MCKIDNEY: Podobné jsem tu zvažoval před časem. Dost možná budeš v tomto směru úspěšnější než já, ale na podobné ucely se mi to neosvedcilo vůbec. Zjistil jsem, že u vseho potřebuji i na cestách nějakou možnost pohodlně něco napsat a přečíst, což u mě zcela válcuje buď Fold 4 do kapsy, nebo nějaký laptop. No a Steam Deck má menší display než Fold ale narozdil od Fold se do kapsy nevejde. Zároveň se mi na tom špatně psalo na virtuální klavesnici než na tom Foldu.
Nehledě na výše uvedené nejsem vůbec zklamaný, k dětem je moc fajn. I jsem uvažoval jestli dvěma dětem nekoupím druhý, ale zatim není potřeba. Jedno si na cestách kouká na Disney Plus a druhé jede Steam Deck, po čase si to vymění, ani to nemusíme organizovat.
Co se půjčování týká, půjčil bych ledacos, ale Steam Deck bez dohledu ne, prijde mi jako značné bezpečnostní riziko to nechat bez dohledu, to není nic proti Tobě, to platí univerzálně, netušíš jestli nějaký SW přibude během půjčení 🙄.
Co bych poradil je koupit to, pohrát si s tím, uvidíš. Buď si to necháš třeba i pro jiné účely, nebo to snadno prodáš s minimální ztrátou, pripadně daruješ. Alespoň za vyzkoušení to IMHO určitě stojí.