• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Minecraft zrovna moje děcka zatím moc nezaujal, ale tohle je nadchlo. IMHO Minecraft pro (nejen) zlobívé děti 🙂 Na SD nám to běhá parádně.

    V Teardown budete krást, demolovat a bavit se
    https://youtu.be/MrDOW4u5p7A
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    IKARI: Osobně s tím nemám problém. Problém s tím má 5yo, který si ani nepřečte co se po něm chce a vypnout hru je pro něj netrivialni. V praxi to ale zdá se tolik nevadí, protože má většinou tu svoji jednu oblíbenou hru. Do teď Spiderman, nově Teardown.

    Dál přesně tak jak pises. Moji kluci hrají primarne na XSX, což ale na tom co jsi napsal nic nemění.
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    ZELGARIS: zadny. Pokud neni v krabici ve ktery prisel, tak s nim hraju a neni duvod aby se poskrabal. mozna jsem naivni ale prijde mi to overkill. Na nintendo switch jsem si kdysi daval folii a akorat me srala
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    LAUNCHER: Tyrian funguje strochou štelování skvěle :)
    IKARI
    IKARI --- ---
    LAUNCHER: "jde zapnout automatické vypnutí původní hry, pokud zapnu jinou?" promin nemam odpoved ale prijde mi zajimavy jak maji ruzni lide ruzne predpoklady - ja jsem tak zvyklej vypinat hry primo ze hry, ze by me neco podobneho vubec nenapadlo :D (a vubec, muzu Alt+F4 hru? nerozbiju tim neco? hmm.... ) .. ale asi to dava smysl, kdyz UX uz spis tahnou dopredu telefony a tam clovek ani aplikace nevypina, spis se tak nejak po castech suspenduji samy ... je myslim videt jak silne ma Steam Deck zapusteny koreny v PC svete
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    LAUNCHER: Taky si vybavuju, ze to bylo celkem tezky, ale tuhle verzi, co jsem doporucoval, jsem jeste nezkousel. V popisu nicmene pisou tohle:

    New Infinite Mode!: With infinite ships you’re sure to finally conquer the Bydos! Stage select allows you to practice and play the levels you want.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Jeste se mi z nakyho duvodu hrozne libi Blazing Star, mam slabost pro klasickej pixelart v tomhle zanru. Ale to je jen na GOGu. Ja to hral prevazne na iPadu.

    BLAZING STAR on GOG.com
    https://www.gog.com/game/blazing_star
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CLUMP: Dekuji. Nebude i ten R-type prilis tezky? Jak si to matne vybavuji z dob davnych, jestli obtiznost zustala. Pro moje decka je zatim narocny i zacatek (Open)Tyrian 2000 (nezkouseli jsme ho na S-D).
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    LAUNCHER: Jamestown sekunduju. Napadaj me taky klasiky jako R-Type Dimensions EX, coz je jedicka a dvojka dohromady a da se vybirat mezi puvodni a novou grafikou. Nebo Darius Cozmic Collection Arcade. Osobne miluju Tyrian, ale ted neni na Steamu a zatim jsem se ho nepokousel rozdchodit nejak pokoutne bokem, abych poreferoval, jak to jde (SD mi dorazil teprv vcera). Ale o to se urcite pokusim.

    Tady je kdyztak seznam podle stupne podpory, je na nem teda i hodne silenejch bullet hell her, ktery uplne nemusim, ale treba se budou libit. Nektery z nich maj velice vysoky hodnoceni.

    shmups.system11.org • View topic - Shmups on Steam Deck (Compatibility list)
    https://shmups.system11.org/viewtopic.php?f=1&t=69976
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    LAUNCHER: Jamestown je good - ma to coop az pro 4 lidi a nekolik urovni obtiznosti (hrano i s deckama)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Pls typy na shmups? Idealne neco co je "working great", at se s tim nepereme. Z tech co nejsou working great - zkousel, idealne dohral na Steam Decku, nekdo Jets'n'guns 1 nebo 2?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Update: Zatim jsem to nejak ustal, ale uz tu mam poptavku na druhy kus (2 decka) 😄
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    BOBES: Týjo, já už chci taky :⁠-⁠D
    BOBES
    BOBES --- ---
    Dnes mi dorazila informace ze Steamu, že SteamDeck je ready a že bych měl dokončit svou objednávku. S ohledem na to, že v tomto diskuzním fóru čtu spíše pozitiva, jsem objednávku dokončil :) Tak snad brzy!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Btw provozujete to nekdo jako např miniPC, pracovní stroj na cesty mezi externími displayi, nebo jinak netradičně?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Jsem btw zvědav, co na SD řeknou paní učitelky ve skolce. Jeden den v týdnu tam spinká, tak bych mu ho tam dal po spinkání (to už nemají program). Smí si přinést jednu svoji hračku, tak ta hračka bude Steam Deck. Dost možná mu tu zákazi a nic nebude, ale alespon z toho bude vtipný příběh 😇
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    My 2¢, 512 GB verze:

    Negativa:
    * Neumí se to příčetně zamknout a odemknout (otisk, face).
    * Menu / nastavení občas divný, jde zapnout automatické vypnutí původní hry, pokud zapnu jinou? Mírnější usnutí, když se stahují hry prý nejde a chybí.
    * Display má zbytečně velké okraje a je nekvalitní.

    Pozitiva:
    * Hry běhají překvapivě dobře.
    * 5yo je nadsený, že má mmj Spiderman Remastered na cesty. Případně že s tím může pribehnout, když potřebuje pomoct.

    Úplně pro mě to aktuálně není, na hry teď bohužel nemám čas a na práci na to nemám use case. Ale objednávku jsem si nechal pro děcka a na to je to parádní. Pochopím, že někdo jiný než já, bude chtít něco skladnějšího než třeba laptop a bude z toho nadšený.

    Také jsem zvedavy a těším se na gen2. Hlavně ten unlock pls.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    ZELGARIS: já mám dbrand. Funguje skvěle a vůbec o něm nevím. Navíc takový balení v jakým ti pošlou 2 sklíčka jsem viděl snad jenom u výrobků od Apple :D
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Jake mate ochranne sklo na decku?
    GEE
    GEE --- ---
    LAUNCHER: Jj, proste to nech bezet, jinak nesosas
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam