• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    BAMB00CHA
    BAMB00CHA --- ---
    DEEFHA: Nic noveho - vybit baterku, storage mode v Biosu a nakonec reinstalace OS. Bohuzel nezabralo ani jedno
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    BAMB00CHA: No a na podpoře teda říkali co?
    BAMB00CHA
    BAMB00CHA --- ---
    Nakonec jsem kontaktoval podporu, protože nic nezabralo. Zkoušel jsem i přeinstalovat celej deck a teď jsem ve stavu, kdy musím mít deck pořád připojený k adaptéru. Nenabije se ani tuk a přitom deck hlásí plnou baterii...
    BAMB00CHA
    BAMB00CHA --- ---
    ERROR:
    JUNGLER: Díky za rady. Nabijel jsem to taky ntb nabíječkou, tak zkusím druhý kolo originál :) kdyztak to dám na reklamaci
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    BAMB00CHA: Mě to okamžitě zhebne jakmile cokoliv stahuju nebo altualizuju bez připojení k síti. Chová se to pak vlastně stejně jako popisuje v té diskuzi. Řešil jsem jestli mám dělat reklamaci ale nechce se mi ho dávat z ruky protože když nestahuju tak funguje normálně.
    ERROR
    ERROR --- ---
    BAMB00CHA: jo, a u me byl problem ve 100w usb-c nabijecce s fast charge od thinkpadu. potom co jsem zacal pouzivat zase tu originalni, problem zmizel..
    BAMB00CHA
    BAMB00CHA --- ---
    Ahoj, setkal se někdo s tímhle problémem?

    Battery Health Collapsed :: Steam Deck General Discussions
    https://steamcommunity.com/app/1675200/discussions/0/3410928883778473898/

    Bohužel podle návodu (vybít baterku přes BIOS) se mi to na první pokus nepovedlo a zkusím to ještě znovu. Má cenu factory reset, nebo už řešit rovnou reklamaci?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    de.ef.ha's STEAM REPLAY 2022
    https://s.team/y22/cbpnphbb

    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    PRAASHEK: Nepovedlo se mi najít normální origin. EA už furt cpe tu jejich novou sračkoaplikaci. Každopádně se ki podařilo to teď vyřešit aplikacî Disk usage analyser. Fakt super věc na vyčištění bordelu :)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    JUNGLER: když zkusíš udělat tu instalaci (stačí jenom ji začít) a půjdeš stejným postupem, jako při předešlé instalaci, nenavede tě to na to stejné místo?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Mám trochu problém s mrtvou váhou 100 GB který nějak nejsem sschopnej vyprazdnit. Byl to origin, kterej jsem instaloval ručně v desktop módu a přes něj nainstalovanej Mass Effect legendary edition. Blbec jsem smazal odkazy ze steamu a za boha v desktop módu nemůžu najít kde ten zatracenej origin a Mass effect je abych se jich taky zbavil. Napadá někoho jak to najít?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Používáte někdo nějaký "návleky" na analogy? Nevím, jak se tomu vlastně říká :-) Prostě aby na tom líp držely palce, protože ten defaultní tvar mi po cca stovce hodin odehraných v různých hrách asi pořád ještě nezačal vyhovovat. Tak jestli můžete něco konkrétního doporučit, nebo mám objednat něco naslepo z Ali, protože je to stejně všechno stejný...?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Pořád zapomínám, že je SD vlastně "jen" PC. Domácí videotéku mi řeší Plex server, takže jsem včera zkoumal, jestli náhodou není klient pro SD. No a tak samozřejmě, že pro Arch je úplně normálně k dispozi balík Plex HTPC a je vymalováno. Rozhraní je úplně stejný jako mám v LG TV, na Xboxu nebo na mobilu. Vlastně nevím, proč mě to překvapuje :-D Ale je to prostě super další možnost využití SD.
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    https://twitter.com/OnDeck/status/1602470806709493760
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Hezkej návod jak z Decku vymáčknout lepší výkon při docked hraní.

    A guide to a good docked gaming experience on the Steam Deck | by Wasib | Nov, 2022 | Medium
    https://medium.com/@mohammedwasib/a-guide-to-a-good-docked-gaming-experience-on-the-steam-deck-346e393b657a
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    LAUNCHER: Jasně, já si právě vystačím s terminálem a browserem, takže mi deset let starý ThinkPad X201 na práci pořád stačí :⁠-⁠) Taky sorry za OT.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DEEFHA: Ja taky ne, u me je to primarne pracovni PC. Stoji to hrozne penize, ale neumim bez toho zit a delam praci, ke ktere rychle PC leckdy potrebuji. Tesim se na ty nove Army od Qualcomm, pak bych mohl mit i nizkou spotrebu v idle a zaroven top vykon, kdyz ho potrebuji. PCIe to pry umi.

    Qualcomm teases custom Oryon CPU cores designed by Nuvia • The Register
    https://www.theregister.com/2022/11/17/qualcomm_nuvia_arm/

    Omlouvam se za OT.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    LAUNCHER: No já právě herní PC nemám a na konzolích přece jen všechno není. Hraní na SD jako na handheldu mi vyhovuje, ale určitě si budu někdy chtít zahrát něco s myší (nějakou strategii třeba). Ale mám prastarý 4:3 monitor jen s DP vstupem, tak budu muset nejdřív upgradovat :-) Na televizi s myší na koleně hrát rozhodně nebudu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DEEFHA: Vubec, protoze 1* RTX 4090 a 2* Xbox Series X.

    Hodne velke negativum je v nasich podminkach i to, ze Steam Deck nema appky pro Disney Plus, Netflix, YouTube, coz nase 8yo + 6yo deti miluji na XSX, pripadne na Android tabletech. Takze bys musel jeste k tomu vyresit, jak do toho 4k monitoru nebo 4k televize dostat video, v GUI pohodlnem pro male deti.

    Ale nezlobim se, mit moznost v aute, letadle, cekarne u doktora, pri cekani v restauraci, zahrat Teardown, Lego hry, dokonce ty 2 nove Spidermany, to je proste ultimatni.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DEEFHA: Firemni TV ma snad kazdy den nekoho co pari emulovane hry a jine perly :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam