GOZER1: jo, to je moje oblibena stranka prestoze existujou i mnohem vymakanejsi.
Tak o me. Narazil jsem na FIRE myslenku na zacatku 2017 a okamzite jsem se rozhodl ze to je vec pro me. Jsem programator, a mel jsem v tu dobu asi 400k jen tak na uctu. Muj hlavni problem je ze mam deprese a uzkosti a obcas skoncim nekolik mesicu na nemocenske nebo nezamestnanej protoze proste hlava dost nefunguje. Taky je to cast moji motivace. Aby jsem takovy budouci situace zvladal lip s vedomim ze se o sebe postaram financne sam.
Moje portfolio jsou prevazne akcie a bitcoiny. Akcie (SP500) kupuju prubezne a bitcoin mi roste, koupil jsem ho kdysi levne a ted prikupuju jen uplne minimalne. Zkousel jsem ruzny P2P ale po spatny zkusenosti je uz jen rozpoustim.
Muj puvodni cil byl superlean 5M protoze ziju levne, deti neplanuju a tak. Po precteni SWR serie jsem to zvedl na 7m a ted navic premyslim ze bych si precijen koupil byt na hypo a pak bych chtel aby vydelek splatil i splatku takze jeste vic.
podle toho jak se u toho bytu rozhodnu me ceka v praci bud cca tri roky nebo tak sedm.
Jinak pisu o kazdym roku clanek, kdybyste meli zajem tak nasdilim