• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    Diskuze ke sdílení zkušeností s různými nastaveními. Proton kompatibilita, dual boot, key bindings atd.....
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CLUMP: Jj, deck a i jsem použil stejnou zkratku v jednom textu pro obojí - dock a deck - blbé názvy :)

    Každopádně odpovědi pokryly obojí a zatímco deck na hraní využiju, dock objednávat nebudu - využil bych snad jedině to vzdálené ovládání klávesnicí/myší pro ladění, a na to prostě použiji bluetoothové co jsem kdysi pořizoval k tabletu, než přišel DEX.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    NAVARA: Jo ty jsi mluvil o docku a ne primo o Steam Decku? Mozna jsem to blbe pochopil. Kazdopadne dock bych vyuzil taky, uz mam nejakej jinej, treba na snadnejsi instalaci a nastavovani emulatoru, DOSBoxu, hrabani se v systemu, pripojeni externich disku a periferii (i kdyz wireless nebluetooth mys i klavesnici pro podobny ucely ted sdilim s desktopem pomoci programu Barrier, to je jednodussi). A na chalupe a jinde i k pripojeni k TV/projektoru.
    CRACKY_
    CRACKY_ --- ---
    koupil sem si 512gb, zatim zaplacano nekdy v pondeli minuly tyden, ale vubec nevim jestli to uziju, byl by tady o to pripadne zajem? jenom mapuju teren... diky
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NAVARA:
    * Desktop mode s klavesnici a mysi. 4 jadro Zen 2 + 16 GB RAM staci na kde co.
    * Hotel, rozdat ovladace a pustit na tom couch co-op.
    * Bavi me zkouset nove veci.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    CLUMP: Heh, jako do tramvaje to s sebou tahat určitě nebudu, to jsem dělal naposledy s PSP a i to mi přišlo moc :-) Ale jinak ano, do postele to bude ideální.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    NAVARA: Ja herni PC doma mam, sice ne uplne nejnovejsi, ale s velkym monitorem, pripadne projektorem. A zatim jsem ho od porizeni Steam Decku k hrani nepouzil, protoze me vic bavi sedet v kresle nebo se valet v posteli a hrat jen na Decku. I kdyz to je asi tim, ze je to pro me porad jeste novum a jeste me neprestalo fascinovat, ze na necem takovym bezi i novejsi hry casto necekane plynule. Mimo to u me najde uplatneni v hromadny doprave, kdyz jsem na vikend u pritelkyne, na chalupe apod. Driv jsem obcas mival dilema zustat v Praze a parit vs. jet na chlupu/do prirody/na venkov. No a ted uz nemusim mit!
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    NAVARA: já herní PC mám ale když přijde nějaká návštěva a chceme dát nějaký párty hraní, tak se s nima nechci mačkat v mým mancave u počítače. To prostě chci abychom se povalovali na gauči u televize a jednoduše zapli hru aniž bych musel chodit do jiný místnosti zapínat PC který bych pak přes Steam link propojoval s televizí. Navíc mi Steam link občas dělal neplechy tipu, že hra se z nějakýho důvodu minimalizovala a já musel jít zase do místnosti s PC to opravovat. Takhle mám prostě v televizi nonstop píchnutej dock, do kterýho v případě potřeby vrazim SD, snadno připojim 4 xbox gamepady a můžeme při kalbě pařit třeba ten Overcooked 2, případně teď s manželkou jedeme It takes two.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NAVARA: Jo a samozřejmě dodávám - herní PC nemám, hraju na konzolích. Takže za mě dvě mouchy jednou ranou - budu moct hrát PC hry a budu mít lepší desktop než doteď :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NAVARA: Protože proč ne :-) Je to přece jen počítač. A já ho teda tak jako domácí počítač požívat budu, míto dosluhujícího noťasu. Takže dock určitě ocením.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Ne že bych si nezaškrtnul, aby mi poslali info až SD bude, ale tak jak o tom přemýšlím - jaké je vlastně jeho využití?

    SD mám přeci na hraní her venku, kdy nemám k dispozici své herní PC; proč bych měl doba připojovat SD k LCD a hrát hry z něj, místo z PC?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    DEEFHA: Jojo... Už ho mám doma a fachá dobře. Tipuju že ten ofiko dock nic moc dalšího nepřidá a čekat se mi na něj nechtělo.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    LAUNCHER: No... Já si mezitím vyhlídnul tohle:

    Upgraded Docking Station for Steam Deck
    https://www.jsaux.com/products/upgraded-docking-station-for-steam-deck
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Ascent v 60fps na orezane detaily. V rámci handheldu jsem s výkonem spokojený. ~ jeden pád za hodinu. Občas hra nastartuje do černé obrazovky, typicky stačí vypnout a zapnout.

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Oficiální docky od Valve k vidění na Tokio Game Show. Vzal bych si ho i takhle, ale víc USB-C portů by mi udelalo radost.

    https://www.reddit.com/r/SteamDeck/comments/xesiwl/clear_look_at_the_back_of_the_official_steam_deck/?

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: S děckama v Hopsariu, takže dneska Steam Deck více otestuji i já. Zkusím můj oblíbený The Ascent + DLCs.

    CLUMP
    CLUMP --- ---
    JUNGLER: Pockej, tu moznost nastaveni pro kazdou hru tam uz pridali pred nejakou dobou.)

    Steam Deck update adds per-game performance settings | PC Gamer
    https://www.pcgamer.com/steam-deck-update-adds-per-game-performance-settings/
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    CLUMP: Hele to je úplně super a ty profily by to fakt chtělo. Klidně by mi pro začátek stačila možnost si to pro jednotlivý hry nastavit sám a nemuset to furt předělávat jak blbec když hraješ něco jinýho.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Tak a už si to ke mně sviští! Objednáváno 11. května :-)

    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Tohle ma plnit obdobnou funkci, ale jde o databazi nastaveni plnenou uzivateli. Popravde se divim, ze Valve jeste nepridali moznost komunitniho sdileni ruznych uzivatelskych profilu nasteveni primo pres Steam, jako to je u profilu ovladani... Jeste by se mi libilo mit moznost vic profilu pro jednu hru i jen ciste lokalne. Kdyz treba budu hrat Doom Eternal v dalkovym busu, radeji ozelim trochu detailu, abych mohl hrat dyl, ale doma u zasuvky dam klidne max. vykon. Predpokladam teda, ze to vsechno snad casem pridaj...

    ShareDeck | Share Steam Deck performance profiles
    https://www.sharedeck.games/
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Tohle je uzitecna stranka, kde jsou tipy, jak nastavit vykon ruznych her, aby se prodlouzila vydrz baterie a snizilo zahrivani, aniz by trpela hratelnost.

    Game Reviews - Steam Deck HQ
    https://steamdeckhq.com/game-settings/
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    LAUNCHER: Tak update po pokusech s dockem. Když jsem SD připojil přes dock k mýmu hernímu monitoru tak všechno fachá naprosto perfektně. Problém nastane když to připojím k televizi. Jsem zvyklej mít v SD za ceny fps na 40 nebo 60 podle hry. No a když je zapnutej tento systémovej fps lock (jakákoliv hodnota), tak to prostě do televize natvrdo lockne 30 fps bez ohledu na to jaká je to hra. To samý když v kterékoliv hře zapnu vertical sync. Opět natvrdo 30 fps i když ta televize úplně v pohodě 60 Hz umí. Na internetech s tím mají problémy i ostatní lidi takže je to skutečně bug steam OS kterej doufejme brzo odstraní. Každopádně na případné party hraní prostě stačí ten lock vypnout a jede to v pohodě. -> papa Nintendo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam