• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Nema to linux. Smula
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    TRAGED: jaky studio? 😁 to delal jeden clovek, akorat hudbu mu delal Linda z cinemaxu v rytmiku
    KULHY
    KULHY --- ---
    TRAGED: Tak jeste sup s tim na Switch. :-)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Kromě toho, že je to moc povedená hra, tak myslím, že šikovné nezávislé CZ studio si zaslouží podporu

    Save 10% on Bzzzt on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1293170/Bzzzt/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GUMBA: starý ZOO Tycoon jste nezkoušeli?
    KULHY
    KULHY --- ---
    PETGRIDUS: Malej 7 hraje, ale pottebije pomahat. Ovladani je obcas krkolomny a hra muze byt misty neprehledna. Ale rad se k tomu vraci, ma tyhle hry se svobodou pohybu rad. Hra je celkove moc hezky navrzena (ten svet), ale obcas neco hapruje.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    GUMBA: Teď je v Humble Bundle hra Webbed s pavoukem, ale ještě jsem ji nezkoušel a nevím zda je úplně pro děti, ale můžeš zkusit prozkoumat.
    LEGI
    LEGI --- ---
    GUMBA:
    FRK_R23: GUMBA:
    FRK_R23: já teda čumim, jak u nás zafungovalo Stray. nesmí se teda pouštět úvodní sekvence, kde ta kočka spadne a kde je i klasická scéna "roztomilý, chlupatý zvíře s očima a la Kocour v botách visí za drápky na hraně"...

    dcera je malá, 4 a kus, ale to procházení slumů má ráda, jízda s kyblíkama, různý blbosti (kulečník v hospodě atd.) jí spolehlivě rozesmívaj a já při tom oceňuju, že může vnímat hodně specifickou, lehce poetickou a celkově silnou atmosféru toho města. teď míříme do kanálů, tak doufám, že ta hra nezačne být příliš temná, protože takhle je to v pohodě.

    ovladač už celkem ovládá, díky tomu, že jí hra vždycky řekne, jaký písmeno má zmáčknout, tak si v různých situacích i poradí - skočí, zapřede (hihi) rozhovor s robotem atd. ale bere to spíš jako volnou zábavu v prostoru, který je bezpečný a který zná. já občas udělám nějaký quest a zase jí to vrátím.

    "bubáci" jsou naštěstí mrňaví a i když koušou, pochopila, že to "prostě zkusíme znova". a je skvělý, že ty malý mrchy jsou tam jednou někde v kleci, takže si je může prohlídnout "v bezpečí".

    je mi teda jasný, že je na to ještě malá, ale říkám si, že když si to našla sama (hráli jsme Mario Carts, po kterých od té doby ani nepípne, na ploše si všimla ikonky Stray. "Tatínku, co je to ta kočička?", tak jsem myslel, že jí to jen ukážu a vrátíme se k závodům, kulový), tak tomu dáme šanci :)

    takže k tématu "děti a hry se zvířaty" je to jen okrajově, ale zkusil bych to, jen potřebuje trochu AJ - textovou, nemluví se tam.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    FRK_R23: Já právě hledám něco podobného, se zvířaty nebo prostě přírodou, ale aby to bylo (hlavně ovládáním) pro takhle malýho kluka.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    GUMBA: Dík za tip. Taky jsem s dětma zkoušel hárt Planet Zoo, ale ve finále hraju já a holky koukaj. A mě to moc nebaví :)
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Syn (9) je velký fanoušek zvířat, dinosaurů, všelijaké havěti, a už delší dobu paří ty svoje "mravence", https://store.steampowered.com/app/463530/Empires_of_the_Undergrowth/
    Za mně: hra je udělaná po všech stránkách moc pěkně (nenechte se odradit early accessem, je to ve všech aspektech hotové a hratelné), a hlavně ovládání je relativně jednoduché. (Před tím jsme vyhořeli na Planet Zoo, která ho lákala tím, že se bude starat o zvířátka v zoo, ale prostě to ovládání na něj bylo moc složité, nebyl sám skoro postavit ani výběh.) Tohle je fakt velmi jednoduché na ovládání a přesto super hratelné.
    Další plus je skvěle udělaný vypravěč, laik se hraním dozví i docela dost věcí o mravencích a další havěti, se kterou tam interagujete (vetšinou ona žere vás a/nebo vy ji).
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: U nás taky tak. Taky řešíme novou židli pro nejstaršího (ta aktuální má už 7 let). Rostoucí stůl není pro nás validní možnost, takže potřebujeme podpěru pro nohy. Ano, prcek se na židli různě plazí a kroutí a nesedí tam pořád, ale stejně bych rád, aby mu nohy nevisely..
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Naše děti používali tyhle
    [Roustoucí židle Jitro a Wood Partner]
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    Díky všem, zakoupil jsem tu Actikid, doufám že vydrží do doby, než bude Steelcase :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ad sezeni rovne u PC. schvalne jsem ted chvili sledovala dite. U PC je velka kancelarska zidle "Hacker Spinalis" ktera se hrozne kyve (sedadlo neni pevne, kdyz by to na tom sedel dospely, nuti ho to vyvazovat a balancovat). Dite po tom nejruzneji leze, sedi na operadle, kleci a kyve se a porad se ruzne pohybuje. Obcas sleze, napise neco ve stoje na klavesnici a zase se vrati. Podobne kdyz by na neco koukal. Kdyz by hral hru kde obema rukama furt tuka neco (asi analogie intenzivnejsiho psani na klavesnici pro dospeleho), tak sedi, balancuje trosku a nekdy se i opře. Mam laicky nazor, ze ta dokonala poloha na zidli je dulezita pro dospele lidi, ktere u toho PC sedi nekolik hodin bez pohybu a jakakoliv nevhodna poloha se jim nascitava. Ale deti se prirozene chteji hodne pohybovat a muj dojem je, ze je prinos jim to umoznovat

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PUNKREASS: Ano i ne.

    Sedíš a stojíš u polohovacího stolu ideálně takto (případně variace na toto). Loketní opěrku viz schéma tudíž používáš minimálně / zlehka / nebo taky vůbec a máš ruce o fous výše. Její fce je spíše v tom, aby to drželo kolem tebe, když na kolečkách např popojedes o kus dál. Aby se to snadněji prisunulo atd...

    Tudíž nevadí, když je pro dítě dostatecne nízko. Vadi, pokud nejde snížit a tlačila by mu ty ruce nad stůl - potom lepší odmontovat, jak píšeš.

    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    CHA1NDLER: nejsem si tim uplne jistej, over si to, ale mam dojem, ze deti by nemeli mit rucni operky. Asi aby sedeli rovne a nezadelavali si na skoliozu.
    KULHY
    KULHY --- ---
    To chapu ze stavitelnej stul je idealni reseni, ale verim ze casto prijdou rodice s tim, ze stul maji. Co pak? Neco pod nohy? My mame doma u jidelniho stolu tu stavitelny dreveny zidle s podperou noh. Tak jestli je nejaka obdoba u sezeni k psacimu stolu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KULHY: Však to píšu dole. Příčetný kancelářský stůl má tlačítko na nahoru/dolů. Za pár peněz třeba Alza stůl. Mám doma 3 ks, vše OK. Pak mám ještě nějaký #4 prémiový, ale v našich domácích podmínkách nepoznám rozdíl.

    Ramdom YT video:

    Stůl AlzaErgo Table ET1 a vše co o něm chcete vědět!
    https://youtu.be/tWNFCV4wh8Y?si=Sqtz-m1huzmE3YNi
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam