ALTOR:
GHOSTSTALKER: Do takových debat se pouštět nechci, pokud je to v tomto modelu započítáno, tak ok, jen je nad mé vědomosti a chápání, jak je možné dosáhnout nějakého matematicky uspokojivého výpočtu. Já kolem sebe žádné takové lidi nemám, potkal jsem pouze pseudoporadce ala Partners, Fincentrum, ...
Tedy algoritmus výpočtu je pro mě dosti neznámý
Jinak ano v dlouhodobém horizontu se ty data trochu srovnají. Nicméně WW1 i WW2 a následující období jsou drastické anomálie jejichž výkyv by se mě velmi citelně dotknul.
A abych se kvůli tomu zakopal pod zem, protože podnebí na Marsu nic moc pro mě. Nevadila by mě ani tak ta absence oceánů,ale mám raději podnebí, kde toho na sobě musím mít co nejméně. Ojmjakon ani Verchojansk tedy nepatří mezi mé oblíbené zimní destinace. :-)
Podle mě nás čekají anomálie, které dopředu analyzovat úplně nedokážeme. Ostatně jak moc se dá věřit finančním vizionářům si člověk lehce odvodí od toho jak se promítl ve skutečnosti vliv covidu na tento sektor. Místo predikovaného scénáře alá rok 2008, tu máme naprosto opačný problém...