• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ja mladymu koupil malou kancl zidli.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CHA1NDLER: LAUNCHER: Nicmene co bych hlavne radil - Deti jsou taky lidi. A kazdy dospelak preferuje jine zidle, casto zcela odlisnych pristupu k sezeni. Takze nez cokoliv koupite, at si to decko vyzkousi.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CHA1NDLER: Pro druhaka mame tuhle z Alzy + Ikea podlozku pro mekci posez. Hodnotil bych to na 4, pricemz vsechny zidle, ktere jsem kdy za libovolne penize zkousel, hodnotim bud na 4 nebo na 5 . Velmi vyjmecne na 3 :-))

    MOSH Elite H šedo-černá - Kancelářská židle | Alza.cz
    https://www.alza.cz/mosh-elite-h-sedo-cerna-d6694704.htm

    Prvak si ke svemu pracovnimu stolu dostrkal obyvakoidni velke kozene kreslo, coz jsme mu tam nechali. Primarni vyuziti Minecraft na Xboxu, protoze ukoly a skolu si zatim stejne primarne dela mimo svuj pokoj. Oba to maji u polohovatelnych / elektrickych Alza stolu, ostatne ten mam i ja.
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    no ted je diteti 9 let.

    Je moc nemam predstavu, jak dlouho by ji ted vystacila, ale predpokaldam, ze tak od 12-13, podle vejsky, by mohla dostat klasickou plne stavitelnou kanc. zidli napr.od Steelcase.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    a ma bejt rostouci?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    CHA1NDLER: A pro jak staré a jaký je budget?
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    Dotaz - nevím zda se to tady už neřešilo - ale nemáte někdo tip na nějakou dobrou "pracovní" židli pro děti - pro sezení u počítače ?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Oh god xD
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    STAROJDA: cekam kdy tohle nekdo posle do fotek co pripominaji porno 😁👍
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KULHY: Přesně tak. Nastaví to dobrou učící atmosféru. Prcek ví, že ho můžu kdykoliv vytáhnout. Ale sám to chce zkusit. A nebo já mu zas jindy řeknu, že ho nevytáhnu hned, ať se si to vyzkouší. Dá tři pokusy a když se nedaří, tak ho nakonec vytáhnu.
    KULHY
    KULHY --- ---
    STAROJDA: Jo jo s Unravel 2 absolutní souhlas, jinak mě obecně baví, když ta hra dá hráčům stejný podmínky, ale herní mechanismy ti dovolí tam in-game pomáhat těm slabším. Tady ta bavlnka mezi panáčky je excelentní příklad. Nejde ti to vyskákat? Počkej, já se tam dostanu a pak tě vytáhnu. Tak jak by to bylo v reálném světě.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Můj quest za coop hrama na Switch pokračuje... Tentokrát jsem našel opravdu klenot!

    Super hra s prckem - Unravel 2
    Jedná se o plošinovku s fyzikálníma překážkama tu a tam. Dá se hrát sólo i ve dvou. Grafika je parádní, ovládání pohodlné. Plus bod musím dát za hudbu! Standardně jí nevnímám, ale tady je opravdu suprová. Hrajeme to na Switchi, ale je to i jinde (Steam atd.).

    Proč je to super hra s dětmi? Hraju to s prckem (6):
    - Ovládání a překážky nejsou těžké na pochopení, spíš jen na skill.
    - Coop hra je vyvážená - obě postavy mají stejnou roli, žádnej sidekick.
    - Prckovi se dá skvěle pomáhat - překážku musí často splnit jen jeden a druhého pak vytáhne za provaz. Nebo se dají postavičky spojit do jedné a těžší segment udělám sám.
    - Ve hře se vůbec nemluví, takže žádná angličtina, žádné titulky ke čtení.
    - Celkově je hra velmi kvalitní, vymazlená. A to mě vždycky těší, když můžu dětem ukázat dobře udělanou hru.

    PS: myslím, že prcek konečně pochopí, jak se má houpat na houpačkách. Doteď to pořádně neumí. Tahle hra je ale o houpání pořád :)

    Unravel Two Review
    https://www.youtube.com/watch?v=Lys40UnyPfk
    SONIC
    SONIC --- ---
    https://store.epicgames.com/en-US/p/tandem-a-tale-of-shadows-c3f55e

    Moc pekny ted na epicu do ctvrtka zdarma..dceru bavi moc..je to trochu tajemny a plny puzzlu na vyreseni..
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    KULHY:
    Úplně lehká klikačka to není, to uznávám. Zrovna co se týče smrti mi ale přijde, že tady je to pojatý s takovým humorem, že to ani není žádný těžký "téma" a všechno jde právě vysvětlit věcně a bez nějaký zátěže. Což mi právě přijde vlastně super. A dítě (9let) nevnímá zásadní rozdíl mezi "zombíkem" z minecraftu, kterýho musí zmydlit mečem a tímhle zombíkem... Každopádně je to individuální, to bezesporu.
    KULHY
    KULHY --- ---
    CHA1NDLER: Zrovna nedávno jsem si říkal, že tohle těžko doporučit pro mladší děti (spíš tak pro teenagery co si už hry vybírrají sami). Celkově těžkopádnější mechanismy než Stardew Valley, morbidní svět a jeho humor, celkově dospělá témata, hodně čtení. Jako nemám problém se dětma bavit o smrti, ale prostě myslím, že to pro ně nebude zábava. Hra je to sympatická, ale nevidím tam ten hook na hraní pro děti/s dětmi. Máš jinou zkušenost?
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    filr mlčí, nevím zda bylo..tak doporučuji:

    Graveyard Keeper on Steam
    https://store.steampowered.com/app/599140/Graveyard_Keeper/

    staň se správcem středověkýho hřbitova a zachraň svojí milou.. :)

    TRAGED
    TRAGED --- ---
    URZA: Nadherna hra uz od te doby, co vysla na PS3, stejne tak Flower od stejnychg autoru, ta je mozna jeste lepsi, uzasna relaxacni zalezitost podporujici i gyroscop v ovladaci.

    Flower on Steam
    https://store.steampowered.com/app/966330/Flower/
    URZA
    URZA --- ---
    Journey on Steam
    https://store.steampowered.com/app/638230/Journey/

    Visuálně nádherný, originální konecept, dobrá hratelnost i s dítětem - ani moc těžké, ani nuda - hrál jsem to s 5 letou dcerou, rozdělili jsme si, že ona ovládala šipky, já myš.

    Nebojuje se tam, občas se tam kooperuje s "příšerkama" a občas se tam objeví jiná postava, až později jsem zjistil, že to není AI ale jiný online hráči.

    Je to 3D (pohled zezadu za postavou) příběhovka, která se dá odehrát za pár hodin když víte co a jak nebo na tom strávit více dní, když to prozkoumáváte. Ale není to free world concept, je to dost pevně vedený příběh.

    Tím, že se tam nebojuje, tak je to ok i pro děti.

    KULHY
    KULHY --- ---
    Mám takový tip ne úplně pro každého rodiče a pro každé dítě.

    O víkendu jsem říkal sedmileťákovi — dneska vybírám hru já. Vybral jsem Barony, poměrně dost obtížné fantasy RPG roguelike z vlastního pohledu, kterým se teď tu a tam bavím. V zásadě lozíte podzemními kobkami níž a níž, čelíte monstrům, hladu, tmě, pastem, skromným hádankám, ale taky vlastní hamižnosti, sebekontrole a hlídání zdrojů. Celé to připomíná nějaké oldschoolové stolní RPG. Smrt je za každým rohem i špatným rozhodnutím.

    Vtip je v tom, že to vypadá podobně jako Minecraft a dá se to hrát kooperativně (po síti, internetu, ale hlavně i na jedné rozdělené obrazovce a to až ve 4 hráčích — společně mezi dostupnými platformami PC, Mac, Linux, Switch). Byl to jen pokus, ale říkal jsem si, že bude sranda pokusit se udržet malýho naživu. Naprosto ho to pohltilo, pochopil že všude je nebezpečí a zkrátka věnoval veškerou pozornost přežití a pomáhal kde to šlo, seznamoval se s mechanismy. Umírali jsem ze začátku pořád a vůbec mu to nevadilo – okamžitě se naladil na smyčku Try-Fail-Learn-Repaet (jeden z důležitých vzorců, který mi videohry vtiskly). Za chvíli už hlásil: táto už máš velký hlad, táto nemámě louče, bacha ty předměty jsou prokletý, je tam kostlivec, tady jsem už byli apod. Dobrý je, že když je pořád jeden naživu, stačí dojít do dalšího patra a obživnou všichni. Je teda jen pro rodiče otrlejší hráče a musíte trochu investovat čas do naučení se základů, ale případná frustrace jde snížit hromadou dostupných nastavení. Osobně mi přišlo, že jsme si to hodně užili.

    Barony: Quality of Death Update, Release Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=mOwOmV81NrQ
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam