• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    KULHY
    KULHY --- ---
    Díky všem za postřehy. Nakonec jsem to hecnul s včera jsme postavili dvě klasický sestavy. Ryzen 5, gtx 1660. Kluci nadšený a starší si slušnou část dělal sám. Jsem rád že konečně budou mít komp u stolu a můžu vymýšlet co jim tam dám za zajímavý sw aby zkusili něco jinýho než hry.

Naposledy jsem jim u sebe nahrál editor skinů do Minecraftu a dost se to ujalo. Základní práce s kamerou v 3D editoru, kreslicí nástroje, vrstvy, mapovanim textur, ukládání souborů, import do Minecraftu. Za mě dobrej tip.
    https://www.planetminecraft.com/mod/mcskin3d/
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    jeste jedna z predeslych iteraci - pokus o co nejkompaktnejsi ATX ;)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    KULHY: ty minipc sou lepsi spis s apu, nez s dedikovanou kartou. cim je to mensi, tim hur se to chladi (snadno se to zahreje a pak to hluci). takze delam ITX ale zase ne za kazdou cenu co nejmensi.
    diteti davam svoje veci a zbytek z bazose: momentalne ma lehce modnutej a na hlavu postavenej sharkoon c10, to ma zakladnu 22x18 a 37 na vejsku, vevnitr je am4, 3700x, moje bejvala gtx 1080ka (predtim mel bazarovou rx 570). tepelne je to tak akorat.

na minecraft to je ok, beamng zvladne tez. ale samozrejme by chtel moji 3080... ;)

dite na tom prave hraje "Tornado: Research and Rescue": bud utika pred tornadem, nebo je tornadem a rozseva zkazu :D
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Pro mě ten faktor pro notebook je že a) hodně cestujeme b) vidím smysl v tom, aby dítě více sedělo na zahradě než pořád jen v domě / notebook je víc přenosný.

Ale u nás je k dispozici hodně zařízení, když chce dělat něco co nb nelze, jde na některý desktop ..
    HARPER
    HARPER --- ---
    Taky jsme z počátku 90' s kamosema ladili autoexec a config, pak začali stavět a upgradovat a nakonec jsem skončil u NTB, ty věci mají dnes solidní výkon a prckové se zabaví u her na déčku, nebo u mame emulátoru. Tyhle hry je nenutí u toho sedět, něco zahrají a ochotně to pak vypnou. Ne, jako já když na chvilku pustím WT a najednou jsou 3 ráno :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KULHY: Já synátorovi přenechal svůj starej herní komp (i7 8700k / 32GB RAM / GTX1080 / 2TBSSD) a koupil si novej. Má fullhd monitor a jede mu tam víceméně všechno
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KULHY: Jsem vzal tendlencten case a pameti a prckos se ted vsem chlubi, jakej ma super kompik:
    https://www.alza.cz/evolveo-m5-d7362343.htm
    https://www.alza.cz/corsair-32gb-kit-ddr4-3600mhz-cl18-vengeance-rgb-rs-d6703392.htm
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KULHY: Taky nad tím přemýšlím. Já jsem teda hlavně produkťák (moje profese), takže kladu důraz na design, ergonomii, užitečnost, featury atd. Ale jako puberťáci jsme si s bráchou taky stavěli a vylepšovali naše Pentium. A prckovi jsem nedávno vysvětloval že je rozdíl mezi pingem a FPS. Chtěl novej počítač kvůli pingu :). Takže kouknout víc do železa by nebylo na škodu. Děti mě vidí leccos kutit a šroubovat, tak proč ne i PC.
    KULHY
    KULHY --- ---
    MAKROUSEK: Ten edukativní faktor společnýho stavění mě dost nalomil. Konec konců taky jsem v tom vyrostl. :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KULHY: Ja koupil v Alze case, desku, procesor, pameti, hadr, zdroj, grafiku, klavesnici a mys a doma jsem to s prckem postavil, aby si to taky zkusil. Monitor jsem vykunil v praci, mame jich tu hafo. Ma velkou radost, protoze case ma sklenenou stenu a pameti i motherboard a klavesnice i mys maji ledky, tak mi to blika a je stastny.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    KULHY: Jedu notebooky a monitor na stojanu od Alzy. Jeden ntb už připojuju jen přes USB-C a hub. Ten starší více kabely. Notebooky v cenové okolo 2-3k vždycky nějaký i5, ssd a 8-16gb RAM.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    STAROJDA: pro AAA pak GeForce Now?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KULHY: U nás jedeme notebooky. To hrbení je blbý no. Aspoň se snažíme řešit rovná záda, ruce do pravého úhlu, nohy na zemi atd. Když to tak nadhazuješ, tak mě napadá, že nejstaršímu pořídím stojánek na ntb, co to zvedne do úrovně očí. To mám i já sám na práci.

Každopádně je fajn, že průměrné notebooky s integrovanou grafikou utáhnou i Fortnite. Uvidím, jak budeme řešit, až bude chtít nejstarší přejít na AAA tituly. Buď mu vnutím svojí filosofii (stačí 30 fps a osekaná grafika, hlavní je hratelnost) a nebo to už možná bude chtít to PC no.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Zdarec, máte někdo tip na dostupné mini-pc, které by už měl dedikovanou grafickou kartu? Ideálně něco ololo 10k z druhý ruky (takže to nemusí být nejnovější hit). Budu řešit pro kluky asi 2x a nechci nootebook (aby se u toho nehrbili a neutahali to postele apod.). Základní požadavek je svižný modovaný Minecraft, ale hraje se i Snowrunner, Arma 3, Tiny Glade, BeamNG. Tak alespoň na nižší detaily full-hd. Nemusí to být to nejmenší na světě, ale chtěl bych, aby to nezabralo moc místa.

Diskusi co dětem pořizujete za desktopy/notebooky a proč, taky uvítám. :)
    HNZ
    HNZ --- ---
    HONCKA: taky sem zacal s 12letou a pecka. hraje se to vlastne uplne stejne jako it takes two.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Pro starší děcka (a rodiče) vyšlo Split Fiction, začal jsem to hrát s mojí 10 letou dcerkou a zatím super, hra je od tvůrců It Takes Two
    Split Fiction | Official Gameplay Reveal Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=fcwngWPXQtg
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    STAROJDA: Toto doporučuji, ale přiznám se, já jsem byl ten, kdo to nakonec nezvládl a nakonec to mladej hrál se spolužákem :D
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    V rámci ps+ je teď zdarma Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection
    Doporučuju, je tam hromada věci na multiplayer pro dva až čtyři hráče.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    GUMBA: Na to staci vypnout router :-)
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Tak jako dneska dvě z mých dětí zasedly oba počítače v pracovně Robloxem a Genshin Impactem a regulérně mě vyhodily se slovy: "Tati, jdi si hrát na mobilu." No to se mi snad zdá!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam