• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MCKIDNEY: Rozumim. Jen za me, ze me az prekvapilo, jak moc se s tou obrazovkou nedohodnu kdyz nouzove potrebuji neco napsat (bez top virtualni klavenice a s horsi HW ergonomii jak a kam Steam Deck polozit, nebo psat kdyz ho drzim?). Myslel jsem si, ze to vzdycky nekde pripojim k externimu monitoru a klavesnici a tohle nebudu muset resit. No, nestalo se.

    U Tebe to muze byt uplne jinak.

    Pro svuj primarni ucel, jako herni handheld, mi to prijde uzasny a o parnik pred ostatnimi.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: Ja se ridim tim, ze za optani noc nedas ;) Diky za odpoved urcite.

    trosku se ucelove lisime, ja potrebuji sifrovane uloziste, klice k ssh pristupum a starat se o pozary bez corporate key a screen loggeru.

    Pro me je Android od A8 dal nepouzitelny pro tento ucel. Technicky je tam porad linux, ale API ho orezava a uz ani Termux vyvojari nestihaji. Planuji pro praci pripojit k dock a delat kdyz zrovna musim. (to tam je nonstop).

    Takze x86 je bonus. Vaha a velikost je dulezita. 12" oled ultrabook je lepsi, ale to je 4x tolik cena a urcite je v planu to koupit od steamu ci mozna ayaneo 6800U co ted vyjde za 900$
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MCKIDNEY: Podobné jsem tu zvažoval před časem. Dost možná budeš v tomto směru úspěšnější než já, ale na podobné ucely se mi to neosvedcilo vůbec. Zjistil jsem, že u vseho potřebuji i na cestách nějakou možnost pohodlně něco napsat a přečíst, což u mě zcela válcuje buď Fold 4 do kapsy, nebo nějaký laptop. No a Steam Deck má menší display než Fold ale narozdil od Fold se do kapsy nevejde. Zároveň se mi na tom špatně psalo na virtuální klavesnici než na tom Foldu.

    Nehledě na výše uvedené nejsem vůbec zklamaný, k dětem je moc fajn. I jsem uvažoval jestli dvěma dětem nekoupím druhý, ale zatim není potřeba. Jedno si na cestách kouká na Disney Plus a druhé jede Steam Deck, po čase si to vymění, ani to nemusíme organizovat.

    Co se půjčování týká, půjčil bych ledacos, ale Steam Deck bez dohledu ne, prijde mi jako značné bezpečnostní riziko to nechat bez dohledu, to není nic proti Tobě, to platí univerzálně, netušíš jestli nějaký SW přibude během půjčení 🙄.

    Co bych poradil je koupit to, pohrát si s tím, uvidíš. Buď si to necháš třeba i pro jiné účely, nebo to snadno prodáš s minimální ztrátou, pripadně daruješ. Alespoň za vyzkoušení to IMHO určitě stojí.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MCKIDNEY: Hmmm, zajímavý. Tak o tom si zkusím něco nastudovat a pak budu dělat pokusy a sledovat to :-)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DEEFHA: nemam nic presne pro SD, ale priklady:

    Heat soak: Vec kterou normalne chladi ventilator z GPU najednou nechladi GPU je idle. Kvuli tomuhle zahoreli EVGA 1000 a 2000 karty na kterych se nehralo. Treba spustis screensaver a po hodinach ma usb charging chip 140C.

    Hysteresis: Rizeni otacek ci frekvence ci C states v procesoru je zavisla na predchozim stavu. Takze pri hrani to treba neuvidis, ale najednou se ti ozve hukot z lesa, protoze je na krivce bug okolo 56.4C pri 21C. Coz by byl pekny oser, kdyz ti najednou pri praci idlovaci zarizeni zacne delat bordel.

    No pak mas primo SW a komfiguraci PWM, treba uspavani kdyz ti 30m skacou jenom stavy z monitoringu.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MCKIDNEY: OK, tak tu výdrž a teplotu můžu příležitostně ověřit. K těm pwm bugům máš nějaké howto, jak zjistit v jakém je to stavu? V tom se moc neorientuju.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DEEFHA: HDMI pouziva stejny kanal v usb-c.

    Me by treba zajimalo zda kdyz necham otevreny firefox, mail a necham to pripojene k monitoru - zda to v pohode zvlada 2-3h pri 26C

    Valve ten desktop mod neudrzuje a tak bych rad zjistil zda tam nejsou PWM bugy
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MCKIDNEY: Desktop mode na SD používám, mám tam věci kolem emulací, GOG a tak. Dá se to, i když Arch jinak nikde normálně nepoužívám. Podtaktování netuším a připojení ti můžu vyzkoušet jen přes HDMI, no.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DEEFHA: No muj primarni ucel je linux enabled zarizeni co spolu s notesem budu nosit do korporatu. Druhy notes je otrava, GPD je drahe pro srandu.

    Teoreticky bych si vystacil s Vega, ale to je kompromis kdyz SD stoji mene nez NUC/Vega verze. Jde sehnat za stejnou cenu 5000 Ryzen, ale to je bezpredmetna sleva.

    Jako jsou na ceste 6800U handheldy za 950$, ale ted je to 1200$ a extra vykon nevyuziju.

    Proto me netrapi baterka ani LCD. Jsem rad za hrani jako bonus. SW jsem si otestoval ve virtualce a ani necekam ze Desktop mode zde v klubu aktivne pouzivate.

    Ale jsou treba otazky typu, kdyz se pripoji pres DP-over-USB, zda se zmeni hlukovy profil oproti hernimu rezimu. Zda to nekdo zkousel podtaktovavat v desktop rezimu.
    Ale abych se mohl zeptat, tak uz musim mit zkusenosti, ktere bez zeptani nemam.

    proto jsem zvolil prvne tuhle variantu.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MCKIDNEY: To používání na doma místo desktopu jsem ještě před pořízením taky zvažoval. Ovšem od té doby, co mi SD přišel, jsem asi trochu změnil názor. Běžně teď nechávám na desktopu provádět nějakou časově náročnou činnost a než to doběhne, tak si třeba čtu a nebo právě hraju. Obvykle na konzolích, ale teď teda i na SD. No a kdybych měl jako desktop SD, tak bych si na něm hrát nemohl :-) A to by byla určitě škoda, protože SD jsem si pořizoval na hraní primárně jako handheld, ne na desktopové hraní. No, takže mám docela dilema...

    Asi to vyřeším koupí nějakého Intel NUC, pověsím ho za monitor a bude klid. Na hraní i na práci :-)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DEEFHA: Jo sledovat budu, jako ja si ho i koupim, kdyz alternativy do batohu jsou 20-26k. Snad jedine Amoled verze s VEGA od konkurence dava smysl, ale ta je vyprodana vsudem


    prohledal jsem toho na internetu dost a stem deck me laka ze krom hrani mam druhe zarizeni do korporatu na osobni ucely. Druhy notes je veliky a tablety a telefony me nestaci.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MCKIDNEY: Na půjčení teda ne, ale klidně se ptej. Jo a nebo když se dneska v noci budeš dívat na Steam Game Awards, tak ho můžeš vyhrát :⁠-⁠)

    The Game Awards Steam Deck Giveaway 2022
    https://store.steampowered.com/sale/thegameawardssteamdeckdrop2022
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ma nekdo Steam Deck na pujceni? Koukam zda si koupit nebo pockat na 6000/7000 APU v mensim provedeni. (Pro me je klicovy HW a linux - nejenom to ze je to handheld.)

    Kdyztak zkusim sepsat co me zajima aspon jako otazecky.

    PS: OS testuji tedka na NVidia, IntelHD ve VM. Nemam k dispozici ARC notes na testovani tam, ci kartu ARC. Potencial s ARC je docela vysoky, protoze DXVK funguje lepe na ARC nez nativni DX9/DX11
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    SHARINGAN: tak jsem teď ve slevě nakonec nakoupil obě HOMAM verze v obou obchodech :D nejdřív jsem koupil na steamu HD versi s tím, že mi stačí základ, když ho budu mít na steamu + jsem tam koupil i HOMAM V protože ten si chci dát taky. No a ani jedno z toho mi na Decku nefunguje ať měnim proton jak chci. Tak jsem nasranej vlezl na gog a koupil ještě jednou to samý tam. Naštěstí měli slevy stejný, takže za 2,5 €/$ za kus mě to toliko nebolelo :D
    Gog complete verzi jsem nainstaloval přel Lutris, kterej má i jednoduchou instalaci včetně zahrnutí HD modu a HotA rozšíření. Tohle fachá naprosto perfektně a teda se budu muset obejít bez achievementů a sledování herního času no.
    Ovládání za mě naprosto super, protože již poměrně hodně dlouho na Decku hraju jenom CRPG, který se taky hrajou hlavně na touchpadu. Jsem na to tedy zvyklej a včera jsem po letech zase běhal po Arethii a nebyl schopnej to vypnout. A hlavně tentokrát jsem po ní poprvé běhal ležíc v posteli pod peřinou.
    Miluju Steam Deck :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    DEEFHA: prijde mi ze prave ne dela to uplne random
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    GREGI: Nezasekává se ti jen volume+ button? :⁠-⁠)
    GREGI
    GREGI --- ---
    Nemel tu nekdo problem s hlasitosti? Z nejakyho duvodu mi to random najednou zvysi hlasitost na 100% coz docela tezce suck... Nevim ani jestli to je hw nebo sw problem. Update na betu nepomohl....
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    JUNGLER: steam verze je jen úplnej základ (Restoration of Erathia) a neobsahuje datadisky AB a SoD a není kompatibilní s valnou většinou komunitních modů... osobně jsem si to koupil jen abych si symbolicky nasbíral HoMAM steam cheevy, ale nedoporučuju to... na steamdecku se to hrát dá, ale rozhodně to neni ideální, ta hra je prostě dělaná na myš a vzhledem k tomu jak se některý mapy hrajou dlouho, je to na decku martyrium a na PC s myší uděláš všechno rychleji... obecně vzato, complete verze na gogu je way to go, obsahuje všechno a ty esenciální mody (WoG, HotA, HD+ apod.) na něj fungují
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    SHARINGAN: Chci koupit Homam 3 jako warm up pro přicházející deskovku
    a řeším jakou verzi koupit. Nejraději bych to koupil v complete edici na gog ale díky decku už se snažím co to dá všechno nakupovat na steamu protože je to prostě neskonale pohodlnější. Navíc ač takřka nikdy achievementy nepozbírám všechny, tak stejně mě vždycky nějakej ten ding potěší. Nevíš jak moc je ta steam verze oproti gog verzi osekaná?

    Mimochodem... kdo jste měli rádi starej homam tak ta deskovka bude imho mustbuy. Navíc když bude dost podporovatelů z ČR, tak udělají rovnou i českou verzi :)

    Heroes of Might & Magic III The Board Game by Archon Studio — Kickstarter
    http://kck.st/3hDKwTP
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Oprava: CoD:MW2 zatim nejde. Steam Deck viz nize. Na Xboxu panacek beha po dne morskem a nasledne se utopi. Reload mise, po chvilce plavani opet pad na dno a topeni se. Na PC takhle:

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam