• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KLEINZACH: Mělo by to jít s jednou licencní na split screen, ale na jednom stroji.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    it takes two - musim mit vic licenci, kdyz to chci hrat ve dvou? nebo nejak funguje family sharing (steam)?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: (a myslim to obecne na internety, mobily, socky a pod. Nevim no. Cas ukaze.)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    já mám takovou naivní představu, že pokud dítě je v kontaktu s technologiemi od malinka, tak dokud je pod vlivem rodičů, může zažívat různý aspekty toho a rodič ho v tom může provázet. jako že silný emoce kolem vítězství/prohry, naměstnaná energie po delším hraní, .. uspokojivost achievementu (dosažení něčeho ve hře), co s lidma dělá když se x dnů nevyspí, nebo se pět hodin nenapije, ...

dá se to zažívat a dá se o tom mluvit.

představuju si to tak, že technologie jsou velmi silnej prostředek. a že když děcko hraje od mala a rodiče ho tím provází, tak je jako by v takové autoškole, kde může různý věci reflektovat, zvykat si na ně, vidět důsledky toho, jak se to chová a učit sám sebe kolem toho řídit.

versus rodiny kde děti teda ochráníme do 15 let, nebo do 18 let a pak do toho padnou po hlavě v situaci, kde už s rodičema odmítají komunikovat neboť puberta/bydli sami nekde na private a "konecne maji svobodu"
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONZAL: té puberťácké závislosti a Fortnite se taky obávám. Tedy jen trochu, imho z toho vyroste a holt je taková doba. Ale naše protiopatření je sada povinných koníčků. Teď (v první třídě) má nejstarší 2 a budeme to rozšiřovat. Dramaťák, hudebka, gymnastika, angličtina. A chodíme ven když to jde. Zatím ho to baví. I tak má dost času na paření.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MAKROUSEK: Tak to je myslim vše ok. On je ten Fortnite nějak dost specifickej co se týče návykovosti, už sem na to narazil vícekrát.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HONZAL: Uvidime. Zatim, jak jsem psal, pari kontinualne jenom kdyz ho nejaka gamesa zaujme, ale v kazdem pripade, pokud ma na vyber jit ven s kamarady nebo sedet pred obrazovkou, jde ven.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MAKROUSEK: tohle by mě zajímalo - já k tomu skoro 3 letou nepouštim a ani před ní nehraju a čekam, až jde spát (vyjímka byla Zelda, protože to je prostě krásná hra) a do budoucna přesně nevim. Kolega má 2 synátory 11 let a ti prej závislí jsou total, jak v transu prej (Fortnite hlavně). Ale afaik to v pubertě samo odejde? Za nás to tak bylo, že začaly být zajímavější ženský.

Určitě by mě zajímal vývoj, když se to dítěti nechá svobodně, jestli pak chce dělat i něco jinýho a jestli to tak má víc rodičů s tímhle přístupem
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MAKROUSEK: napsals to dobře, když sem to přečetl podruhý, tak sem to pochopil ... no tak uff :-D
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HONZAL: Jo, sorry, ja to napsal blbe - Raymana dal na 100%, Yoshiho jenom projel.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MAKROUSEK: achjo, já Yoshiho dal na 100% letos ve svých téměř 40 letech a myslel sem, kdoví jakej to je výkon a musel sem občas kouknout na YT, kde najdu coiny :-(

každopádně taky dobrá hra pro dítě myslim si - dohrát to je vlastně úplně jednoduchý, dát to na 100% mi přišlo už jako celkem hardcore playing - prostě klasickej Nintendo difficulty design
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Aktuáně na Steamu, něco levněji než v prosinci:

MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZELGARIS: Presne tak. Pry kdyz to maji deti jako neco zakazaneho, tak kdyz muzou, vylejva se jim dopamin, takze se na tom spis stanou zavisly.
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    ASACHI, STAROJDA: Dik za feedback, neomezeny rezim to vysvetluje.
    Jsme evidentne v tomhle smeru hodne prisni rodice :)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ZELGARIS: Ja mam 2 deti, aktualne 1,8 a 4,8 let. Oba maji k dispozici Tablet, Nintendo 3DS, Nintendo Switch, TV + starsi ma svuj mobil. Vse maji unlimited, muzou si hrat / koukat jak chteji. Starsi uz projevuje zajem o pocitac, uci se kvuli toho cist, takze budeme brzo predelavat pokojik, at tam je kde dat pocitac.

Tim jak to maji unlimited, tak mi neprijde, ze by to nejak zneuzivali. Starsi nekdy ma dny, kdy chce hrat porad, nekdy o to nejevi vubec zajem. O hrani na switchi s rodicema je ale zajem tak nejak permanentni.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    MAKROUSEK: Kirbyho mám, hrál jsem to se starším. Ale to mi přijde pro trochu starší, ten koncept výměn postav a složitější ovládání. SMB Deluxe je sice těžší, ale vlastně přímočařejší. Není třeba moc vysvětlovat, jen grindovat těžký mapy :). Ale jo, Kirbiho asi taky časem zkusíme.

ZELGARIS: Jak často? Vlastně neomezeně, jak chtějí. Ale to spíš hrajou hry na telefonu/tabletu a nebo sjíždějí youtube. Teda podle věku. Nejstarší tak jel dřív, teď už víc hraje na PC s klávesnicí a myší - roblox, tf2, garrys mod. Switch ho nikdy moc nechytnul, ač jsem se snažil. Prostřední je na switch víc.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZELGARIS: Prckos si ted v osmi dava Spidermana a Guardians of the Galaxy na PS4. Na Switchi dohral Odyssey, World, Yoshiho a pred dvema lety Raymana na 100%, coz teda fakt nechapu, ja to nedam. A ma to proste jako dalsi hracku, ne, ze bychom ho nechavali lhrat, proste kdyz ho bavi gamesa, tak chvili hraje porad, pak treba dva, tri tejdny na to ani nesahne a cte si.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    STAROJDA: Tak pokud ti nejde uplne o 3D, chces Kirby Star Allies, to byla prvni gamesa, co prckos pred lety dohral.
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Neni to prvne, co na nyxu ctu o detech, co si v peti davaji SMO a ted ve trech 3D World bez pomoci dospeleho.
    A rikam si, kde u svych deti delam chybu :)
    Kazdopadne, jak casto nechavate decka hrat teda, STAROJDA a ASACHI?
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    jak jako vystavujeme, regulerne nam je kradou

pred chvili si triletak vzal mamin surface, zavrel okno s filmem a chtel si pustit pohadku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam