vánocům bude herní konzole(PC potřebuju na práci hlavně), cíl není aby na tom byl neustále, ale aby si rozšiřoval obzory, učil se logice, spolupráci(hodně coop her), nutilo ho to číst a rozumět textu a pochytávat i cizí jazyk.
    Takže za mě ve věku tvých dětí jsem začínal s PC hráti pracovat já, a nějak moc mě to možná nepoznamenalo :D
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Mám děti relativně malý (4 a 5), takže zatim můžou jen o víkendech. Časovej limit je max hodinka za den, ale u starší se to už dá povolit i víc. Když je hodná :)
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Ahoj, jak dlouho nechate deti hrat + jak stare? Za odmenu, nebo jen tak? (potrebujete treba pracovat)

My detem (6 a. 8) pucili o vikendu pocitac s Minecraftem a hrali spolu a chteji ted hrat furt :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    to Planet Zoo vypadá dost dobře, v češtině už jsme se na tom s dětma pěkně zasekli, bude to sice pro větší, ale moc pěkně se na to i jen kouká
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: k tomu programovani na me vykouklo jeste tohle, kdyby neci dite potrebovalo - levely/challenges skrz ktere se uci principy programovani

MUXX
    MUXX --- ---
    KAJJAK: Chcuchutv a kidstv123
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    MUXX: dik za tip...

dal jsem Bing, Cocomelon, Peppa pig, Abby Hatcher, POCOYO, Coilbook

Nejake dalsi tipy nekdo?
    MUXX
    MUXX --- ---
    KAJJAK: youtube kids na ipad/iphone. je tam na vyber vekova kategorie nebo vlastni.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    MUXX:

a to mluvis o youtube kids nebo youtube?
    MUXX
    MUXX --- ---
    KAJJAK: Jak se vybira profil, tak musis dat prvni volbu “approved content only” a naklikat tam jenom anglicky kanaly.
    Driv tam byla jenom anglictina :/
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Rayman origins zadarmo

Berte, dokud dávají: Ubisoft pokračuje v rozdávání her zdarma | cdr.cz
    https://cdr.cz/clanek/berte-dokud-davaji-ubisoft-pokracuje-v-rozdavani-her-zdarma
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    YMLADRIS:

kolem 3 let
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KAJJAK: myslis jako pro batole? ja uz si to nepamatuju

vim ze hodne koukal TuTiTu ale tam se skoro nemluvi, spis je to na rozvoj inzenyrskyho mysleni

TuTiTu Toys | Chocolate
    https://www.youtube.com/watch?v=PT7Q9B-eG1k

muzes zkusit coilbook

https://www.youtube.com/channel/UCV1SycDpnU1A2dXqob6Aowg

pro deti ve skolkach je urceny Pocoyo a peppa pig

🤾 POCOYO in ENGLISH - Double Trouble 🤾 | Full Episodes | VIDEOS and CARTOONS FOR KIDS
    https://www.youtube.com/watch?v=T5zdM8z7dbU

Peppa Pig Full Episodes | Swimming with Peppa and George #98
    https://www.youtube.com/watch?v=hWdLhB2okqA

ale v te skolkove dobe nas syn uz hrozne jel ten minecraft a koukal se hodne na videa o tom. to mi prislo ze dost leveloval v AJ, protoze ti youtuberi neco v tom minecraftu delali (vykopavali diamant..) a pritom KOMENTOVALI CO DELAJI, takze si rychle spojoval slova a pojmy

jeste si vybavuju ze ho v tom batolecim veku zajimaly stavebni stroje, takze jsem proste hledala videa o stavebnich strojich. takhle si myslim ze muze byt fajn postupovat - nasledovat zajem ditete
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    YMLADRIS: a muzes mi prosim do zacatku vypsat prvnich par rucne vybranych poradu co bys doporucila? pripadne z toho taky udelej clanecek, sice se tolik netyka her, ale urcite bude cteny a zadany
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Jako člověka co hrál naposledy původní SuperMarioLand na černobílým gameboy mě obecně fascinuje popularita plošinovek…
    KULHY
    KULHY --- ---
    YMLADRIS: Je to spíš ta kadence nápadů o obměn, když už myslíš, že nic dalšího nevymslí — BOOM.

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KULHY: ok. a byl by jeste priklad te dechberouci kreativity? pripadne dik :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    YMLADRIS: Prostě dobře udržovaná značka s řemeslně vybroušenou hratelností. Nepřestává překvapovat originalitou, při zachování základní a jednoduché premisy. Děti si Maria oblíbí, protože je roztomilý a srandovní, ale zároveň superhrdina z lidu. Ikonický vzhled postavičky zachovaný po dekády. Hru dohraješ poměrně snadno, ale můžeš se hecnout a snažit se jí dohrát na max (body, čas, mince) a to ti už dá zabrat. Dechberoucí kreativita tvůrců a míra detailů, kterou je možné pozorovat, bude-li hráč pozorný. Precizní audio-vizuální prezentace a celá výtvarná stránka.

Ůroveň dotaženosti game designu je prostě stellar. To je přesně ono — ty nevidíš v čem je ta hra takový zázrak, ale čapneš ovladač a všechno tiká jak švýcarský hodinky ať už ti je 5 nebo 50. Je to trochu takový Apple mezi plošinovkami — někdo se proti němu vymezuje, ale světe div, prodává se i po 40 letech jak rohlíky. Nehledal bych v tom složitosti, ale pod kapotou je to mistrovsky dilo. Nic pro lidi co neradi trávi čas virtuálním skákáním.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam