• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    NAVARA: Ja herni PC doma mam, sice ne uplne nejnovejsi, ale s velkym monitorem, pripadne projektorem. A zatim jsem ho od porizeni Steam Decku k hrani nepouzil, protoze me vic bavi sedet v kresle nebo se valet v posteli a hrat jen na Decku. I kdyz to je asi tim, ze je to pro me porad jeste novum a jeste me neprestalo fascinovat, ze na necem takovym bezi i novejsi hry casto necekane plynule. Mimo to u me najde uplatneni v hromadny doprave, kdyz jsem na vikend u pritelkyne, na chalupe apod. Driv jsem obcas mival dilema zustat v Praze a parit vs. jet na chlupu/do prirody/na venkov. No a ted uz nemusim mit!
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    NAVARA: já herní PC mám ale když přijde nějaká návštěva a chceme dát nějaký párty hraní, tak se s nima nechci mačkat v mým mancave u počítače. To prostě chci abychom se povalovali na gauči u televize a jednoduše zapli hru aniž bych musel chodit do jiný místnosti zapínat PC který bych pak přes Steam link propojoval s televizí. Navíc mi Steam link občas dělal neplechy tipu, že hra se z nějakýho důvodu minimalizovala a já musel jít zase do místnosti s PC to opravovat. Takhle mám prostě v televizi nonstop píchnutej dock, do kterýho v případě potřeby vrazim SD, snadno připojim 4 xbox gamepady a můžeme při kalbě pařit třeba ten Overcooked 2, případně teď s manželkou jedeme It takes two.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NAVARA: Jo a samozřejmě dodávám - herní PC nemám, hraju na konzolích. Takže za mě dvě mouchy jednou ranou - budu moct hrát PC hry a budu mít lepší desktop než doteď :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NAVARA: Protože proč ne :-) Je to přece jen počítač. A já ho teda tak jako domácí počítač požívat budu, míto dosluhujícího noťasu. Takže dock určitě ocením.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Ne že bych si nezaškrtnul, aby mi poslali info až SD bude, ale tak jak o tom přemýšlím - jaké je vlastně jeho využití?

    SD mám přeci na hraní her venku, kdy nemám k dispozici své herní PC; proč bych měl doba připojovat SD k LCD a hrát hry z něj, místo z PC?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    DEEFHA: Jojo... Už ho mám doma a fachá dobře. Tipuju že ten ofiko dock nic moc dalšího nepřidá a čekat se mi na něj nechtělo.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    LAUNCHER: No... Já si mezitím vyhlídnul tohle:

    Upgraded Docking Station for Steam Deck
    https://www.jsaux.com/products/upgraded-docking-station-for-steam-deck
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Ascent v 60fps na orezane detaily. V rámci handheldu jsem s výkonem spokojený. ~ jeden pád za hodinu. Občas hra nastartuje do černé obrazovky, typicky stačí vypnout a zapnout.

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Oficiální docky od Valve k vidění na Tokio Game Show. Vzal bych si ho i takhle, ale víc USB-C portů by mi udelalo radost.

    https://www.reddit.com/r/SteamDeck/comments/xesiwl/clear_look_at_the_back_of_the_official_steam_deck/?

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: S děckama v Hopsariu, takže dneska Steam Deck více otestuji i já. Zkusím můj oblíbený The Ascent + DLCs.

    CLUMP
    CLUMP --- ---
    JUNGLER: Pockej, tu moznost nastaveni pro kazdou hru tam uz pridali pred nejakou dobou.)

    Steam Deck update adds per-game performance settings | PC Gamer
    https://www.pcgamer.com/steam-deck-update-adds-per-game-performance-settings/
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    CLUMP: Hele to je úplně super a ty profily by to fakt chtělo. Klidně by mi pro začátek stačila možnost si to pro jednotlivý hry nastavit sám a nemuset to furt předělávat jak blbec když hraješ něco jinýho.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Tak a už si to ke mně sviští! Objednáváno 11. května :-)

    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Tohle ma plnit obdobnou funkci, ale jde o databazi nastaveni plnenou uzivateli. Popravde se divim, ze Valve jeste nepridali moznost komunitniho sdileni ruznych uzivatelskych profilu nasteveni primo pres Steam, jako to je u profilu ovladani... Jeste by se mi libilo mit moznost vic profilu pro jednu hru i jen ciste lokalne. Kdyz treba budu hrat Doom Eternal v dalkovym busu, radeji ozelim trochu detailu, abych mohl hrat dyl, ale doma u zasuvky dam klidne max. vykon. Predpokladam teda, ze to vsechno snad casem pridaj...

    ShareDeck | Share Steam Deck performance profiles
    https://www.sharedeck.games/
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Tohle je uzitecna stranka, kde jsou tipy, jak nastavit vykon ruznych her, aby se prodlouzila vydrz baterie a snizilo zahrivani, aniz by trpela hratelnost.

    Game Reviews - Steam Deck HQ
    https://steamdeckhq.com/game-settings/
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    LAUNCHER: Tak update po pokusech s dockem. Když jsem SD připojil přes dock k mýmu hernímu monitoru tak všechno fachá naprosto perfektně. Problém nastane když to připojím k televizi. Jsem zvyklej mít v SD za ceny fps na 40 nebo 60 podle hry. No a když je zapnutej tento systémovej fps lock (jakákoliv hodnota), tak to prostě do televize natvrdo lockne 30 fps bez ohledu na to jaká je to hra. To samý když v kterékoliv hře zapnu vertical sync. Opět natvrdo 30 fps i když ta televize úplně v pohodě 60 Hz umí. Na internetech s tím mají problémy i ostatní lidi takže je to skutečně bug steam OS kterej doufejme brzo odstraní. Každopádně na případné party hraní prostě stačí ten lock vypnout a jede to v pohodě. -> papa Nintendo :)
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Jeste k tem shmups. Nekdo ty japonsky bullet helly, ktery jsou casto na vysku, hraje takhle. A pry se to nedrzi zas tak zle. Viz:

    Steam deck vertical screen gameplay! : shmups
    https://www.reddit.com/r/shmups/comments/vos88v/steam_deck_vertical_screen_gameplay/

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JUNGLER: Lidem funguje 4k 60 Hz. Podívej se na kabely, pripadne jestli jsi to na televizi nezapojil do vstupu max 4k 30 Hz.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Tak už vím proč ještě není ofiko dock. Ten operační systém to absolutně nezvládá. Pořídil jsem si Jsaux dock doufajíc, že definitivně budu moci poslat do pekel Nintendo Switch, které dosud nechávám zapojené do televize kvůli občasným party hrám. Bohužel to se zatím nekoná, protože deck nějak nedává jednoduchý změny rozlišení a hlavně úplně nesmyslné zamyká fps na 30 a strašně to laguje. Overcooked 2 opravdu nemá nárok jet v 1080p na 30 fps :/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Minecraft zrovna moje děcka zatím moc nezaujal, ale tohle je nadchlo. IMHO Minecraft pro (nejen) zlobívé děti 🙂 Na SD nám to běhá parádně.

    V Teardown budete krást, demolovat a bavit se
    https://youtu.be/MrDOW4u5p7A
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam