• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

Web (hlašte chyby, pište texty): hry.amentum.cz

Skvělá game-based "škola" (nutno umět anglicky): recess.gg/explore
    rozbalit záhlaví
    _LEPIK_
    _LEPIK_ --- ---
    KULHY: theo je hodne zamereny na tu tvorbu, takze tipnu 80 % tvori a 20 % hraje, bavi ho hlavne levely, ktere jsou nejake netypicke nebo vyuzivajici nejakou necekanou herni mechaniku..ty co vytvori pak testuje na mne ;)

DAVESADE: game builder garage mame koupeny, ale jeste sme nezkusili, mam obavu, ze to bude dost narocne do zacatku..ale ono to asi jinak nepujde, ze :)
    godot (viz FRK_R23) jsme zkouseli, ale to na nej bylo jeste moc..
    a unity asi jednou taky, zatim ho bavi koukat na videa, kde nekdo vysvetluje, ja programuji hry na akcich, kde maji casovy limit a maji bez pripravy vytvorit co nejzajimavejsi hru, rika se tomu game jam?

FRK_R23: mozna nintendo pro controller, ten u nas deti zvladaji pekne a ma o 5 cm mene nez f710,,nevyhoda - 1500 kc, vyhoda - vuuzijete az si koupite switch ;)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    FRK_R23: pro zacatek sou obe zbytecne slozity. Myslim ze je presne cilovka pro Garage na switchi
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    YMLADRIS: V podstatě má dvě velký možnosti, Unreal Engine a Unity. Ale existuje i řada menších, Godot například. Ale je jich mnohem víc.

The 5 Best Game Engines for Beginners in Video Game Development
    https://www.makeuseof.com/best-free-game-engine-for-beginners/
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    YMLADRIS: jelikoz mate Switch, drzel bych se Davova doporuceni. Pokud ho to bude bavit a poradne pochopi logiku, tak dalsi enginy pro machry radi popiseme v game development. ale zacnete postupne :)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    YMLADRIS: Na Switch je primo od Nintenda Game Builder Garage a pak Fuze4, ktere je teda pro pokrocilejsi.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SIRLOON: jako ze by z toho lezlo i neco, co se da i hrat? jake jsou herni enginy, diky
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    YMLADRIS: tak mladymu rekni, at zkusi nejaky herni engine a udela rovnou celou hru, zaklady uz na to ma 😉
    KULHY
    KULHY --- ---
    YMLADRIS: To by me zajimal pomer hrani/tvoreni. :)

Az mi kolega Mario Makera 2 vrati tak to zas po case zkusim na nejstarsiho.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DAVESADE: mam sem prej napsat ze v supermario maker 2 ma tak 50 hodin, nekdy predloni

nakonec to vyustilo v nakup switche :)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Jo Geometry Dash je fajn. Krucek k Super Meat Boy... a pak snad uz konecne ten Mario :).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    zpověď matky. dnes jsem se o centimentr posunula ve vztahu ke hrám. syn už asi týdny v tahu buduje levely pro geometry dash. je to "k ničemu". (nevidím v tom smysl) ale dnes mi došlo, že je úžasnej ten hyperfokus co na to má, to zapálení, výdrž, perseverance, .. odměňuje se tvorbou. nejde mu o vnější reakce reality, např. ocenění ostatních atd. Tvoří. je to super.

HONCKA
    HONCKA --- ---
    MOTO_FOKO: to vypadá jako nějaký klon Bulánků
    MOTO_FOKO
    MOTO_FOKO --- ---
    Výborná hra v češtině - Snowman Arena. Dá se hrát spolu s dětma na jedné klávesnici a dokonce každému zvlášt nastavit obtížnost. Vyzkoušeno a můžu jen doporučit.
    Save 60% on Snowman Arena on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1768980/Snowman_Arena/

HONCKA
    HONCKA --- ---
    NOIK: jj koupil jsem pod stromek 10 letýmu synkovi reprint O Norikovi a fakt ho to bavilo :)
    NOIK
    NOIK --- ---
    SHASHA_KRASTY: a co nějaký gamebooky by je nebavily? ..a procvičili by si rovnou i čtení:)
    KULHY
    KULHY --- ---
    SIRLOON: No tu jsme zrovna parili s mlejma 3 a 5. Jako je to kouzelny — nejaky zajem byl, ale zkus si to pustit jak je to ukecany a pro dnesni deti nerelevantni ceska deveadesata no.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    KULHY: Draci historie prece! 😁
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    V 10 letech jsem hrál Poldu a Horké léto, tam je užitečné češtiny až až :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    Může jim ale, udělat hodinu dějepisu z temnot minulého století a zahrát si:
    Svoboda 1945: Liberation on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1076620/Svoboda_1945_Liberation/

:)
    KULHY
    KULHY --- ---
    SHASHA_KRASTY: Pokud by to bylo jak rikas, tak asi proc ne, ale ja mit v 10 vic na haku tu anglictinu, tak si to do ni taky prepnu. Obvzlaste je li to nativni jazyk hry. pokud uz ted zacina dominovat anglictina, tak snaha o velebeni cestiny mediem ktery je spis znamy ucenim anglictiny je pro me zvlasni predstva. Mluví ze mě asi skeptik, ale vidím to jako předem prohrané (ve hrách) a proto ty větrné mlýny.

Chtel jsem prihodit nejaky tip, abych jen nebrblal, ale nic skveleho ms pro 10 lety nenapadlo. :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SHASHA_KRASTY: jde o to, že většinou pokud mají hry lokalizaci do češtiny, tak jsou přeložený pouze titulky, ale dabbing je v angličtině. Narazil jsem na tohle, tak ti to možná pomůže
    Seznam česky dabovaných her • Dabingforum.cz
    https://www.dabingforum.cz/viewtopic.php?f=16&t=31445
    SHASHA_KRASTY
    SHASHA_KRASTY --- ---
    TOMBRIDER: diky za tip, to vypada zajimave!

KULHY: proste jim to nastavi a necha je to hrat v cestine, kde je problem? Jako oni nejsou nijak proti cestine, spis z jednoduchosti presli hodne na anglictinu (je snazsi), coz neznamena, ze s mamou se nebavi cesky... primer k vetrnejm mlejnum nejak nechapu...

YMLADRIS: diky za tip, preposilam kamosce, ta se tim probere
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam