• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

Web (hlašte chyby, pište texty): hry.amentum.cz

Skvělá game-based "škola" (nutno umět anglicky): recess.gg/explore
    rozbalit záhlaví
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EZOP: já s dětmi hraju msfs2020, pokaždé když jedeme na dovolenou, tak cestu autem si pak prokletíme letadlem :)
    EZOP
    EZOP --- ---
    STAROJDA: My doma zae jedeme Atlas na mapy.cz
    On je tam tak kulišácky schovanej, ale informativní hodnota je boží.

Atlas
    https://atlas.mapy.cz/?p=000101&id=povrch-zeme&n=m&z=2.1&x=0.000&y=0.000&m=m
    VONY
    VONY --- ---
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Tip na zábavnou hru ;)

mapy.google.cz

Já vím, nic objevného. Ale syn (7) už druhý den zkoumá svět a ČR přes google mapy a mapy.cz. To co jsme dělali asi my všichni když přišlo Street view atd. Pro prcka je zajímavé to, že:
    - na mapy.cz má street view historické záznamy. Takže mohl vidět náš dům před 8mi rokama, kdy byl před rekonstrukcí.
    - může si sám něco vyhledat (už umí psát). Koukal třeba na Pražský hrad nebo Peking :)
    - a samozřejmě celkově jakékoli putování "prstem po mapě".

Je to i dobrá příležitost k rozhovoru o tom, proč v Číně není street view, proč i v Rusku to vypadá jak na západě, jak je vlastně velká Indie atd.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ad Minecraft, náhodou jsem narazil na tohle, třeba to někomu k něčemu bude.

ePubli webová knihovna
    https://publi.cz/book/387-algoritmizace-a-programovani-s-minecraftem
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TEEPEK: v bedrocku je zajímavej cubecraft na pvp a hive třeba na kreativnější challange, ale jestli to jede i pod javou, to nevím
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    LOJZA: Tak to jsem nestih :-D
    KULHY
    KULHY --- ---
    TOOMIX: Na Operaci Flashpoint a Vietcong rád vzpomenu, první Call of Duty možná trochu taky. Pro tenhle účel jsem ale spokojenej s Armou 3.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DAVESADE: moje decka teda FN uz dost omrzel. nadseni z novy sezony rychle vyprcha. v ppdstate je zajimaj nekvic OG mapy a zbrane. starsi vyslovene pase po rizeni s volantem, mladsi zas kuti v minecraftu a jak ho nikdy nebavilo lego, tak v MC stavi podle navodu perfektne a rad. ve FN si decka dost frci na spokeni s popkulturou, at uz peter griffin nebo john wick.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KULHY: A co stará Operace Flashpoint nebo Vietcong či Call Of Duty?
    KULHY
    KULHY --- ---
    Takovej divno-tip. Mladej 8 má teď armádní období. Chtel hrát hry s vojenskou tematikou. Tak jsem si řekl, ať vidí válku alespoň trochu realisticky a pustil mu Armu 3. Je v tom až po uši. Hraje různý krátký scénáře pořád dokola a zlepšuje se. Jsem vlastně rád, že zrovna tohle byla jeho první „střílečka“ z vlastního pohledu.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    POHODAVOLE: Souhlasím. U nás to syn taky nehraje pořád. Vlastně jen plní questy (to je tak na půl hodiny denně) a pak občas hraje se spolužákem. Když mu to nejde, tak to sám vypne (naučil se dávat si pauzy, když jde do frustrace).

A toxicitu tam nevidím. Respektive může být offline, v komunitě spolužáků. Ale přímo ve hře je prakticky nemožná. Není tam chat, jsou tam jen emojis. Reporting je jen v Ranked módu. Vlastně tam nejde nikoho šikanovat. V tomhle ohledu mě ta hra taky potěšila, že je "bezpečná". Rozhodně víc než Roblox nebo Fortnite.

PS: Spolužák taky lákal syna do Fortnite - ale to on hrát nechce. Spolužák taky hraje GTA 5 - což je u nás doma zakázaný.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DAVESADE: to je slusny. To by me nenapadlo. U dcery to taky hraji, ale nikdy mi nerikala, ze by se kvuli tomu hadali. Fortnite jsem taky dovolil, ale zapne ho sotva jednou za mesic. Vlastne mi prijde, ze jak jsem se tesil, az bude vetsi a budeme moc hrat, tak ji to moc netahne. Krome toho Brawka ji nejvic bavi MK8. Co se tyce toxicity, tak ta muze byt vsude vid i ve sportu nebo u deskovek a zase dle me jen zalezi na konkretnim jedinci. Starsi dcera je naucena, ze prohrava a nema s tim problem. Mladsi to ma opacne, tak se snazim preferovat jiny druh zabavy a pomalu na tom pracovat.

Zas na druhou stranu neprijde ti, ze neni uplne spatny, aby dite videlo toxicky chovani a mohlo se z nej poucit a videt, ze to neni uplne idealni? Me to akorat vzdycky utvrdilo v tom, ze vim, jak se nechci sam chovat a ze je dost dulezity vyber lidi na traveni volneho casu online.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    POHODAVOLE: Hele tak to mas dobry a to ti preju. Jak jsem psal, je to dobre udelana hra v tom smyslu, ze je to "DOTA pro deti". Nejhorsi je ta toxicka komunita, prenasi se to ve skole mezi tridama a zpusobuje to regulerni zavislost. Obvykle to byva, ze z Brawl Stars se prechazi na Fortnite / DOTA2 - u nas doma jsme to udelali opacnym smerem. Nase rodina si obrovsky oddychla, kdyz to zmizelo z baraku a to Brawko tak nejak "trpime" kvuli spoluzakum, aby nase deti nebyly vyclenene ze spolecnosti uplne, no radost z toho faktu nemame.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DAVESADE: nezáleží taky dost na tom, jaké dítě to hraje? Dcera to má nainstalovaný několik let a nehraje ani každý den, byť by mohla.

Upřímně jsem takový hate nečekal. Já to zkusil prvně minulý týden a když hrajeme s dcerou ve dvou, tak mi to přijde jako super zábava. Postavy mají různý vlastnosti a člověk nad tím musí přemýšlet. Dost mě baví, když se o tom bavíme a říkáme si, proč nám nějaká kombinace vyšla / nevyšla a co můžeme příště udělat líp.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    MIKEE: mno to mi přijde jako stařec a mrak, promiň :)
    - Vizuální overload? Asi jsem už obecně zvyklej, ale přijde mi to celkem ok. Přehledné se to stane tak za 10 minut. Spíš je problém, že menu je místy komplikovaný. User flows jsou někdy složitý.
    - Agresivní barvy? to se definuje jak? Ptám se upřímně. Saturace? Kontrast? Opět mi to přijde ok. Vzhledem k tomu jak je mapa malinká, tak je výraznost vhodná.
    - Spousta blikajících ikonek - tak to asi myslíš jinou hru viď. Nebo si jí pusť znovu. Doslova tam nic nebliká. Nebo si to myslel jinak?
    - Rychlej turnaround - to mi přijde u mobilní hry v pohodě, žádoucí. Já sám to taky vítám. Dlouhodobej focus je v piplání si hrdinů na vyšší levely.

Imho to k ADHD (v nadsázce) opravdu nevede. To si pleteš s jinýma mobilníma hrama které víc odpovídají tomu tvému popisu.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Je to podobny, jako s Fortnite - je to nadesignovany presne tak, aby tomu decka nemohly odolat a utoci na ne FOMO jak hovado. U nas doma je Fortnite uz dlouhodobe zakazany a Brawl Stars dost regulovany - resenim ale samozrejme neni represe, ale spise dat tem deckam neco jineho k zabaveni, davat jim pozornost a neodkladat je jenom k obrazovkam. Kazdopadne ta hra sama o sobe neni nutne spatne udelana, jenom se mi nelibi, co to s tema deckama dela.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    MAKROUSEK: Oni to ale vyrábějí dobře. Z pohledu investorů držících akcie Supercell více než dobře. To ale neznamená, že je to dobré z pohledu rodiče a dítěte. Do našich mobilu by tato hra rozhodně neprošla a je to teda trochu boj, protože "Brawko" hrajou opravdu skoro všichni.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MIKEE: Zkousel jsi jim to vysvetlit, ze to vlastne vyrabeji spatne?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MIKEE: + obrovska reklamni kampan ala Temu. nemam v mobilu jedinou hru a i presto se mi to zobrazuje jako "recommended" na google play homepage tak moc, ze i ja (nesledujici mobilni trh) vim podle nazvu o co jde
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    STAROJDA: U syna ve tride to taky jede (8 resp. brzo 9 let), nicmene povazuju to vlastne spis za ukazku toho jak se takova hra pro mensi deti nema delat - vizualni overload, agresivni barvy, spousta blikacich ikonek, desne rychlej turnaround tj. zadnej duraz na dlouhodobej focus .. zlatej minecraft. Tohle vede jen k ADHD, pokud nad tim clovek nema nejakou kontrolu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam