• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KULHY: Ja koupil v Alze case, desku, procesor, pameti, hadr, zdroj, grafiku, klavesnici a mys a doma jsem to s prckem postavil, aby si to taky zkusil. Monitor jsem vykunil v praci, mame jich tu hafo. Ma velkou radost, protoze case ma sklenenou stenu a pameti i motherboard a klavesnice i mys maji ledky, tak mi to blika a je stastny.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    KULHY: Jedu notebooky a monitor na stojanu od Alzy. Jeden ntb už připojuju jen přes USB-C a hub. Ten starší více kabely. Notebooky v cenové okolo 2-3k vždycky nějaký i5, ssd a 8-16gb RAM.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    STAROJDA: pro AAA pak GeForce Now?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KULHY: U nás jedeme notebooky. To hrbení je blbý no. Aspoň se snažíme řešit rovná záda, ruce do pravého úhlu, nohy na zemi atd. Když to tak nadhazuješ, tak mě napadá, že nejstaršímu pořídím stojánek na ntb, co to zvedne do úrovně očí. To mám i já sám na práci.

Každopádně je fajn, že průměrné notebooky s integrovanou grafikou utáhnou i Fortnite. Uvidím, jak budeme řešit, až bude chtít nejstarší přejít na AAA tituly. Buď mu vnutím svojí filosofii (stačí 30 fps a osekaná grafika, hlavní je hratelnost) a nebo to už možná bude chtít to PC no.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Zdarec, máte někdo tip na dostupné mini-pc, které by už měl dedikovanou grafickou kartu? Ideálně něco ololo 10k z druhý ruky (takže to nemusí být nejnovější hit). Budu řešit pro kluky asi 2x a nechci nootebook (aby se u toho nehrbili a neutahali to postele apod.). Základní požadavek je svižný modovaný Minecraft, ale hraje se i Snowrunner, Arma 3, Tiny Glade, BeamNG. Tak alespoň na nižší detaily full-hd. Nemusí to být to nejmenší na světě, ale chtěl bych, aby to nezabralo moc místa.

Diskusi co dětem pořizujete za desktopy/notebooky a proč, taky uvítám. :)
    HNZ
    HNZ --- ---
    HONCKA: taky sem zacal s 12letou a pecka. hraje se to vlastne uplne stejne jako it takes two.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Pro starší děcka (a rodiče) vyšlo Split Fiction, začal jsem to hrát s mojí 10 letou dcerkou a zatím super, hra je od tvůrců It Takes Two
    Split Fiction | Official Gameplay Reveal Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=fcwngWPXQtg
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    STAROJDA: Toto doporučuji, ale přiznám se, já jsem byl ten, kdo to nakonec nezvládl a nakonec to mladej hrál se spolužákem :D
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    V rámci ps+ je teď zdarma Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection
    Doporučuju, je tam hromada věci na multiplayer pro dva až čtyři hráče.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    GUMBA: Na to staci vypnout router :-)
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Tak jako dneska dvě z mých dětí zasedly oba počítače v pracovně Robloxem a Genshin Impactem a regulérně mě vyhodily se slovy: "Tati, jdi si hrát na mobilu." No to se mi snad zdá!
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Tuhle hru jsem koupil uz nekdy pred 8mi lety. Partnerka na hrani moc neni, jednou jsem hral s kamaradem, ale ono je to fakt asi spis pro deti. Urcite to s nima zkusim, ted uz by to mohly dat.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Nadšená srdíčková mini-recenze na co-op hru s dětmi!!!

Lovers in a Dangerous Spacetime (Steam, Switch, PS4, XboX)
    Hledal jsem pro prcka (10) vesmírné hry a našel jsem KLENOT! Je to aktuálně ve slevě, tak rozhodně zvažte!

Jedná se o co-op (1-4) akční hru ve vesmíru. Generátor lásky se rozbil a musíte ho složit zpět. Máte vesmírnou loď, v které můžete běhat a přesouvat se po stanovištích - děla, motor, štít. Lítáte mapou ve vesmíru, střílíte nepřátele, osvobozujete králíčky. Hra nadchla všechny! Už jsme měli dvě session a kluci (7, 10) chtějí hrát dál.

Proč je hra super s dětmi
    - Roztomilá grafika, barevné, srdíčkové.
    - Progress na více místech - odemykání postaviček, silnější zbraně, nové lodě. To je recept na opakované hraní.
    - Co-op suprový. Každý si najde místo. Já ovládám loď a příležitostně střílím. Starší (10) si oblíbil štít (skill shoty) a mladší (7) střílí z děl.
    - Nápadité upgrady lodě přímo v misích pomocí různým diamantů. Štít najednou odráží střely, z kulometu se stane laser, místo ultimátního děla je cirkulárka co vyčistí okolí lodě, motor vypouští miny atd. Později můžete kombinovat i víc diamantů do sebe. Je vzrušující zkoušet nové ulítlé kombinace. Zároveň se dá minimaxovat a hledat overpowered kombinaci.
    - Nápadité mapy - hned druhá mapa mě překvapila spoustou nových nepřátel, překážek a další specialit.
    - Obtížnost je nastavitelná - hrajeme na druhou nejlehčí a je to ok. V soubojích je napětí, střely lítají, alarm bzučí, ale po boji vám zůstane většina životů :)

Na co si dát pozor
    - Tak abych něco napsal i sem :). Hra může být chaotická, přetěžující (overwhelming). Děje se tam toho hodně a generuje to stres. Nízká obtížnost to trochu tlumí, ale i tak. Divím se, že syn (7) to zvládá - on stres moc dobře nezvládá. Ale tohle ho baví a užívá si to.
    - Ovládání je ok, ale mohlo by být o fous lepší. Ve spěchu se člověk netrefí na žebřík atd. Trochu to frustruje, ale časem to možná přejde.

Lovers In A Dangerous Spacetime - Nintendo Switch Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=2TE98COZC8c
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Vím že ten recess je hroznej niche nikoho to moc nezajímá bo děti neumí anglicky.. tak pardon ale jen pro představu. Mindustry kroužek vyzval na souboj tvůrce mindustry hry, udělají kolem toho nějaký event. Děti mají zábavu

STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    A jeden tip přihodím. Pozor, hráli jsme jenom DEMO, takže zážitek není kompletní. Dejte si tedy i svůj výzkum, zkuste demo.

Leif's Adventure: Netherworld Hero
    Hra mě zaujala, protože koncept je co-op pro dva hráče - rodič a dítě. Rodič hraje hlavního hrdinu, dítě hraje ducha co mu pomáhá. A jako to rozdělení je fakt znát. Je to akční skákačka/RPG. Hrdina tedy musí procházet náročným prostředím a bojovat. Duch je nesmrtelný, má svojí agendu (sbírá penízky) a pomáhá s puzzlema. Navíc může trochu pomáhat v soubojích (omráčí nepřítele světlem).

Co mě dostalo je fakt, že pro mě hra byla docela těžká (už i to demo). Souboje skoro jako v souls-like hrách, skákací sekvence hodně drsné na koordinaci pohybů. Naopak duch (dítě) má celkem pohodu, jen musí semtam asistovat u těch skákacích sekvencí (přepínat plošiny a tak). No a tohle mě láká. Rád hraju těžké hry a nevadí mi 10x zkoušet sekvenci, než se to podaří. Dítě tak může vidět tátův skill a houževnatost.

Bohužel ale syn (7), ikdyž je dobrý hráč a hráli jsme spolu dost co-op her, tak byl trochu vyděšen :). Bylo to na něj moc hektické, ikdyž on sám jako duch měl pohodu. Asi cítil ten můj stres a napětí.

Nicméně mám to ve Wishlistu a až spadne cena (nedávno to vyšlo, není to drahé), tak to koupím a ještě to zkusíme.
    Zároveň hra je nová, trochu "clunky" a jsou tam bugy. Vývojáři to patchují, ale asi se bude hodit trochu počkat ;).

PS: pozor, coop začne asi až po 20ti minutách hry - je tam dlouhý úvod kde běhá jen hrdina a nastartuje příběh.

Leif’s Adventure: Netherworld Hero Nintendo Switch Gameplay
    https://www.youtube.com/watch?v=VaPWZvhOlNg
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Jelikož je Planet of Lana teď ve slevě (na Switch), tak jsem to koupil. Mno, mám pocit, že moje děti by to nebavilo (zdlouhavé, neakční, singleplayer) ale mě to baví, takže to odehraju a třeba si to dají někdy v budoucnu, až docení uměleckou stránku her ;).
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Nemel by nahodou nekdo zajem o deskove hry Minecraft a Iniciativa?

Prvni jmenovany je skutecne "jako novy". Druha hra je pouzita, ale pokud nebudete trvat na skutecne mint condition, zabavy poskytne vrchovate. Rad se s vami domluvim v poste.

https://www.vinted.cz/items/5577350248-minecraft-builders-biomes
    https://www.vinted.cz/items/5577333760-iniciativa
    HNZ
    HNZ --- ---
    PETER_PAN: ahoj. me upozorneni taky nechodi. ale mam je v notifikacich ve family link, kde se daji potvrdit
    USAGI_MYAMOTO
    USAGI_MYAMOTO --- ---
    URZA: Moc díky za tip. Moc jsem si to s dcerou (4 roky) užij.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    LEGI: Planet of Lana jsem kupoval hned v den uvedení :) Těším se na replay s dcerkou, pro kterou mám připraveného i oficiálního Mui plyšáka za odměnu :)

Jiný žánr, ale příběhově se mi moc líbily i Ori hry (Blind Forest, Will of the Wisps). Asi obtížnější pro menší děti (obzvlášť, pokud už trpí kompletionistickou poruchou, jako já), ale krásné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam