• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGChodíme!
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HOWKING:
    Tak na tepovku můžeš přidat i nějaký ten kopec...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ABU: Je to ověřené natažením trasy v seznam mapách - délka souhlasí a s měřením času asi problém nebude. Tedy ano, chodím takhle rychle. (je to pořád poloviční rychlost, jakou chodí závodní chodci - ale já jdu normální chůzí, ne tou speciální technikou). Chodím rychle, abych se zadýchal a abych vytáhl vysoko tepovku. Nechci běhat kvůli kloubů, ale chci to mu dát co nejvíc.
    ABU
    ABU --- ---
    HOWKING: ...chodíš nějak rychle, ne? Nemám zkušenosti s podrobnym měřením, jen krokoměr, ale přes 7 speed je dost ;)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak jsme konečně zase našel souběh času a počasí.
    A co vy? Chlubte se také, ať to tu není One Man Show.

    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Dneska po dlooouhé pauze krátká procházka. Naposledy jsme byl s PLAVEVOU před třemi měsíci. Stydím se. Musím přidat. Furt mě odrazovalo počasí a taky nedostatek času a i sil, díky pracovnímu vytížení. Ale dnes je mi mnohem lépe.

    ALONSY
    ALONSY --- ---
    HOWKING: Musím si na tu chůzi taky něco zapnout, mam trochu podezření, že i sama chodím rychleji než běhám. :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ALONSY: Umím i 7.1 km/h na 21 km :) (jednou :D)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    TILIO: 16 kg za půl roku, jiných změn minimum.
    Později jsem začala běhat a trochu posilovat a snažím se trochu hlídat jídlo, ale chůze je efektivnější než běh. To dělám spíš pro zábavu.
    Teď v říjnu průměr 20k kroku denně jen chůze, hodně piv, alkoholu a sladkosti (lázně) a - 2 kg.
    HOWKING: máš o hodně rychlejší chůzi než já běh :-D
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    TILIO: dvakrát, už kdysi dávno. aktuálně to mám rozejitý na etapy a jednou to i dojdu .o)
    [Camino de Santiago]
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    HOWKING: bylo to prima, i kdyz id HOWKING lehce kazim prumerne casy:) dik!
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak jsem dnes by na procházce s ID PLAVEVA :) Šli jsme stejnou trasu jako [HOWKING @ Chodíme!] a za stejný čas. (jsem akorát pro zapomněl zapnout logování) A udržela krok a dokonce i udýchala - celu cestu jsme povídali. Chodit umí! :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    TILIO: chodím s holema a už ne jinak. Samotná chůze je úzce zaměřený pohyb, díky holím se roztáhne na více částí těla. Zajistí i lepší držení těla, zvlášť při únavě, i před ní chrání. Je s nimi lepší odpich, chůze více dynamická. A že se při tom cítím jak pavouk se čtyřmi končetinami, je lepší stabilita při zdolávání překážek, i coby prevence podklouznutí a pádů a tak šetří má achilova kolena.

    K tématu klubu přiznávám, že toho mám nachozenýho hromadu. Neměřím to, mohl bych začít. Mapy.cz ukazují, že včerejší výlet byl 21 km, převýšení 500 metrů nahoru i dolů.

    Hubnout se chozením dá, zvlášť když člověk dojde až do Santiaga :) jen to pak nesmí zpět nažrat...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    JUNIOR: V podstatě to vidíš na těch mých kalorických výdajích. Musíš ujít 20 km rychlostí, kterou někteří běhají a zbaví tě to jednoho oběda. Musel bys chodit denně 20 km tímhle tempem, abys hubnul bez omezení stravy.
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    JUNIOR: plus jak psal Cross pomuze vhodne zvolena dieta a prerusovany pust. Tqky vlastni zkusenost
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Dnes mě od začátku bolely nohy, tak to nebylo tak rychlý :)

    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    TILIO: Da se pouze chozením hubnout, ale musíš chodit minimálně 40 minut v tempu aby tělo najelo do cardio režimu. Že nachodis mytickych 10000 kroku denně stylem, že odbihas od křesla ke kopirce tak to k ničemu není. Ale když uděláš (minimálně) 10 000 kroku v cardio tempu tak to funguje. Vlastní zkušenost.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Taky chodím bez holí, ale jistě i s holemi se to dá. Ony jsou spíš taková úmyslná přítěž, jak si to zintenzivnit a zapojit více svalových skupin najednou. Na kardio asi lepší.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Nechodím teda v takovém tempu, jako Howking, ale když si dávám odpočinkový den, místo ranního cvičení se jdu projít tady po vsi a do polí (tady = venkov u Ženevského jezera). Mám vytipovanou trasu cca 9km a dám to tak za hodinu padesát, převýšení cca 200 metrů, a dělám u toho pauzy na focení východu slunce (můj fetiš). Teď, jak slunce vychází až o půl osmý, už mě to tolik nebaví, neb o půl osmý už musím být doma, uvidím, jak přes zimu.

    TILIO: školy na to nemám, ale řekl bych, že jen pohybem se zhubnout nedá, pohybem zlepšuješ fyzickou kondici, hubnutí ovlivníš především stravováním. Nicméně kalorický příjem musí být kompenzován taky výdejem, a k tomu si myslím chůze poslouží jako cokoli jiného, s tou výhodou, že se dá začít fakt hodně nenáročně a pak to stupňovat. Zrychlovat, volit náročnější trasy, hodit na záda pár kotoučů od činky nebo třeba dítě v krosně. Za sebe bych chůzi určitě doporučil.

    Jak psal Howking, tenhle druh pohybu je šetrnější ke kolenům. Mně ještě do padesátky pár let zbývá, ale kolena mě zlobí. Zatím nic, s čím bych šel za doktorem, ale i prevence se počítá.

    S holemi jsem chodit zkoušel, hlavně když jsem začínal s dítětem v krosně (tak před osmi lety), taky kvůli stabilitě, ale na tyhlety ranní vycházky jsem to vzdal, nemám asi správnou techniku a ty hole mě spíš sraly.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HOWKING:
    jo ten pavouk tam je super no... :-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Co se najde při chození lesem :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam