• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    BOBES
    BOBES --- ---
    DEEFHA: A tušíme, jestli je ta čeština "kvalitní"? Na tuto hru se chystám dlouho, ale bojím se hromady anglického textu.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    REDSNAKE: To je samozřejmě pravda, ale není to tenhle případ. Jinak konkrétně jsem se inspiroval tímhle komentářem, který odpovídal na dotaz, jak češtinu zprovoznit pro Epic verzi hry:

Zkus češtinu instalovat ručně. V archivu s češtinou je další archiv - 2024-12-07.zip. Jeho obsah rozbal do složky disco_Data. Ta je ve složce hry, nevím, kam ji Epic dává.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    DEEFHA: Jsi proste hustak :))
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DEEFHA: Exe jde casto i rozbalit stejne jako zip.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOM_HOST: No přečetl jsem si komentáře pod tou češtinou a nějak mi to z nich vyplynulo :-) Po pravdě mě na tom nejvíc mátly ty exáče, jakožto "instalátory" češtiny. Ale podle všeho nedělají vůbec nic jinýho, než že vybalej ten druhej ZIPfile na správný místo ¯\_(ツ)_/¯ Myslel jsem si, že tam ještě probíhá nějakej patching, ale zjevně ne.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    DEEFHA: Na to si prisel sam? :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    V jiném klubiku padl dotaz na zprovoznění češtiny pro Disco Elysium na Steam Decku. Obětoval jsem 150 kaček a návod následuje :-)

* Nainstalujte hru ze Steamu
    * Stáhněte češtinu z https://hernipreklady.cz/seznam-prekladu/disco-elysium-the-final-cut (aktuálně je tam jako poslední verze 1.7 ze 7. prosince 2024)
    * Získaný ZIP rozbalte, uvnitř najdete dva exáče a další ZIP, pojmenovaný podle data releasu (pro verzi 1.7 je to 2024-12-07.zip)
    * Na exáče se vykašlete a veškerý obsah toho druhého ZIPu nakopírujte do Steam Decku do adresáře s herními daty, čili sem:
    /home/deck/.steam/steam/steamapps/common/Disco Elysium/disco_Data
    (kopírované soubory a adresáře už budou existovat, všechno přepište)
    * Výše uvedený postup realizujte svým oblíbeným způsobem pro práci s filesystémem Steam Decku; já to všechno dělal přímo na něm po switchnutí do desktop módu, ale možnosti jsou samozřejmě různé

...a violá! :-)

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    @plagman.bsky.social on Bluesky
    https://bsky.app/profile/plagman.bsky.social/post/3lhflptgruk2v
    "Thank you... we've done pre-release Mesa Vulkan work on every AMD architecture since Vega thanks to them kindly providing hardware, so there's nothing meaningful to read into there."

tl;dr: No consoles, No plans for desktop.
    PICAZSOO
    PICAZSOO --- ---
    BOBES: Jo, to že to neumí starý dobrý hibernate/suspend to SSD mě trochu štve. (Polo)vybitý deck je u mě denní chléb. Delší probouzení za cenu nulové spotřeby by mi fakt nevadilo.
    BOBES
    BOBES --- ---
    MCKIDNEY: Díky. To už jsem jednou nastavoval. Zapomněl jsem, že mám nový SD :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    BOBES: Vyponout nestaci prave, porad to bude vybijet.
    Jenom pomaleji.

How to Enable Steam Deck Battery Storage Mode - iFixit Repair Guide
    https://www.ifixit.com/Guide/How+to+Enable+Steam+Deck+Battery+Storage+Mode/149962
    BOBES
    BOBES --- ---
    MCKIDNEY: Takže dohrát, ukončit hru a shutdown SD.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    BOBES: Neni to spanek. Jde vypnout a dat do battery storage modu. Je to umysl a bohuzel clovek nemuze nechat vypnute dny automaticky
    BOBES
    BOBES --- ---
    Taková blbost: dohraju, baterka dobrá, zmáčknu power a StemDeck jde "spát". Za pár dní zase zapnu a baterka téměř vybitá. Nějaký trik kde co vypnout?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    TOM_HOST: A nevešly se jim tam touchpady. Trapas 🤮
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Slusny obr :) acer … takovy monstrum chci drzet 4h v kuse 💪

TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Legion Go S SteamOS 2025 CES hands on
    https://youtu.be/khvzjIojYQ4?si=gVQtoiAwZSP1ladC
    IKARI
    IKARI --- ---
    MCKIDNEY: promin, ale nevybavuju si, ze by tam Linus mluvil o tom, ze by clovek mel instalovat SteamOS na arbitrary HW, ani ted, ani v budoucnu - konkretne mluvi o tom, ze muzes instalovat Bazzite a spol., ale ze s ohledem na "maleho Timmyho" (nebo jaky jmeno pouzil), ktery nic instalovat nebude, by bylo fajn mit out-of-the-box reseni (k cemuz z logiky veci potrebujes vic, nez jen nejake linux distro) - ano ukazuje tam, ze jde SteamOS nainstalovat na nektary nahodny HW, coz je zajimavy samo o sobe, ale porad mam pocit, ze tam vidis neco, co tam neni
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Je cteni mezi radky a je zbozne prani. Lenovo dela SteamOS na jejich handheldu a ostatni pravdepodobne brzou pujdou take.
    Valve se zajima o spolupraci na urovni certifikace a sdileni prostredku.

Mozna patris mezi ty co si OS nikdy nenainstaluji, ale tim spis bys mel chapat proc tyto informace jsou zavedejici a mene presne nez Switch 2 leaks :D
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    IKARI: Je rozdil mezi binarni distribuci a tveho podani co je celkem jisty v budoucnosti. To udoli je tak obrovske, ze me vadi prodavani lana. V tuhle chvili vime, ze Steam neplanuje delat tyto recovery ani pro handheldy. Preskocis takovouhle malou chybu a odletis do oblak o tom jak konzole jsou jiste.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam