BUDDHA: ahoj, ráda. Nejsem žádnej zkušenej hiker, nemám extrémní ultralight oblečení. Tohle byl můj první přechod sólo, pro získání zkušeností. V přírodě se ale pohybuji od malička. Každopádně, níže seznam věcí, co jsem měla na týden:
1. batoh - od mého milého - Mountain smith 55l
2. karimatka - yate + tyvek - izolace
3. spacák letní - musím dokoupit, tento měl asi kilo.
4. tarp Rock empire Ultralight - půjčený od kamaráda, 8 UL kolíků.
5. Hole Fizan - lehký, skladný
6. boty Altra Olympus 5 + návleky
7. Oblečení - spací set merino, dvoje ponožky merino, 1x triko kr., 1x triko dl. (ne merino, ale polypropylen). Mikina Rab, bunda neprofukavá, kraťasy, dlouhy kalhoty - nepoužila jsem, péřová vesta, rukavice, nákrčník, kšilt.
8. Hygienu beru jen nejnutnější, filtr na vodu, sbalitelný plastový lahve, UL deštník - narozeninový dárek.
9. Jídlo - připravila jsem si snídaně - míchaný kaše, instattni kafe, oběd co kde seženu, večeře Adventura/Hostinec. Na mě jsou ty menu od Adventury drahý, ale jsou dobrý, tohle byl dárek. Plus protože mám krize, tak 4x gel, hroznový cukr, ořechy, hrozinky.
10. bomba 100ml, vařič, titanový hrnec (1l). Lžíce.
11. věci typu nožík, čelovka, vazelína, lékárnička.powerbanka.
Takto stačí? V podstatě jsem to prošla v kraťasech a triku, ale nikdy nevíš. Dobrý je brát nepromokavý vaky na náhradní oblečení a pláštěnku na batoh. Celková váha byla 8,8 i s jidlem. Po odečtu potravin by byla základní váha 7,5kg, což je super, když potom táhneš 4l vody na zádech. Uvidím, co přinese další výlet. Mě to naučilo efektivně se sbalit, udržovat řád v batohu a za 25 minut připravit/sbalit obydlí.