• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYNKFinanční nezávislost
    Pár pravidel, aneb co se tu smí a co ne..

    1. Chovejte se k sobě slušně a s respektem
    Tohle by tu asi ani nemuselo být napsané, ale jsme na Internetu, tak pro jistotu. Když s někým nesouhlasíte, buď sdělte svoje protiargumenty, nebo mlčte. Osobní výpady, urážky a výsměchy tady nebudou tolerovány.
    2. Nebojte se ptát se a sdílet své názory a zkušenosti, od toho tu ten prostor je.
    3. Držte se tématu.
    Může se stát, že tady někdo bude chtít v budoucnu najít nějakou informaci, tak mějte s tím chudákem slitování a reagujte jen k věci.


    O čem to tady je:
    Primárně o sdílení našich přístupů, ať funkčních nebo nefunkčních, na cestě k FN. O čemkoli, co vás ohledně FN a cesty k ní napadne.

    O čem to tady není:
    O technických věcech - o výběru brokera, pomoc s ovládáním platforem a podobně.
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    NAVARA: To ano, mě to jen o ten pohled toho dalšího objemu. Nejde mi to ten pohyb ceny, ale čistě o ten příliv dalšího platidla.
    Tedy jinak když to hodně zjednoduším, kolik je při aktuálním kurzu "schováno" pod digitální měnou obecně a kolik je v těch tradičních měnách?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CUKI: Jako každé jiné super-volatilní (i legislativně) aktivum
    CUKI
    CUKI --- ---
    Mě by zajímalo co si myslíte o z pohledu finančního objemu o digitální měně?
    Svým způsobem je to zásadní a nekontrolovatelná inflace všech ostatních měň. Další peníze co není za co utratit.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Babička a dědeček ujídají chlebíček. Reforma bude jednoduchá, v průběžném důchodovém systému každý z nás spoří na důchod svým rodičům a nikoliv sobě. Takže kdo nemá dvě děti žádný důchod nedostane, v případě jednoho dítěte poloviční.
    CUKI
    CUKI --- ---
    V každém případě ta křivka jasně ukazuje že o důchodech pro početně silnou generaci druhé poloviny Husákových dětí, bude rozhodovat ona. Ale ne teď kdy se s tím dá něco udělat, ale v té době až ta situace nastane a nebude ani na poloviční důchody co jsou teď.
    A koho si myslíte, že ty důchodci budou volit? Jistě ne někoho kdo to vyřeší. Proto nezávidím generaci mých dětí.
    Ale je mi jasné jaké politické uskupení bude mít prim. Kdo si myslíte, že volí lidi jako je Babiš, Okamura,... Pár lidí slabších duchem, ale v převážné většině to jsou důchodci.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KOOTCHA: Nekde sem cer ze data ukazujou opak—covid deti z pandemicky nidy byly prevazeny nenarozenejma detma rodicu, co se nepotkali.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    ETKAR: Souhlas. Soucasnej system mi ale prijde celkem dost blbe citelnej a myslim, ze ho spousta lidi moc nechape. Kdyby vsichni vedeli co dostanou a byla to jednoznacna castka, tak by se lecos zjednodusilo (i mraky uredniku co to pocita).
    V nasim tematu financni nezavislosti by vedel clovek co cekat az se tam zazne blizit.
    ETKAR
    ETKAR --- ---
    ALTOR: Důležité hledisko je že ti kdo odvádí velké částky jsou ti kdo mají silné slovo ať máme demokracii jakou máme tak právníci, poslanci a jejich sponzoři ovlivňují směřování státu více než lidé s nízkými příjmy, kteří se často o politiku vůbec nezajímají.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    PETER_PAN: Ja bych to nevidel tak krizove. Zlepsuje se zdravi lidi a ochota pracovat pres duchodovej vek. Podle mne nenastane apokalypsa ale proste se na par let zastavi valorizace a duchody budou pomerove mensi vuci kupni sile.

    Nerikam, ze to nebude spatny, ale velky spatny povazuju za celkem nepravdepodobny.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALTOR: Stale plati to stejne. Az nos teto osklive carodejnice bude mezi 60-70 a to kde ma krk bude v oblasti cca 40 tak uz bude velky spatny.

    ALTOR
    ALTOR --- ---
    MAGE: No jo no, cenu popularity nevyhrajes (u casti populace) :) Ale tim ze si tim dost duchodcu take prilepsi a navic tam muzes mit treba 10 let na najezd tak si tim trochu pozici usnadnis.
    Ale je to funkcni system, ktery maji napriklad v Anglii.
    MAGE
    MAGE --- ---
    ALTOR: jo ty myslis jako furt platit mega odvody a dostavat jen zlomek toho co odvedu a jeste si sporit... jak jsem psal politicka sebevrazda =)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    MAGE: důchodci se už nerozmnožujou
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    MAGE: Vzhledem k tomu ze soucasny prumerny duchod je neco pres 15k.. tak celkem snadno a jeste usetrim. To jestli bude valorizace pozvolnejsi by zalezelo na tom jak by vypadala prijmova stranka v teto oblasti.
    MAGE
    MAGE --- ---
    ALTOR: no a na tech 14k vemes kde?
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    Jedna z moznych cest je dat vsem plochej duchod - treba 14k CZK (a ten postupne valorizovat). Narok pro kazdeho kdo dosahne 30 let odpracovane doby. Kdo chce vic at si spori pres ostatni moznosti. Treba to duchodovy pripojisteni, nemovitosti, nakup zlata nebo obrazu ctyrlistku.
    Nesebere se tim prijem nizko prijmovych takze nebudou muset zrat hlinu a vysokoprijmovy v prubehu aktivniho zivota nejakou usporu mit budou. Tohle rikam jako jeden z tech ktery by timhle byl dost negativne ovlivnen. Ale prislo by mi to citelnejsi a celkem ok.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: Myslíš takovou bílou nemoc? :-) Jo to je důchodová reforma jak z praku...
    MAGE
    MAGE --- ---
    KOOTCHA: vsak jestli bude tuha zima a nebude elektrina tak zari-rijen 2022 budou praskat porodnice =)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    VYHULENY_UFO: Ty do toho taky vneseš vždycky světlo. :)

    MAGE: Počítám, že za stejný území. Máš u toho zdroj. Ale hlavně je to úplně buřt. Chtěl jsem tim říct, že když přijde taková pandemie, která pokosí starší generaci a zvedne porodnost u mladší generace, může tím být důchodová reforma třeba částečně vyřešená. Že na tom grafu je patrný, jak velký události ovlivňujou porodnost a tim pádem i nastavení celýho systému.

    No a nebo můžeme ještě vycházet z toho, co si myslí vyhulený ufo. To je taky možnost.
    MAGE
    MAGE --- ---
    KOOTCHA: ja je nezpochybnuji jen jsem rikal ze vlastne nevim co v tom grafu je protože česká republika je tu od roku 1993 takže před rokem 1993 jsou to počty živě narozených z jakého útvaru?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOOTCHA: komunismus byl hodne specifickej, krome toho, ze rozvodovost byla nizka a kolikrat zustavaly deti v nefunkcnich svazcich, tak lidi nemohli cestovat, byli chudi a nezbylo jim nic jinyho nez chlastat, sukat a jezdit na chaty a chalupy. co je podstatny, ze porodnost klesa a osobne si nemyslim, ze vzroste. budoucnost je v migraci a nove prichozich obyvatelich.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam