• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    Diskuze ke sdílení zkušeností s různými nastaveními. Proton kompatibilita, dual boot, key bindings atd.....
    rozbalit záhlaví
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    SAMGARR: To je slovo do pranice. Je to porad na PC hry a starsi hry na tom behaj nejlip.. Ja mam Toshiba PC convertable dlouho, co se da pouzivat jak tablet samostatne a tak s klavesnici dockem. Pouzivam na tom Linux, Windows a dokonce i MacOS, ale to je ted jedno.

    Mit pulku screenu zakrytou virtualni klavesnici proste sucks.. a hodne bych se bal, ze pokud nam bude Linux a budes se snazit rozjed neco co nefunguje out of box. Tak budes mit pul displaye pouzity na virtualni klavesnici, druhou pulku terminalem.. a pres to nejaky okno toho co se vlastne snazis nastavit to vsechno na 7 palcovym displayi.. a on si to clovek neuvedomuje, dokud to nepotrebuje, ale kdyz si jeste kus displaye zakryjete rukou a prstama. Ten GPD Win2 ma taky dotykac, vzhledem k tomu, ze si nechci neco zakryvat rukou, tak ho pouzivam prakticky jen na scrollovani, kdyz neco ctu.
    Jinam na GPD Win 2 ma taky Linux a Android, vedle woken taky se mi tam ta fyzicka klavesnice moc hodi.

    Druha vec, je se skutecnym supportem tech virtualni overlayu univtr her, jestli fakt vsude vubec ta virtualni klavesnice naskoci ve vsech hrach korekne, kdyz treba mezi v 640x480,800x600,1024x768 a jiny nizsim rozliseni, protoze nutny zadavat treba jmena hrdinu a tak. Steam ma tusim i nejaky virtualni kolecko na plasi na ovladaci, ale netusim jestli to neni jeste horsi nez ta virtualni klavesnice.

    Kdo ma treba tu Aya Neo, uz by mel vedet: https://www.youtube.com/watch?v=jl4wWgKcxMM

    Jinak treba LowSpecGamer tyhle kramy hraje na tom a taky radsi doporucuje GPD Win 3 ikdyz tam ta klavesnice je mizerna.. ale porad kdyz hori tak se hodi.
    Heavy Gaming on the GPD Win 3
    https://www.youtube.com/watch?v=YNfbfPhOiE0&t=753s


    Umim si predstavit, jsem nekde na cestach neco se stane se system budu potreba pustit nejaky LiveCD pro opravu systemu, kde virtual klavesnice vubec neni.. a nebudu mit klavesnici.

    Uz to je pro advanced usera, ale treba Dosbox na tom bude vedat pekne, ale ovladat ho bez klavesnice je taky peknej voprus.. Android na to pekne Magic Dosbox frontend, ale na vokna snad ani nekde takovej touch frontend neni.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Pro use case Decku je podle me klavesnice zbytecna a konstrukcne by to byla zbytecna vyzva. Navic naprosta vetsina uzivatelu je dneska zvykla datlovat na smartphonech, na klavesnici u handheld zarizeni si ani nevzpomenou.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Tezka lacina cihla, pokud to bude mit Win drivery bude to lepsi.. Dobry je, ze to pomuze optimalizovat hry na pomalejsi zarizeni.

    Me se vic libi koncept GPD Win3, kterej je lehci ma aspon nejakou klavesnici, ale mensi display nebo One Gx1 Pro, ten drahej, ale je tam vsechno i 5G a taky ma mouchy jako chybejici mouse mode a uchyceni a propojeni gamepadu, plus se s nima uz dost velkej,
    Nejlepsi form factor je pro me GPD Win2 ten mam, ten ma vsechno jen uz je pomalej a nevadilo by ho udelat o malej kus vetsi s 7 palcovym displayem.

    Jinak tyhle kramy maj Intel Xe grafiku, ktera je rychlejsi nez vsechny ty AMD Vegy, tady se Intelu zadarilo ma samozrejme o kousek horsi drivery, ale i tak je vykon lepsi.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    JUNGLER: S hardwarem to nepochybně, ale tlačítka a úchyty na steam controlleru žádná sláva po chvilce mě z těch malých tlačítek brní palce. Chápu že kvůli velkému důrazu na tuchpad byl menší prostor pro 4 tlačítka, ale i po letech co ho mám mi moc nesedl. Možná degenerace z xbox controlleru nebo je něco špatně. Rozhodně doufám že jako přenosná konzole se to bude dobře držet v ruce na hodiny a hodiny hraní. :) To nemluvě o pohledové vzdálenosti atd...
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    V Nintendo clubu tohle video moc úspěch nemělo. Tady to bude snad lepší :D mě to přijde prostě skvělý... a to mám Switch doma taky a ten přístroj mám fakt rád :)

    How NINTENDO reacted to Valve's STEAM DECK!
    https://www.youtube.com/watch?v=cSoXladFzKQ&ab_channel=Mightykeef
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    PETRPEDROS: Já se moc nebojím. Tyhle zařízení byly jejich začátky. Po zkušenosti s Indexem si myslím, že se s hardwarem naučili dobře pracovat :)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    No mám ten jejich úžasnej steam controller a taky ho přestali vyrábět asi po dvou letech... Snad to nedopadne stejně jako se steam machine které skončilo dřív než začalo. A to jsem se taky těšil.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    NAVARA: no dobře, tak snad na vánoce :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WOJTISHEK: v dubnu to máme my, co jsme si to rezervovali během prvních pěti minut :)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    JUNGLER: rezervoval jsem si v druhé půlce července, tak očekávám, že v dubnu nejdříve, pokud se jim podaří v únoru rozjet distribuci, rezervoval jsem si 512GB verzi. A hodně se těším na tu dokovací stanici, mohlo by to vyřešiz můj problém s nákupem PC kvůli hrám (Mac family) :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    btw... už ukázali krabičku a vypadá dost pěkně :) imho hodně skvělej přístup od Valve. Přiložit rovnou k zařízení věc, kterou by si tak či onak tak 90% zákazníků klidně koupila zvlášť.
    Steam :: Steam Deck Deposit :: Steam Deck Case - 512GB
    https://steamcommunity.com/games/1675180/announcements/detail/3122680206608729959
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Zdravím :) já jsem dost fanboy i když jsem přístroj ještě v ruce neměl. Každopádně tipuju, že to tu bude několik měsíců spíš latentní fanclub. Zajímalo by mě kolik lidí tu má rezervovanou jakou verzi. Až budu mít nějaký volný čas, tak vyrobím ankety. Každopádně já mám rezervaci 2 dny po oznámení a mám obavu že ty 2 dny mě budou ve finále stát tak měsíc zpoždění po rozjetí objednávek :D
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Těším se na to. Jsem zvědav a zajímá mě jak to bude s konkurencí jako že s hrama na mobilních telefonech, nintendo a další ruční konzole.
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

    Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam