GUMBA:
FRK_R23:
GUMBA:
FRK_R23: já teda čumim, jak u nás zafungovalo Stray. nesmí se teda pouštět úvodní sekvence, kde ta kočka spadne a kde je i klasická scéna "roztomilý, chlupatý zvíře s očima a la Kocour v botách visí za drápky na hraně"...
dcera je malá, 4 a kus, ale to procházení slumů má ráda, jízda s kyblíkama, různý blbosti (kulečník v hospodě atd.) jí spolehlivě rozesmívaj a já při tom oceňuju, že může vnímat hodně specifickou, lehce poetickou a celkově silnou atmosféru toho města. teď míříme do kanálů, tak doufám, že ta hra nezačne být příliš temná, protože takhle je to v pohodě.
ovladač už celkem ovládá, díky tomu, že jí hra vždycky řekne, jaký písmeno má zmáčknout, tak si v různých situacích i poradí - skočí, zapřede (hihi) rozhovor s robotem atd. ale bere to spíš jako volnou zábavu v prostoru, který je bezpečný a který zná. já občas udělám nějaký quest a zase jí to vrátím.
"bubáci" jsou naštěstí mrňaví a i když koušou, pochopila, že to "prostě zkusíme znova". a je skvělý, že ty malý mrchy jsou tam jednou někde v kleci, takže si je může prohlídnout "v bezpečí".
je mi teda jasný, že je na to ještě malá, ale říkám si, že když si to našla sama (hráli jsme Mario Carts, po kterých od té doby ani nepípne, na ploše si všimla ikonky Stray. "Tatínku, co je to ta kočička?", tak jsem myslel, že jí to jen ukážu a vrátíme se k závodům, kulový), tak tomu dáme šanci :)
takže k tématu "děti a hry se zvířaty" je to jen okrajově, ale zkusil bych to, jen potřebuje trochu AJ - textovou, nemluví se tam.